Blåbärsgröt
Veckans gravidcraving är tydligen blåbär och då främst blåbärsgröt. Har ätit det till lunch varje dag i cirka en vecka. Lämpligheten att äta blåbär med en massa socker i säger jag däremot inget om.

Jag använder inget recept som vanligt utan kör lite på känn, det blir mer spännande så.
1 portion
Jag tar rejält med blåbär och värmer det med ca 1/2 dl mjölk. Sedan drar jag i ca 1 matsked mannagryn, en gnutta salt, rejält med socker och lite vetemjöl. När gröten kokat ihop till grötkonsistens är den klar.
När gröten är klart ska den (enligt mig) smaka lite som att äta lättsockrad sylt. På gröten läggs ännu ett lager socker. Jag har absolut ingen mjölk i tallriken, mjölk dricks ur glas! Om man nu ska ha någon vätska i kan man ta lite ovispad grädde.
Bon appetit!
Kommentarer
Trackback