Knäckig paj

Ja, vilken hemmafru jag är alltså! Maken har fått sovmorgon och medan han sov bakade jag paj. Rabarberpaj blev det idag, men enligt receptet ska det vara med äpplen. Jag har fått receptet av en kompis och det passar mig alldeles ypperligt, liten arbetsinsats och mycket gott.
 
Sätt ugnen på 200 °c.
400-500 gram frukt eller bär
125 g smör
2 dl mjöl
1,5 dl socker + ev socker på frukten/bären
1/4 tsk bakpulver
 
Smält smöret. Fyll botten på en pajform med frukt eller bär. Sockra över. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, när smöret svalnat något blanda ner det i bunken. Smula över pajen. Stoppa in i ugnen och vänts tills pajen fått färg.
 
Bonus: om man använder sig av rabarber kan man söta ytterligare genom att skiva en banan över. Man kan även byta ut sockret till hälften mot brunfarin.
 
 
Rabarber med banan.
 
 
Färdig! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0