Brist

Idag bakar jag tårta, som vanligt följer jag inte receptet så vi får se om det blir någon. Jag jobbade ju ganska hårt för att fylla frysen med bär i sommar. Det har gått sådär. Eller jo nog blev den ganska fylld, men den är redan ganska tom och det är väldigt många månader kvar innan något mognar igen. 
 
Två ynkliga påsar med jordgubbar är allt som finns kvar av den sorten, och det är ju det som är det godaste. Det är bara svårt att frysa in på sommaren, då vill man ju äta allt på en gång. Slutsatsen blir att vi behöver mer jordgubbar och även mer hallon. Jag tog några hallon i somras, de gav inget i år men förhoppningsvis nästa. 
 
Planen är att flytta jordgubbarna till ett nytt land, nackdelen är då att de blir tuktade i flytten och kanske ger lite mindre nästa år. Men sen! Då hoppas jag att vi kan klara årsförbrukningen på egen hand. 
 
 

Beroende

Man kan bli beroende av det mesta. Just nu är det smartphones och datorer som är på tapeten. På öppna förskolor förbjuds de och i Kina kan man få en tre månader lång behandling med militär disciplin. Jag kan tycka att de har en poäng. Vi har aldrig tråkigt längre, det finns ingen väntan. Så fort det blir en lucka finns telefonen där. Vi är dessutom alltid anträffbara och vet vad "alla andra" gör genom deras statusuppdateringar på diverse sociala medier. 
 
Jag är tyvärr inte bättre själv. Just nu är jag djupt nere i sudoku-träsket. Jag försöker att spela mest på kvällen men det blir ändå någon stund på dagen också. Jag måste skärpa mig! Vad blir vi för konstigt folk som jämt tittar ner på telefonen så fort tillfälle ges? Vad ska våra barn tro om oss? 

Diesel?

Nu har halva min ledighet gått och nedräkningen har börjat. På fredag börjar jag om igen efter det lilla höstlovet. Idag har jag gjort det enda måstet jag hade, klippt ned vindruvan och kastat de ytterst frostskadade dahliorna. De såg väldigt ruttna ut och var motsatsen till inbjudande vid vår entré.
 
Gällande vindruvan så var jag lite het på gröten förra året och jag var rädd att jag har dödat den, i år väntade jag då helt klart nog länge. Maken började prata om diesel och andra gifter då han är lite nervös över att de kan ha tio meter långa rötter och den växer vid vår husvägg. Men lugna ner dig! Det är bara att bila upp grunden och vägen om nåt skulle gå fel. En del är så hispiga...
 
 
Lugn som en filbunke i soffan. 

Rokad

Maken har dragit på stan för att köpa en födelsedagspresent till mig, då passar jag på att smida planer på att möblera om. Moahahaha! Det är säkrast att göra det när han är borta, det är lite mindre motstånd då. Tyvärr är det också lite tyngre rent fysiskt. Vi har fyra fåtöljer i huset och det är nog dags för en rokad. Problemet är bara hur. Jag vill så gärna få ner fotöljen som jag målade och klädde om från den övre hallen men det är inte lätt att få ihop det. Jag ska prova mig fram och se om jag kommer fram till något. Annars är det väl bara att bära tillbaka dom...
 
 
 
Placeringen just nu är långt ifrån optimal. Sen hade jag räknat fel också. Vi har inte mindre än fem fotöljer.

Många födelsedagar

Idag var min far förbi. När man bor en bit från sina anhöriga så blir det lätt att man bli firad lite här och lite där. Det enda som är lite tråkigt är att man inte har någon tårta att bjuda på. Idag blev jag således firad igen. Inte helt fel! Och vilka presenter sen. Jag fick strumpbyxor, som jag alltid är i behov av. Resten Har jag så klart tagit kort på.
 
 
Ett rejält paket från body shop, mycket välkommet.
 
 
I avsaknad av äldre turkost pressglas.
 
 
Och kronan på verket! En emaljskylt i mint condition. Kan nästan inte bli bättre, är så nöjd att jag nästan spricker.

Hyllning till snusnäsduken

Igår köpte vi två snusnäsdukar, och ja det kan hända att jag hade någon sedan innan. Men jag ska nu demonstrera några av de oändliga variationerna.
 
 
Gangster, en inte helt lätt look för mig att bära
 
 
RockaBilly inspirerat hårband.
 
 
Huckle i härligt gryning kvalitet.
 
 
Rånare
 
 
Och sist men inte minst, Farbror Frej!

Summertime

Nu är det inte summertime längre och living är inte så easy. Okej det är kanske inte tidsomställningen som det sjungs om, men ändå.
 
 
Grabbarna vaknade klockan 8 som vanligt, det som inte var som vanligt var ju då att klockan nu var 7 enligt vintertid. Jag steg alltså upp sju!  När vi ställde om i våras gick det ändå ganska snabbt att ställa om barnens inre klocka. Maken som jobbade natt fick en extra timme på jobbet, men då får han sova en extra timme idag. Whoop whoop!

Byske höstmarknad

Idag har vi varit i Byske på marknad. Trist för dom men bra för oss var att det var väldigt lite folk för att vara marknad. Enda stället som var knökfullt var  antikaffären, som för övrigt är värd ett besök. Det blev inga inköp gjorda där idag, det var helt enkelt för mycket folk. 
 
 
Vi köpte bara polkagrisar från karamellfabriken (obligatoriskt) och två snusnäsdukar. Jag och den äldre sonen valde en var och ska dela på båda. Han ville att skulle ta en ljus- och en mörkrosa men efter en fint av min kompis blev det en mörklila istället. Visst får han ha rosa men då får han köpa en för egen del. 
 
För er som inte varit där så pågår marknaden även imorgon. Som sagt, skönt att slippa trängas på marknad.

Ledig vecka

Att jobba deltid har sina fördelar, förutom att slipper dras med en massa onödiga pengar i lön och senare i pension så kan man vara långledig! En mycket stor fördel. Sex hela dagar har jag nu till mitt förfogande. Antalet inplanerade aktiviteter: en. Jag älskar när det finns så få måsten som möjligt och att man kan ta dagen som den kommer. 
 
Imorgon drar jag och de små grabbarna till Byske för att gå på marknad och på kvällen blir det godisorgie. Känns som en lämplig lördag. Jag ska försöka att inte köpa med mig några vansinnigt tunga möbler denna gång, även om antikaffären har öppet. Ska verkligen försöka, att lova är nog lite överilat.

Shopping

Grabbarna och jag har gjort stan idag. Snabbt och effektivt som vanligt, och kanske en förutsättning när man har med sig två små barn. Jag hade en muta, om de höll sig i skinnet skulle vi åka till Barnens hus efteråt. Tack vare det kanske så gick det alldeles utmärkt.
 
Jag har ännu inte blivit en sådan mamma som bara köper nya kläder till mina barn, däremot är jag kanske något mer genomtänkt när jag handlar. Kan också vara en kombination av välfylld garderob och att jag blivit mer kräsen.  Men kläder är fortfarande alldeles för roligt för att jag ska kunna sluta bry mig. Idag blev det bara bara strumpbyxor till mig, det behöver jag dock konstant. 
 
 
Senap

Pussar

Lycka är för mig när lillebror ger sin storebror en stor blöt puss och storebror blir nästan lika lycklig som jag. Okej han torkade bort spottet lite väl demonstrativt efteråt, men ändå!  För mig klår det kattunge med vingar och partyhatt på sötskalan flera gånger om. 
 
 
Klådd
 
 

Bullar

Jag har nu betat av inte mindre än tre önskningar på min önskelista och det är över en vecka kvar innan jag fyller år! Idag fick jag en rejäl laddning bullar. Jag blev jätteglad, men gladast blev nog maken. Han får både äta bullarna och slipper baka dom... trodde han ja!
 
Dessa bullar kommer ju inte räcka hur länge som helst. Nog kommer även han baka, han fick däremot lite mer tid på sig. Det är å andra sidan det enda han bakar så jag tycker inte så synd om honom. Det enda jag bakar är muffins så det är ganska jämn belastning på den fronten, med den skillnaden att jag bakar mycket oftare för att jag vill gärna ha något att bjuda på och gärna äta själv också. 
 
 
 

Hemma om än bara för en stund

Nu är jag hemma igen, om än bara för en stund. Det gick ändå över förväntan att vara borta från barnen. Jag saknade dem vansinnigt men jag låg inte bara på rummet och grät. Trevliga kollegor, bra diskussioner och god mat gjorde vistelsen helt okej. 
 
Nu laddar jag inför min andra jobbhelg på raken. Det känns som att det är full vinter nu. Minus tre grader och snön som föll ligger kvar. Overaller, motorvärmare, halka, mörker, kråkhacka, och snöskottning är vad vi ska tampas med nu några månader. 
 
 
Pulkspår i snön
 
 

Storforsen

Japp nu är jag på äventyr eller planeringsdagar som en del kallar det. Än har jag kunnat hålla mig från att beställa en taxi hem. Skorna med klack ska jag försöka mig på ikväll, har de följt med så långt måste de ju få en chans. Jag ska ju ändå mest sitta ikväll. Okontinental som man är så tycker jag att det är en plåga att det är middag först klockan 19. Klockan 19 är det ju nästan dags för kvällsfika!
 
 

Konsten att packa

Jag är urkass på att packa. Nästan alltid kommer jag hem med hälften oanvänt, så blir det säkert även denna gång. Det finns så många tänk om. Tänk om jag spiller, tänk om vi ska bada, tänk om det är jättekallt, tänk om jag inte alls vill ha den just då. Jag försöker att minimera men det brukar bli ungefär samma slutresultat varje gång. 
 
 
Än är väskan långt ifrån full men jag har bara börjat. Det ska packas nessesär, extra skor (utifall att) bok, pekplatta, det jag ännu inte strukit etc. Att man aldrig lär sig! Rätt vad det är så smyger det sig även med nåt litet barn där, man vet aldrig.

Första snön

Idag den 16 oktober kom första snön. Den äldre sonen blev jätteglad och ville baka pepparkakor, snö=jul? Det känns lite tidigt för det än så han får vackert vänta. 
 
 
Lite, lite snö har lagt sig på vägen. 
 
Dagen idag kommer att bestå av packning och alldeles för hårda kramar från min sida. Imorgon ska jag nämligen sova borta, det är första gången sedan jag fick bebisen. Jag är inte så bra på sånt tyvärr. Dessutom åker buss dit så jag kan inte bara åka hem om längtan blir för stor men det är nog lika bra, för risken är stor att jag skulle dra hem om möjligheten gavs. 

Frost

Vi hade rejält med frost inatt, närmare bestämt minus fem grader! Det är praktiskt taget vinter. 
 
 
Vi bestämde oss för att hellre vara lite tidiga än lite sena med att lägga om till vinterdäck. 
 
Vi har även putsat fönster. Jag putsade fyra fönster maken cirka tio och ändå blev vi inte färdiga idag. Tänk efter noga innan ni bygger en  inglasning.
 
-Är det värt det med tanke på hur många fler fönster man måste putsa?
 
-Är det värt det med tanke på hur mycket flugbajs det blir i en inglasning?
 
Båda dessa saker bör man ha i åtanke. Sedan finns det ju sekundära frågeställningar som: användningsområde, prisbild och placering. 

Kapning del två

Jag har varit hos frisören idag. Det blev en kapning på cirka fem centimeter. Just tappar jag däremot så mycket hår att om det fortsätter såhär behöver jag nog inte fara så ofta, det vore ju en lösning på frisyr grubblerierna. Dock inte den bästa. När vi städade idag såg det ut som en norsk skogskatt brukade sitta på "min"plats i soffan. 
 
 
Nu är håret ofixat då jag tänkt färga det ikväll, men det är ju osett. 
 
Det jag var mest nervös över var att jag inte skulle kunna sätta upp det, men det kan jag. Men våld, tvång och mycket spray, men ändå!

Dåligt driv

På våren är jag mycket driven vad det gäller min trädgård. Jag förodlar, planerar, sår, planerar, köper och stjäl växter. Då när man har allt det goda framför sig är motivationen på topp. 
 
Men... att göra vinter i trädgården är inte alls lika motiverande. Nu när skörden är över och det är bara död att vänta. Då är det lättare att planera för nästa vår istället, det är mycket trevligare att tänka på. 
 
 
Jag har planerat flytt för vissa växter och även att ska göra ett nytt grönsaksland. Vissa buskar behöver smaka på sekatören, det ser lite vildvuxet ut 
 
Dessa vackra växter pryder vår entré just nu. Eventuellt har de frusit, eventuellt. 

En dröm i brun polyester

Mycket motsägelsefullt för alla som var med när det begav sig kan jag nog tänka mig. Men jag har inte riktigt samma referenser. Jag fryser för det mesta och jag kan tänka mig att deodoranterna nu för tiden är något mer effektiva, för ofta är det just att man svettas i polyester man för höra. 
 
Även denna skapelse har jag köpt i den eminenta facebookgruppen. Prefekt längd och fina höstiga färger. Smaken är som baken medan jag älskar den ser nog många andra på den med fasa och fruktan. Eller kanske inte fruktan, den smittar inte. 
 
 
 

Nya platser

När man får barn får man se många platser man aldrig sett förut. Här kommer några av dem:
 
Barnavårdscentralen
Dagis
Hissar i köpcentrum etc.
Sjukvården från ett annat perspektiv
Öppenförskola
Livet från ett golvperspektiv
Skötrum på stan
Leksaksaffärer
Lekland
 
Man får helt enkelt uppleva många platser man aldrig besökt tidigare. Vissa roligare än andra. Min favorit av ovanstående är lekland trots att jag måste röra mig. Sämsta är helt klart golvet, att ligga på golvet är inget för mig. Hårt och jobbigt att ta sig upp ifrån, sen det man väldigt bra allt damm under möblerna. 
 

Stor konst

Fördelen med att ha barn när man jobbar kväll är att man inte sover bort förmiddagen, man hinner faktiskt göra saker. Idag har sonen skapat stor konst. Pärlplattor är pysslet som gäller just nu. 
 
 
Jag tycker såklart att den är jättefin och detta trots att jag är helt opartisk...
 
 
Så fin att den fick hamna i en ram. Nu återstår det bara var den ska hänga. Ett ganska svårlöst problem verkar det som. 

Sport?

Idag när vi var och handlade fick grabbarna varsin tyg... dekoration? flagga? skapelse? Det står iallafall heja Sverige på den. Mitt intresse för sport och idrott är så fruktansvärt begränsat att jag vet inte vad vi hejar för. Förmodligen mansfotboll eller manshockey. Jag har inget intresse av att ta reda på det heller.
 
 
Då sonens koja fortfarande saknar väggar får den hänga som insynsskydd några dagar. Man kan ju alltid spela att man hänger med genom att iallafall ta ned den. 

Stiltje

Det har varit lite stiltje på bloggen några dagar, jag har jobbat och den lilla tid man får med familjen då har jag tagit till vara på och inte suttit med bloggen. Idag har jag bestämt att vi inte ska göra så mycket utan bara vara hemma och mysa. Vi ska fara och köpa godis och chips till ikväll det är allt. I och för sig är det ju otroligt viktigt.
 
Jag hoppas att det blir bättre sedan när jag är ledig lite längre men nu är jag bara ledig en dag och då blir det inte mycket bättre än såhär. Jag är inte så bra än på att hålla uppe  energinivån efter att ha jobbat i två (!) dagar. 
 
 

Första gången

Det är så många "första gången" nu sedan jag började jobba. Imorgon ska jag jobba kväll och därmed inte natta barnen. Jag har nattat bebisen varje kväll sedan han föddes. Han kommer inte alls att ta skada av detta, jag vet det. Men jag! Iallafall de första kvällarna. Jag försöker att vara fokuserad på jobbet, på jobbet och på familjen när jag är hemma, men det är så mycket lättare att koppla bort jobbet hemma än tvärt om. 
 
Jag vet att man anpassar sig med tiden men just nu är det jobbigt och det är väl inte så jäkla konstigt? Rent biologiskt känns det fel. Ibland får jag känslan av att det är något onormalt att inte tycka att det är superskönt att börja jobba och komma iväg hemifrån. Jag tycker inte att det är skönt men jag hoppas att det med tiden ska kännas helt okej. Så nu var det färdig gnällt för nu. 

Våren 2014

I brist på sommar får man börja planera för vår. Det är nästa roliga årstid, vintern skulle jag gladeligen hoppa över. Förra året satte vi tulpanlökar för första gången och i år utökar vi det. Det är lite spännande att se var de kommer upp, eftersom vi sprider ut dem så kommer vi inte riktigt ihåg var vi satt dom. 
 
 
Vilken färg de blir är också en  överraskning. 
 
 
Till min hjälp hade jag den fluorerade trädgårdsmästaren.

Sista drabbningen

Nej förra gången jag klippte gräset blev inte den sista, det blev däremot dagens. Årets sista alltså den ska ju klippas fler år...
 
 
Med knuten näve och barsk min gick jag ut. Men egentligen är det mer med sorg, jag älskar ju att klippa gräset! 
 
 
Min arbetsoutfit idag bestod av huckle, fleecetröja och min ny-gamla kjol. Jag höjer dock ett varningens finger angående att köra åkgräsklippare i kjol. Välj gärna en i en tajtare modell än den jag hade, den tar lätt vind och visar då mer än den döljer. Som tur var hade jag både underkjol och tjocka strumpbyxor så jag blev inte så generad när bilarna passerade och kjolen flög upp. 
 
 
Fint blev det och nu är löven redo att bli gräsmat.

Tak

Idag har vi bytt en bit plåt på garaget som gick sönder i vintras. Som vanligt är det bättre sent än aldrig principen som gäller i det tulanska hushållet. Jag var också upp en vända men jag gled bara så det blev en kort karriär för mig. Maken fick undantagstillstånd att vistas på höga höjder. Jag plockade undan utemöbler och annat istället. 
 
 
Plåten kom av utan större problem. 
 
 
På gick också bra. 
 
 
Sonen fick för sig att han skulle sopa under traktorvagnet (?).
 
 
Fler som körde med bättre sent än aldrig. 
 

Medicin från blocket?

Jag sa till pappan i familjen att lugna ner sig tidigare. Sonen var då snabb att föreslå att vi skulle köpa "lugn medicin". Jag försökte med att det kan vara lite svårt att få tag på. Han replikerade med att det kanske finns på internet, kanske på blocket. Då kan vi beställa och hämta ut det på Ica. 
 
Driftig ung man det där. Lite oroväckande tendenser det där. Jag väjer helt enkelt att tolka det som att dagens barn vet att allt finns på internet. Tur att han bara är tre år! 
 
 
Något för pappan?
 

Svidande nagelbädd

Jag började ju jobba förra veckan, det undgick nog inte någon läsare. Jag tog bort nagellacket och klippte naglarna. Men nu som har haft långa naglar en längre tid vet att nagelbädden blir längre (?) Den upplevs iallafall gå länge ut på nageln, så den första klippningen var kanske inte så kort som hygienreglerna önskar. Nu är de däremot så korta att nagelbäddarna svider. Lite genomskinligt lack kunde jag inte låta bli att slabba på. Nu får jag vara kreativ på tånaglarna istället men det är ju inte alls lika kul. Ja den fåfängan...
 
 
 

En ny, gammal kjol

För ett tag sedan fick jag hem denna kjol i brevlådan. Jag är med i en Facebook grupp där det bara säljs kläder från 50- 60- och 70-talet, en mycket bra men farlig grupp. Det är så lätt att man vill ha allt och utbudet är stort. Trots att säljarna är från hela landet så kan man göra fynd. Priserna är ju ofta högre i storstäderna men det är blandad kompott. 
 
 
Den skulle nog må bra av strykning men det får bli sen. Färgen ser lite dassig ut på detta kort...
 
 
... Det här är närmare verkligheten. 

Blåbärsvins premiär

Idag har jag tagit in blåbärsvinet från  inglasningen, det blev fyra och en halv liter. Resultatet blev helt okej. Lite sötare än vad jag önskat kanske, men på inga sätt dåligt. Årets bär måste vara extra söta. Det heter ju vin men jag skulle tippa att procenten hamnar någonstans vid 1%. Om man tillsätter jäst kan man naturligtvis dra upp det men jag tycker att det är gott som det är. 
 
 
 

Sista dagarna som Cowboy

Vi tog oss ut på en promenad idag trots allt. Vi gick och tittade till korna som nog inte blir kvar särskilt länge till. Båda killarna har redan fått cowboylön så allt de gör nu är pro bono. Övertid är som tur är inte ett begrepp de känner till och de tillhör inget fack. Lycka till med den förhandlingen då! Ja det blir väl en läxa till nästa gång. 
 
 
Denna cowboy har ännu ingen häst så han får transportera sig med cykel till korna. Den andra cowboyen han lyxar till det med att åka vagn. 
 
 

Soffhäng

Som ett brev på posten så blir man krasslig när man är ledig. Bra för plånboken förvisso men inte så kul. Jag är inte alls jätte sjuk utan mer sådär trött i kroppen och täppt i näsan. Nästan den värsta sorten, jag får inte gnälla och samtidigt orkar jag ingenting. 
 
Idag har vi carpat diem genom att ta sovmorgon. När man har barn är halv tio sovmorgon. Sen har vi degat i soffan hela  förmiddagen och alldeles precis nyss har jag slarv städat. Jag hade tänkt måla lite men nä, nu ids jag inte. Nu har jag åter hamnat i soffan och tittar på när stor killen städar. 
 
 

Kanelbullens dag

Ja nu kom jag på att det är Kanelbullens dag idag. Jag visste igår att det var imorgon men det var som bortblåst idag. Har jag då ätit någon? Nej, inte det av den enkla anledningen att  vi inte har några. Jag har ju önskat mig det till födelsedags present men den har ju inte varit än och dessutom så reviderade jag ju önskelistan och önskade mig en bat mobile istället.
 
Men... alltså jag vill ha bullar också. Kunde jag så skulle jag baka själv men jag får aldrig den jäkla degen att jäsa. Mitt finger har tydligen en helt annan  uppfattning om vad "fingervarmt" betyder. Förmodligen är det varmt att all jäst tvär dör. En viss familjemedlem kan däremot det där. Ingen press, men jag ska ha bullar! Jag behöver bullar. 
 
 
PS. Att köpa bullar räknas inte, det är inte alls lika gott. 

Frostnatt

Fortfarande går det att plocka in god saker från trädgården, men det börjar vara på sluttampen. Vi har haft frost i natt men allt verkar ha klarat sig än så länge. En tomatplanta har jag haft ute av ytterst naturliga skäl. Den står nämligen i en pallkrage. Det var inte riktigt meningen att jag skulle ha tomater där, jag kastade bara några plantor som jag inte skulle använda men de tog sig väldigt bra.
 
 
Däremot när jag var ut idag så hade tomaterna börjat ramla av så jag tog in de som satt kvar och låter de mogna inne istället.
 
Även salladen hade klarat så den hamnar på en souvasburgare lite senare idag.
 
 

Helg

Fördelen med att jobba är att om möjligt uppskattar man ledighet ännu mer. Nu känns det verkligen att det är helg. Dessutom är det helg till nästa onsdag för mig och barnen, skönt! Kanske blir man även lite bättre på att ta tillvara på de lediga dagarna. Det känns bra med en mjukstart med det här att jobba. 
 
I helgen jobbar pappan i familjen så jag får ha grabbarna alldeles för mig själv. Lite trist är det att han jobbar men samtidigt är det lite skönt att ha killarna alldeles för mig själv. Pappan kommer iallafall hem på kvällen. 
 
Igår när jag fixade håret utbrast den äldre sonen: Va fin du blev mamma! Du ser ut som Yohio. 
 
Det är inte riktigt min stilförebild så nu är det nog dags att boka klipptid och undvika plattången.

Storkök

Idag åt vi kyckling till middag. Hela tre personer delade på en kycklingfilé. Två av personerna var barn och filén var väldigt stor. Det måste ha varit en beligian blue kyckling.
 
Pumpad var den då. När den gått i ugnen en stund stack jag i en termometer och då rann det ut mängder med vatten. När den sedan gick klart så minskade den drastiskt i storlek. Som tur var räckte den ändå men jag har betalat mycket för vattnet i den. 
 
Jag funderar ibland hur det ska bli att laga mat då killarna blir större. Tänk om de dessutom har kompisar som ska äta, då blir det storkökstil eller? Jag är inte särskilt van att laga mat till väldigt många eller väldigt hungriga tonåringar. Just nu är problemen mest det omvända men ändå. 

Ny Nexus 7

Idag fick jag min nya pekplatta. Att hålla på med den är ungefär vad jag orkar med efter min första dag på jobbet. Är så otroligt trött, precis som jag förutspått. Japp jag är nog allt lite klärvoajant, eller så kan jag bara dra logiska slusatser. Typ samma sak. Dessutom fick jag blommor av mina killar efter jobbet. Tack! Ni är bäst. Nu blir det lite mer pekplattepill och sedan blir det en osedvanligt tidig kväll.
 
 

RSS 2.0