Tappad inspiration

Idag var tanken att jag skulle plantera om alla förodlade grönsaker och kryddor, och även plantera penséer i krukor i inglasningen. Tyvärr valde jag en väldigt blåsig dag med lite varierande solighet. Jag tappade helt enkelt inspirationen. Det blev inget av det, kan gör ett nytt försök på fredag.
 
 
Det blev att städa lite istället och nu i kväll blev det film med killarna och en brasa i kaminen. Duger bra det också. Den yngsta har just nattat sin pappa som somnat i soffan. 

Glass!

Jag går upp ganska mycket i vikt när jag är gravid, tyvärr har jag kass karaktär också. Varje graviditet tänker jag att jag ska begränsa uppgången, men nä. Det är bara att hålla tummarna att de flesta kilon försvinner nån gång sen.  Nu är jag tillbaka i det värsta träsket, nämnligen GLASS! Socker och grädde i ljuvlig kombination. Inget kan gå fel med de ingredienserna. Jag är rätt förtjust i glass annars också men jag blir totalt bottenlös med bebis i magen.
 
 
Just nu är det mest ben & jerry men det finns andra goda också, för att inte tala om mjukglass!

Lovet är slut

När man var barn var det lite spännande att komma tillbaka från lovet, särskilt sommarlovet. Vissa hade man inte träffat på hela sommaren och andra hade kanske växt.  Det har jag gjort denna gång, inte på längden dock. 
 
 
Japp otroligt smickrande vinkel, men i dagsläget gör det ingen större skillnad. 

Utomlands

Vi var utomlands en sväng igår.  Den äldre sonen blev ännu en gång besviken då det varken var varmt eller fanns någon pool, men Finland gjorde sitt allra bästa.
 
 
Soligt var det iallafall. Lite shopping blev det, skorna vi skulle ha till den äldsta fanns trots att säsongen egentligen är över. Sen åkte vi tillbaka sverige och köpte nya däck. Billigare blev det men det tog en och en halv timme! Jag var nog den som hade sämst tålsmod och var kraftigt less den sista timmen. Det skulle ta 20-30 minuter. 
 
 
Ikea fick sig också ett besök. Även jag köper fabriksnytt ibland, tex. diskborstar, toaborstar, badrumsmatta mm. Allt lämpar sig inte att köpas på loppis... Sen var det, det här med doftljus. Jag sa att det inte skulle köpas några nog åkte det med ett gäng hem ändå. Inte mitt fel! I och för sig godkände jag köpet men officiellt tar jag avstånd från detta missbruk av väldoftande ljus.

Årets undantag

Idag var det dags för det som bara händer en gång per år, nämnligen att någon annan än jag kör åkgräsklipparen. Detta undantag sker endast för att jag inte tycker att det ger samma frihetskänsla att köra med uppsamlare. Han var däremot hårt bevakad av sin arbetsledare, och några tillrättavisningar fick han allt.
 
 
Jag var ju ändå tvungen att köra lite jag också. Åh vad jag längtar till första klippningen! Bara jag ryms bakom ratten då det är dags...
 
 
Högarna jag krattat ihop från rabatten kördes också bort idag, varför inte med traktor och vagn? Killarna var positivt inställda till detta. Den minsta ville dock inte hjälpa till med att lasta löv. Man kan ju missa nästa åktur då! 
 
 
Vi åkte på traktorvagnen, sen fick killarna var sin exklusiv åktur på första parkett. Som vanligt grät den ena när den andre åkte och tvärt om. Måste vara fruktansvärt skoj att åka traktor.
 
 

Playing with fire

Idag har vi varit hemma på gården. Maken började bränna lite i diket men det blev inte mycket. Det är knastertorrt så spridningsrisken är ganska stor. Efteråt såg vi också att det varnades om brandrisken i tidningarna.  Hehehe (skrattar lite nervöst).
 
 
Själv fortsatte jag med att kratta, idag främst i rabatten. Jag kör en ganska brutal metod, jag krattar tills det mesta gamla döda är borta. Det har då fungerar hittills för mig. Ambitionen att hålla undan ogräs i sommar är mycket låg, så länge blommorna är högre än ogräset är jag nöjd. 
 
 
Än så länge ståtar trädgården i 50 nyander av brunt men om vädret håller i sig så ändrar den nog färg snart. 
 
 
Tulpanerna är däremot på gång! Okej det är ett tag kvar till blomning men det är kul när det kommer nåt grönt. 
 
 
Sen hamnade jag i en solstol. 

Vinster för losers

Traditionsenligt har vi idag deltagit i pimpeltävling i stugan. Fiskelyckan lyste med sin frånvaro men vi fick fina priser iallafall. Vi fick noll fiskar men cirka 8 priser. Tålamodet med pimplig lyste också med sin frånvaro. Sin vana trogen plurrade lillen, denna gång med hela armen. Det gick bra men lite blodvite uppstod när läppen mötte isen. 
 
 
Som vanligt bjuder jag på en dagens (kreativa) outfit.
 
 
Mammas sommarjacka matchas med en gul/grå rundsjal som extraknäckar som huvudbonad. Täckbyxor som endast hålls uppe av hängslen då de inte kan stängas. På fötterna röda Power dojjor som på grund av dålig böjningsförmåga får vara oöverdragna.
 
Vädret var super det skulle kunna blåsa lite mindre men vi klagar inte. Servicen i stugan var också bra, mat och hjälp med barnpassning ingick. Den enda vi saknade var lillmoster som jobbade. 
 
 
Denna dramatiska himmel mötte oss när vi kom hem. Nu blir det lite karra, tv, tvagning och sen sova.

Däckbyte

Nu är det verkligen vår på riktigt. Idag åkte sommardäcken på, på båda bilarna. Den yngste mekanikern var inte sen att hjälpa sin pappa med detta. Det ska börjas i tid! 
 
 
Själv har jag pysslat i trädgården. Nästan smärtsamt långsamt har jag krattat lite, mina fogar uppskattade inte träningspasset men trots det har jag känt mig riktigt rörlig idag. Jag kan nästan gå som vanligt, symfysen håller ändå.
 
 
 Imorgon blir det pimpeltävling igen. Idag upptäckte vi dock att galonbyxorna är kvar på dagis... Inte så lyckat med tanke på pimplande barn på smältande is. Ja ja vi får ta med ett ombyte. Är huvvet slött får alla lida.
 
 
Diverse fordon fick sig en tvätt idag. Den äldste sonen var arbetsledare och bestämde vad som skulle spolas, både bilar, cyklar och en Bobby car fick sig en omgång.

Utesäsong

Jag är verkligen ingen utemänniska på vintern, förstår inte tjusningen med snö, mörker och kyla. De andra årstiderna däremot, det är en annan fråga. Helst ska ju solen också vara framme men värme kan kompensera detta.
 
 
Jag fortsätter att bjuda på mer eller mindre kreativa outfits. Idag en munkjacka, en för liten jacka (det går att knäppa de översta knapparna) och skor från H&Ms pojkavdelning. 
 
 
Killarna fick ta fram sina cyklar idag. Man minns ju själv dagen man fick ta fram cykeln när man var barn, då var det vår på riktigt. Det blev några varv runt gården i den lervälling som tidigare var vår uppfart.
 
 
Till lunch blev det världens godaste snabbmat. En hamburgare smakar helt klart bäst ute, grillad över en eld. Mums! Nu hade du ju sett bättre ut om jag kommit ihåg att ta kort innan jag mumsat i mig halva, men är man sugen så är man.

Påsk-lov!

Nu jag och barnen Påsk-lov, pappan får vackert vänta till fredag morgon. Jag firar ledigheten med att måla naglarna röda. Det är en lyx som jag bara kan unna mig när jag är ledig. Jag matchar det röda med knastertorr rosa-blek vinterhud på händerna. Om det går som jag vill så är de förhoppningsvis lite brunare när ledigheten är över.
 
 
Om det inte hade varit för att mina fingrar har börjat knubba till sig så hade nog vigselringen åkt på också.  Men det är nog bäst att vänta några månader efter nedkomst. Vid min första graviditet blev jag tvungen att såga av en ring, den kostade några tårar och 500 kr att laga. Bör undvikas! 

Feelin' hot hot hot

Idag har vi bränt högen som egentligen ska brännas på valborg. Men dels så är jag själv med barnen då och sen är det en fördel om det finns kvar lite snö, eller att det är rejält blött och med tanke på det blygsamma snödjupet i år lär det torka upp ganska snabbt. 
 
 
Japp jag bjuder på nästa fantastiskta outfit. Idag blev det makens garderob som det lånades ifrån. Jobbtröja från makens gamla jobb, hans begagnade arbetshandskar och förra årets målarbyxor. 

Pimpel och plurr

Idag har vi varit på pimpeltävling i gråträsk. Vädret var helt okej men inte strålande sol. Vi gick ut starkt med två barn och fem vuxna. Det mindre barnet pimlade dock inte, han agerade mer som coach. 
 
 
76 betalande pimlare fick de ihop till dagens tävling. 
 
 
Med tanke på min rondör är det inte helt lätt med kläder, särskilt inte ytterkläder. Idag föll valet på mammas overall från 1980. 
 
Några fick fisk, tyvärr inte sonen. Coachen plurrade med foten i ett pimpelhål efter halva tiden så vi fick åka tillbaka till stugan och värma lilla foten. Men vi var rätt nöjda ändå. De andra kom tillbaka med priser i form av godis dagen till ära. 
 

Retromarknad i Skelleftehamn

I lördags var jag, syrran och den äldste sonen på loppis i Skelleftehamn.  Det kan vara den bästa jag varit på! Jag (och syrran) ville ha ALLT. Allt var fint och väckte ha begär. Att vi fick köa in och att det var så trångt att det var kö fram till borden gjorde inte så mycket när vi fick  se utbudet. Priserna låg väl omkring hyfsat, svårt att göra riktiga klipp men ändå så att man inte kände sig helt lurad. Jag köpte ändå för lite och ångrar att jag inte köpte ett par sänglampor, men jag är nöjd med det jag kom hem med. Här kommer ett axplock. 
 
 
Sängbord från 50-talets första hälft. 
 
 
Teakspegel och lampett.
 
 
Två fina halsband.
 
Känner mig riktigt pepp inför årets loppis säsong som snart drar igång på allvar. Bara fogarna och fötterna håller.

Tapetmissbruk

Vi har på några veckors tid tapetserat i två rum, nu är det lite svårt att sluta.  Svårt att sluta leta tapeter, svårt att sluta planera för fler tapetseringar. Eventuellt blir det att tapetsera om i köket, sen är det paus. 
 
 
 
 
I vardagsrummet valde vi den inte så diskreta "bulbous" ritad som ett textilmönster 1947 av Stig Lindberg. Den sitter på två väggar och resten är ljusgrått.
 
 
I kontoret/gästrummet är det ännu mer mönster. Här har vi eco happy. Här är det lite fix kvar, vi ska sätta in en insats i öppenspisen och måla den vit. 
 
 
 
Sen har vi då ett axplock av de tapeter jag nu funderar på till köket. Det pendlar mellan blommigt 40-tal och grafiskt 50-tal. 
 
 

Kurvor

Nu var det riktigt länge sedan jag skrev, men jag har ett litet skyll. Jag är gravid och har haft dåligt med energi, och då har bloggen fått vila med mig. Nu mår jag bättre även om jag fortfarande är trött så går det inte att jämföra. 
 
 
Nu är det inte så nära avgång som det kanske ser ut, utan det är dags i Juli.  Men med vår reproduktions takt får man nog räkna med att man kan bli rätt stor. I en inte allt för avlägsen framtid kommer jag således att bli föräldraledig igen och då hoppas jag att lusten och orken att blogga oftare kommer tillbaka. Börjar lite smått nu och ser hur långt det räcker. 

RSS 2.0