Trög start

Idag var det mors dag. Den började med att mor var väldigt, väldigt allergisk just idag. Detta trots att det regnade, tappra försök gjordes med allehanda medel men det ville inte bita. Skönast var det är spola nyllet i kallt vatten. Nu ser jag ut som rå köttfärs i ansiktet, men så brukar det vara denna årstid. På förmiddagen fick vi besök av barnens farmor som hade med sig en väldans massa presenter, till och med vi vuxna fick! Jag älskar ju som bekant paket. 
 
 
En fin duk och en skärbräda i "picknick" gjorde att humöret blev något bättre. Materiella ting är inte att förringa när det kommer till känslomässig lycka, särskilt när de har glada fina färger. 
 
Av de mina fick jag lite vardagslyx.
 
 
Okej! Vilket tjat, jag erkänner väl då. Jag öppnade det i fredags, jag är skitdålig på att vänta och maken är lättövertalad. 
 
Trots rinnande näsa och svidande ögonlock kom motivationen att gå ut när solen kikade fram. Det blev att så in grönsakslandet. 
 
 
 
Ett jätte- jättebra tips när man har en helt okontrollerbar vätskeutsöndring i näsan och ska stå framåtböjd: stoppa näsan FULL i papper. Man kan ju om inte annat skapa en ny trend.
 
 
Sen ställde grabbarna upp uteduschen. OBS! Makens klädsel är missvisande, det var bara 12 grader. Ja ja, nu är vi redo för varma sommardagar. 
 
Min mamma blev firad av min syster på plats och mamma hann ringa mig först, men grattis på mors dag igen! 

Road trip

Idag har varit den första dagen då man faktiskt fått sommarvibbar. I och med detta så sjunker inspirationen att laga mat ännu lägre än vanligt. Vi packade in familjen i bussen och drog till Fällfors, kan ju vara kul att testa nåt nytt. Vi åt på Pipens bodega. Stället var inte så flott men maten var riktigt god. Sen tog vi en kik på forsen. 
 
 
 
 
Sonen tyckte att forsen var i överkant volymmässigt (ska han säga...) 
 
 
Snart ska jag och maken sitta i inglasningen och filosofera. Bra dag och kväll, hoppas detsamma till er! 

Hålet är borta!

Nu äntligen efter att veden är klar och vädret tillåtande kunde maken fortsätta med insidan av husvagnen. Vi hade ju kapat bort allt på ett ställe, det var hål i golvet då även botten var dålig. 
 
 
Efter en liten miss med fel tjocklek på skivan (det ska tydligen bara vara 4 millimeter i botten) så tog sig arbetet riktigt bra. 
 
 
 
Nu sitter även regeln där. Vi har valt att ta det regel för regel istället för att bygga en ställning inne i vagnen, vi hoppas att det ska gå bra. 
 
Nu har jag även fått tillbaka min symaskin från reparatören så dynorna är det inte mycket kvar på. Däremot de förbenade hörndynorna tror jag att jag väntar lite med och pillar med något trevligare däremellan då jag misstänker att de kommer att generera både huvudvärk och diverse utbrott.

Sommaren är kort

Sommaren är ju som bekant kort så idag gjorde vi sommar trots det inte så somriga vädret. Termometern var väl där kring 15 och det fick duga. Maken gjorde klart veden och jag klippte gräset för första gången. Jag kan inte nog hylla denna aktivitet! Sol, grönt gräs, bra pod i lurarna och barn som skuttar omkring på gården. 
 
 
Synd bara att koftan var tvungen att vara på, annars var det mycket bra. 
 
 
Min ädle springare.
 
 
Jao, skulle ha haft solglasögon men man är ju nybörjare varje år så snart sitter väl rutinen.
 
Nu är det bara invänta nya sommarpratare så att man får nåt bra att lyssna på. Just nu lyssnar jag om gamla favoriter, älskar podar som ändrar ens perspektiv på saker och ting. Arkivet är en guldgruva och vill tipsa alla som inte upptäckt sommar i p1 att ge det en lyssning eller två. Själv har jag en stark dragning åt forskare och dyligt. 

Billig i drift

Ibland är jag billig i drift. Sist jag var hos frissan var i juni förra året, så det var liksom dags. Maken (!) har fått kapa det på längden två gånger men det ger inte riktigt samma känsla om man säger så. Jag kunde inte bestämma mig hur jag skulle klippa mig så frissan fick bestämma, så länge jag kunde sätta upp det efteråt. Ibland är det faktiskt skönt att lämna över beslutsfattandet åt någon annan, och de kan ju sin grej. 
 
Före då:
 
 
Och efter:
 
 
En lite längre page och så mycket fräschare hår. Konstigt det för med produkter på salonger förresten, idag fick jag mitt hår peelat. Jag visste varken att det fanns eller att jag behövde det... Nu kan jag fortsätta med mina tantfrisyrer som förhoppningsvis håller lite längre igen nu då det är lite kortare. 

Moster

För drygt en vecka sedan blev jag moster till en liten tjej och idag fick vi äntligen se henne! Maken fick tyvärr stanna hemma då han hade lite känningar från halsen och vi vill ju inte riskera att den lilla blir sjuk. Barnen har nu fått en kusin, det var väldigt efterlängtat särskilt äldste sonen. 
 
 
Jag erbjöd mig att vara barnvakt och ta hem henne men det nobbades inte helt oväntat. Nu är jag alltså moster, en väldigt fin och respektabel titel som jag är mycket glad över. 

Kalas och uppstart

Idag har vi firat vår 3-åring som egentligen fyllde år igår. Kan meddela att vi har en nöjd kille som fått fyra transportmedel sammanlagt, en traktorgrävare, en sparkcykel och två bobby cars. En att ha inne och en ute, han har haft en ute tidigare också men den var helt slut. 
 
I förrgår gick maken och jag ut till garaget för att koppla ihop det sista på mopeden. Pulsen var i topp när jag skulle kicka igång den för första gången sedan renoveringen. Nu gjorde den det, på andra kicken! Lycka! Jag drog ett varv i vårnatten och njöt. 
 
 
 
Även om det inte framgår på bilderna så var klockan närmare tolv så trött och nöjd avslutade vi dagen. Lite arbete återstår men det är bara lite pill med en baklykta och såsmåningom byta vajern till hastighetsmätaren och köpa nytt däck med vita sidor. Att köra in den blir på någon dag med bättre väder än idag. 

Packad sachs

Eftersom jag lyckades sabba mammas symaskin också (!) så hade jag inte mindre än tre trasiga symaskiner och en massa osydda dynor. Tur i oturen så finns det annat att göra. Motorrenoveringen av Rexen som påbörjades för snart två år sedan stod på tur. Den läckte som ett såll så nu är den ompackad och vissa delar är bytta. Däremot så vill jag hålla den så orginal som det går, så bara slitdelar är utbytta.
 
 
 
 
 
Ikväll blir det uppstart om allt går som det ska och att den faktiskt startar. Lite nervöst är det allt, många timmars arbete ligger bakom och även om det varit ganska trevligt så vill jag inte göra om det. Maken har varit instruktör men med några få undantag har jag gjort allt själv, går det då att skylla på honom om den inte startar? Nja, jag ska nog vara lite ödmjuk denna gång och tacka för hjälpen.

I förskott

Igår blev vår blivande 3-åring firad lite i förskott. Det riktiga kalaset blir dock nästa helg. 
 
 
Paketet var så stort att han nästan inte vågade sig fram, tur att han har en så hjälpsam storebror. 
 
Det dolde sig en tramptraktor i paketet. Den krävde en del montering och då det inte är min starka sida så fick vi vänta till idag då pappan jobbat. 
 
 
Syskonen gjorde en stor insats men det var nog tur att pappan var med ändå. 
 
 
Kepsen som han hade sen tidigare (som är lite, lite stor) kom väl till pass. R:et i förare hamnar lite i skymundan...
 
 
Mycket nöjd kille som inte riktigt ville gå in när det blev dags att avsluta, men det är ju en dag imorgon också. 

Haveri

Arbetet fortsätter med husvagnen. Min symaskin fick för sig att totalhaverera så några fler överdrag till dynorna har det inte blivit. Tur att jag har farmors gamla maskin, nä just ja den är ju också trasig. Två trasiga maskiner kommer att lämnas in på reparation till veckan, som tur är så får jag låna mammas till helgen. 
 
Men det råder ju inte brist på jobb, så misströsta ej! Idag har jag dragit på första lagret färg på luckorna. Jag hade hoppats på bara ett varv med färgen men det måste bli två. Insidan får därför bara ett, finns det genvägar så är det bara att ta dem. 
 
 
Lite flammigt fortfarande som synes. 
 
 
 
Jo, jag kom på att det är kanske någon som undrar vilken färg jag använder... så jag tog den här otroligt informativa bilden. Håll till godo! 

Ommöblering

Dessa dagar har vi mest varit hemma då bebisen fortfarande är sjuk, verkar vara en segdragen historia det där. När man är så mycket hemma så ser man ju saker man vill göra... Både killarnas lekrum och inglasningen har möblerats om. Inglasningen är i ett mellanläge just nu då jag kommit på att jag vill ha en platsbyggd soffa.
 
Men till och med jag måste hejda mig ibland, vi har verkligen inte tid med det just nu så det får bli sen när vi får tid till det. Det blev en kompromiss så länge. Ibland är det bra att samla på möbler, det var bara att plocka lite från huset och de lämnade inga större hål... Övermöblerat? Nej! Resursstarkt väljer jag att kalla det istället. 
 
 
På väggen bakom den grönblå fåtöljen är tanken att soffan ska byggas såsmåningom, den ska då även ha förvaring. 
 
 
 
Då vi har infravärme så har jag och maken suttit två kvällar och kan meddela att det funkar utmärkt! Nu ska jag bara försöka hålla mig från att dra igång fler projekt. Svårt men jag tror att jag kan klara det. Även om jag vill klä om stolarna...

Nya ideal

Nu under våren har ett ny trend bland kroppsideal vuxit fram, och för en gångs skull gäller det inte kvinnor! Det är männen, en så kallad pappakropp ska de nu ha. Lite blekfet med viss behåring. Det är ju så de flesta ser ut! Grattis (nästan) alla män ni är nu åtråvärda och trendiga. 
 
Mammakroppen har inte slagit igenom...ännu. Så istället för att följa trender ska jag gå i bräschen. Istället för slät, alternativt rutor på magen så presenterar jag: russinmagen! Jag kan se kvällstidningarnas rubriker: "Så får du russinmage på 10 dagar"
"Mirakelfrukten som ger dig russinmage"
" PTns bästa tips för russinmage"
 
Som med alla ideal kan det vara svårt för alla att få denna fantastiska typ av magskinn, men inget är omöjligt om man lägger manken till. Till exempel kan man skaffa tre barn i tät följd, dock är det bra om man vill ta hand om dem också...
 
Alla kroppar är bikinikroppar och vill man inte titta så blunda. Ja ja här kommer mitt bidrag till russinmage 2015.
 
 

Kärt återseende

Idag var det premiär för åkgräsklipparen! Ett kärt återseende, den har stått under ett lakan i garaget hela vintern men nu var det dags att börja jobba. 
 
 
Jag körde ut den men sen var det makens tur att köra sin årliga runda. Enda gången han kör den är när uppsamlaren är på. 
 
 
Nu väntar vi bara på att hela gräsmattan alla bli grön och fin, så att jag får köra en första klippning! Till skillnad från många andra så älskar jag att klippa gräset. En bra pod i öronen, bubbelvatten i mugghållaren och sol så är upplevelsen fulländad.

Har jag sagt att vi bor i skogen?

Idag har vi agerat skogsarbetare. Vi har lånat en liten vedprocessor av svärfar för att ta hand om stockarna som maken fällt. Barnen är inte helt krya så vi tog det i en lite långsammare takt, men lite frisk luft och sol kunde de väl få.
 
 
Jag tycker att det är ganska trevligt att hålla på med veden, sen eldar vi ju bara för trivsel så det går inga större mängder. 
 
 
 
Första riktiga t-shirt dagen! 
 
 
Irusen fick också jobba. 
 
 
Nu har vi någon kubik men det återstår en del, men det får bli en annan dag. 

Rivningen fortsätter

Idag har maken fortsatt att riva ut det som är murket i vagnen. Det blev ända ner ut genom golvet på ett ställe. Det har kapats, kofotats (ett ord?) körts med multiverktyg, skruvats och suckats en del. Tanken är att han inte ska riva allt på en gång utan ta det pö om pö för att behålla någon stabilitet och slippa bygga en ställning där inne. 
 
 
 
Sonen hjälpte också till. 
 
 
Titt ut!
 
 
Jo alltså börjat man med en grej så följer det med en hel del på köpet. Vi måste fixa listen på utsidan först för att ha något att skruva i och gasolkofferten måste bort för att komma åt på kortsidan. Men nu känns det som att det händer något iallafall, sakta men säkert blir polaren vår alldeles egna vagn. 

Jag backar

Vanligtvis brukar jag inte backa från mina idéer, utan kämpar envist på in absurdum. Nu däremot kommer jag att ändra mitt tillvägagångssätt angående dynorna. Jag hade ju sytt dynorna (läs tyvärr bara två...) och skulle bara sätta dit kardborren. Eller bara och bara, två timmar senare och femtioelva stick i fingret senare så var det inte så bara. 
 
 
Kardborren i kombination med dynan blev alldeles för tjockt och trögt för mina svaga nypor så varje stygn fick dras med hjälp av en tång. Inte jättesmidigt och inte jättesnabbt. Men den jäkla dynan blev då klar till slut.
 
 
Baksida blev ju inte superfin men det funkar och framsidan blev riktigt bra. 
 
 
Ja, bilden är riktigt dålig men jag fick stå i soffan och hålla upp telefonen för att få med den... Nu blir det att tråckla resten. Spills det får man ha hög tröskel eller sprätta! Bara att fortsätta med resten då, nån annan dag då risken är överhängande att jag bränner upp dem och köper nya istället. 

Hemma igen

I helgen har vi varit på besök i Umeå, nu har vi landat hemma i soffan efter en trevlig tripp. Måste nog medge att lite trött blir man allt, men kul har vi haft. 
 
 
Vi har besökt en stor lekplats till barnens stora förtjusning, att de orkade vara uppe till halv tio efter det var lite otippat. 
 
 
Idag var vädret lite bättre och vi grillade en jätte god lunch. Tyvärr kan jag inte ta åt mig någon ära men det känns som att det var nog lika bra... matlagning är ju inte min starkaste sida. 
 
 
Trots den hårda och tuffa attityden på bilden så hade vi det ganska skönt på altanen. Till och med maken tog av sig jackan (efter vissa påtryckningar) och då gick såklart solen i moln. Nu ska jag bara tvätta, duscha, plocka, och sen sova i min renbäddade säng!

Otrendigt

Idag har jag infört en riktigt otrendig inredningsdetalj i vårt hem. Jag har tapetserat en dörr. Nu har jag ju inga ambitioner att ha ett trendigt hem och jag blev nöjd, och det är ju huvudsaken. Maken är på jobbet så han kan inte uttala sig. 
 
 
Detta var då innan förvandlingen. Dörren har en skada så att tapetsera var alternativet till att måla eller köpa ny. Dörren leder till vår klädkammare. 
 
 
Oprofessionell som man är så klippte jag istället för att skära ut bitarna. Jag gjorde dem lite mindre än rutorna för att kanterna inte ska bli så utsatta. Jag slipade lite innan jag satte upp tapeten, men sitter det inte då får jag väl ta hjälp av min nya bästis, häftgrund. 
 
 
Tadaa! 
 
 

RSS 2.0