Ingen brasa

Nä det kommer inte brinna någon brasa på vår gård ikväll. Det har regnat till och från hela dagen så vi har inte dragit ihop allt som vi ska bränna. Men men den som väntar på nåt gott, imorgon då ska det brännas. Ska även ta fram utemöblerna trots att det är en stor isklump där de ska stå. Våga vägra vinter, det smälter väl till slut. Trevlig Valborgs på er!

Vårkänslor trots allt

Idag har vi det tråkiga vädret till trots planterat om våra kryddväxter och även planterat sommarens första uteblomma nämligen penséer. Hela familjen var med (eller nja inte bebisen) han tittade mest på. Sen somnade han, så intressant tyckte han tydligen att det var.
 
Nu är det bara en omplantering kvar sen är det utplantering som gäller. Så mycket jobb för några stackars växter. Pust och stön men det är ju så mycket godare att äta det man själv har odlat. Har även räfsat lite lätt i jordgubbslandet och liiite i rabatten bara för att jag inte kan vänta och se om det ska tränga upp någon från lövtäcket, jag vill se dom nu!

Lill traktorn

Nu är Lill traktorn hemma på gården.  Pojkarna är glada.  Mest glad är nog ändå jag, för vår 3 åring åkte de 9.4 milen hem till oss.  Tre pauser hade de tagit så det tog 4.5 timmar.  Min son är så tuff.  Hans pappa frågade flera gånger om inte mamma skulle komma och hämta upp honom, men inte det.  Han ville åka hela vägen.  Jag är ju grymt partisk men jag tycker att han är coolast. Nervöst i mammahjärtat också. Men slutet gott allting gott. 
 

Läggningsvätska och läggdags

Jag förstår ju om ni undrar hur det gick med mina inköp härom dagen...  skriver det ändå. Jo jag var inne i en butik (kedja) som har ett stort utbud av  hårprodukter och frågade om de inte hade läggningsvätska. Fick då till svar att: Nej det finns inte längre. Jo sa jag, det gör det.  Kassörskan tyckte att jag skulle använda saltspray istället.  Nä inte det, men jag gav upp för den dagen och tänkte att då får jag väl beställa istället.  Men så idag var jag på en  matvarubutik (!) Och se där fanns det inte mindre än 2 sorters  läggningsvätska, som inte finns.  Ha ha.  Nu har jag ju inte hunnit prova den så det kan bli att beställa iallafall, men det känns som 1-0 till mig.  Nu är det läggdags, visar en annan dagens då jag inte har powerskor på mig. 

Livet på landet

 
Idag har min käre make jobbat hemma på gården.  Några träd fattigare men desto mer ved till vintern.  Och jag gillar att elda i kaminen. .. Mycket! Tidigare hade även maken svårt för 30 grader i vardagsrummet, men nu har han (nästan) vant sig. Jag älskar värme och hatar kyla och att frysa, jätte  konstigt att jag bor där jag bor då. 
 
Bjuder även på en dagens outfit. Prickig, plisserad kjol från myrorna. Power skor, julklapp från mamma och pappa för många år sedan.  De vanliga stövlarna är i garaget så vinterskorna får hänga med tills jag kommer på att hämta dom. 
 
 

Objekt

Ja mitt objekt är då en fotölj som jag hindrade en man att kasta när vi var på soptippen för någon vecka sedan.  Jag såg den inte, men det gjorde maken.  Han hade en kort inre konflikt innan han sade något då han förstod att den skulle följa med hem.  Jag räddade den endast sekunder från katastrofen.  Jag tycker att den har potential, men det kräver en del arbete.  Och jag är ju lat, så jag grubblar på hur jag kan klä om den. Är varken bra på eller tycker om att sy.  Tänker att det borde ju gå att spika fast tyget på stommen. .. dynorna måste jag däremot sy.  Välja tyg är nästa problem, men det lutar mot något tokmönstrat. Då kanske det inte syns så mycket att man egentligen inte kan sy.  Hoppas på det iallafall. Nu står den på en lite ovärdig plats brevid ett element och ser lite ängslig ut, men jag hoppas att det ska ändras! 

Bakgrundssångare

Jag har en viss dragning men låtar där bakgrundssångarna får framträda lite extra. Då gärna manliga sådana. Jag lyssnar mest på musik från det sena 1950 -talet och tidiga 1960-talet, men om det dyker upp en låt med detta element så är det en chans att jag gillar den. Nedan är ett sådant samtida exempel.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=F90Cw4l-8NY
Bastille med Pompeii.
 
Då jag ofta får känslan av att vara smått ensam med min musiksmak så ger jag ett "känt" exempel på den mer traditionella bakgrundssången från svunna tider. Många känner nog igen den.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=EroRtEUmZcU
Phil Phillips med sea of love
Den har tydligen varit med i någon film men jag vet inte vilken... Älskar denna!
 
Vill man då nörda ned sig ytterligare så är det ju bara att dyka ned i träsket med The drifters, Bobby Vee, eller varför inte Del Shannon. Dels "Runaround Sue" är ett tips. Kvinnosynen på den tiden var väl kanske inte som idag om man säger så, men musiken är ändå bedövande vacker.

Choklad

Idag var jag och killarna och bunkrade lite choklad.  Det kommer väl att räcka i helgen. .. förhoppningsvis. .. kanske.  Så för säkerhets skull köpte vi ett kilo med lösgodis också.  Två chipspåsar åkte också ner i korgen. Glömde visst bort att jag vart på chipsdetox. Har missbrukat det en längre tid, och är sakta på väg att iallafall få sjukdomsinsikt. Men allt är ju en process. Bilden ovan är bara på choklad.

Annorlunda intressen

Jag har en del annorlunda intressen, minst sagt. Ett som kanske kan upplevas lite äckligt är öron, gärna såna som ska spolas.  Spänningen är total! Kommer det nåt?  Sen så kan man kanske koppla det till mitt yrke också.  
 
Ett annat är att köra åkgräsklippare. Sommar i maklig takt.  Perfekt!  Bikini, huckle och musik i lurarna.  Nu är man ju inte så snygg direkt när man sitter och skumpar i bikini, men min tomt är ingen runway heller.
 
Sen har vi då att dika på våren och göra små bäckar överallt och se vintern rinna bort. Yeeey! Hela gården är nu randig efter min och även sonens framfart.  Pappan får väl fixa till allt lite senare höhöhö. Nja ska nog försöka göra det sen, men då har jag väl bytt fokus. 

Överskottsenergi

Om jag någon gång känner att jag har massor med energi över eller alldeles för lite att göra (inte troligt så länge man har småbarn). Så vill jag ha en stenmur.  Vi har en hel del sten på gården så material är det ingen brist på. Vår granne har dessutom en fin en som står och frestar, men jag har så pass god självkännedom att jag vet att jag är alldeles för lat. . Tyvärr. Så jag får dras med bara en stenhög i skogen. 

Pin curls

På lördag ska vi och shoppa lite. På inköpslistan står bland annat ny cykel till dem äldre sonen, nya jeans till maken men även de mer otippade hårnät och läggningsvätska. Kommer osökt att tänka på min mormor som tyvärr gick bort för 1, 5 år sedan. Hon älskade när vi barnbarn pillade henne i håret, även när vi var riktigt små och kanske inte var så varsamma. Vi fick hållas. Nu ska jag alltså skaffa samma hårattiraljer som hon hade med den skillnaden att hon hade rullar och jag använder hårnålar. En solig kisande jag med pin curlat hår ovan.   

Spira

Nu har det börjat spira så smått i trädgården.  Än så länge är jag sjukt pepp på att koka saft, baka paj och så vidare.  Men jag vet att när halva  säsongen gått så falnar intresset och ogräset tar över.  Så det är bara att njuta nu.  I år kommer jag dessutom att ha mer än vanligt i min trädgård och den kommer nog bara att växa för varje år då det finns så många roliga saker att plantera. Detta år är det örter som gäller. 

Presentation

Ja en liten presentation kanske vore på sin plats. Jag heter Stina är 28 år och bor på landet i Norrbotten. Jag är gift och har två små killar. När jag inte är föräldraledig jobbar jag som sjuksköterska. Sedan vi flyttade till huset för två år sedan har mitt intresse för att odla vuxit, men är fortfarande en novis som googlar vad det egentligen är vi har i vår trädgård. Planen är att succesivt utöka den men en hel del ätbara saker.
 
Inredning är ett annat intresse och när man är hemma så ser man ju verkligen hur man har det hemma. Jag är (tyvärr) ganska ombytlig och flyttar om och ändrar mest hela tiden. Detta resulterar i flera konstiga hål i väggen och impulsiva lösningar som inte håller så länge. Jag tenderar dock med åren att föredra ting med ganska många år på nacken och är inte rädd för lite färg (vitt är ingen färg).
 
Jag älskar att bo i "skogen" och kunna resa till stan. Är lika glad varje gång när jag kommer hem till mitt älskade hus och gård. Men visst stan har ju sina fördelar, det är ju där det finns affärer... med kläder... hmm. Nästa svaghet är just detta med kläder, skor väskor you name it! Har en samling av samtliga och får ändå inte nog...
 
Ja det var en liten presentation. Bjuder på en lite trött bild av mig själv från igår då vi premiär åt middag i inglasningen.

Följa strömmen

Ja då har man följt strömmen och startat en blogg. Precis som alla andra föräldralediga (mammor) verkar det som. Vi får väl se vad det blir av den. Nu är den startad ialla fall.
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0