Byske marknad

Idag gjorde vi den hittills snabbaste genomgången av Byske marknad. Regnet hotade och det var tyvärr lite glest mellan stånden, så fort var det gjort. Det vanliga inhandlades dock. Nya träskor i gummi, ännu en 60-tals vas och lite för mycket godis från karamellfabriken. 
 
 
Här ertappas jag och sonen med att avika från marknadsområdet och slinka in på karamellfabriken. Den gula väskan kan vara till min nackdel när man ska vara lite diskret. 
 
 
 
Såhär i efterhand så glömde jag kolla efter honung, som om jag inte köpt med mig nog med sött... Jaja jag är nöjd, mer godis åt folket! Nu ska jag vila ner maten och göra plats för lite nyinköpta polkagrisar.

Sol och bad

Ännu en sommardag idag och temperaturen passerade 20 gradersstäcket (jippie). Vi började dagen med att plocka in de jordgubbar som mognat sen igår, jordgubbarna verkar trivas trots det kalla och regniga vädret. 
 
 
Jag och sonen plockade ungefär lika mycket var så det fanns till och med kvar till pappan när han kom hem från jobbet. 
 
Eftersom sommaren är kort och det mesta regnat bort så tog vi tillfället i akt och drog till playan. 
 
 
 
5-åringen badade och vi andra tittade på. Ju äldre jag blir destå mer badkruka blir jag, minst 25 grader vill jag nog ha och då doppar jag mig ändå inte. Varmt och sol och steka sig är mer min grej, nä jag vet att det inte är så bra för huden men för själen.
 
 
Sen kom molnen... Snabbt som attan packade vi ihop oss och drog hemmåt. Hemma hade det regnat men hunnit sluta när vi kom så timingen var perfekt. Nu har maken semester igen så hela familjen är lediga tillsammans, vi får se vad vi hittar på. 

Indianmotorcykel

Idag har vi besökt årets upplaga av pdol, främst för att barnen skulle få åka lite karuseller, att äta där hoppade vi över detta år. 
 
 
Killarna var väldigt nöjda och nu längtar 5-åringen till nästa år då han passerar den magiska 120 centimeters gränsen och får åka väldigt många fler och häftigare åkattraktioner. Jag längtar också, då får jag någon att åka med. Jag älskar karuseller! Efter middagen drog vi till Badhusparken och veteranbilsutställningen.
 
 
Denna hamnar på önskelistan. En mustang från -65.
 
Sen kom dagens (konst)igaste.
 
 
 
 
Det fanns hur mycket som helst att titta på, detaljrikedomen var enorm. 
 
 
Själv hade jag byxor för ovanlighetens skull, funkar ändå över förväntan. Såhär i efterhand så var det kanske ett klädval i varmaste laget, men koftan behövdes faktiskt på kvällskvisten.

Stumpis

Igår firade vi lilla dottern som fyllde hela 1 år. Det känns dock helt ofattbart att vi inte hade henne hos oss för bara lite, lite drygt ett år sedan. Hon är ju en så självklar del av vår familj. Hon föddes mitt i värmeböljan, en vecka tidigare än beräknat vilket var ganska skönt för mamman. 
 
 
Nu är hon ganska mycket större och har utvecklat en helt fantastisk personlighet. Glad med mycket humor och ett lätt manipulativt drag som särskillt pappan råkar ut för. Hon kommer undan med allt, men det är väl så att vara yngst och så länge hyssen är små så går det ju an. 5-åringen är hennes bästis och bundsförvant och 3-åringen hennes lekkamrat. Bäst av allt (för mig då) är att hon är det första barnet som varit mammig såhär länge, killarna har blivit pappiga ganska tidigt så det är kul med nåt nytt på den fronten. 
 
5-åringen fick bestämma vad det skulle stå på tårtan, det blev hennes smeknamn "Stumpis ".  
 
 
Eeeh jo det blev en köpestårta, kände att det blir nog bra det. Mindre stressad mamma är ju också en bra present. 

Shabby

Mästaren av att påbörja projekt har varit igång igen. Igår köpte jag utemöbler som jag fyndat på fejjan för 200 pix, de var i behov av färg och skruvning. Idag har jag slipat och målat bordet och en av fyra stolar. Självklart hade jag en del hjälp.
 
 
Det började bra och de nöjde sig med sandpapper och kloss, men ganska snart så fick jag konkurrens om Makitan.
 
 
Däremot så ville jag vara lite ifred när jag målade, då jag var den enda med målarkläder. De mutades med att få sitta och låtsas köra åkgräsklipparen. 
 
 
Ett varv räcker inte till men då jag prioriterar vila framför arbete så får bara bordsskivan två varv. Jag har bestämt att de är shabby utan chic. De ska stå under pilen där skuggan förhoppningsvis döljer vissa skönhetsfel.

Stormyrberget

Då maken hade veckans enda lediga dag så tog vi tillfället i akt och drog på ett litet familjeäventyr. Vi åkte till Stormyrbergets lantgård. Vi startade med ponnyridning!
 
 
Mycket uppskattat av äldste sonen, som till och med sjöng för hästen.
 
Sen fortsatte vi till fåren och lammen som även bebisen fick klappa, det ska börjas i tid. 
 
 
Sen fanns det även kaniner, höns, kalvar och grisar. 
 
Jag och sönerna åkte traktorvagn på en tur ut i skogen, och äldste sonen fick prova att själv ratta en traktor. 
 
 
När vi frågade barnen vad som varit bäst svarade 5-åringen att ponnyridningen var bäst. 3-åringen tyckte att en leksakstraktor var roligast... skönt iallafall att kraven ännu inte är särskilt stora. Bebisen kan vi ju bara spekulera om, men om jag får gissa så var det nog att mata sin pappa med plättar. Själv tyckte jag att majonäsen till pajen jag åt var bäst. Men allt var egentligen bra, och jag hoppas att vi ska hinna med fler besök. 
 
 
 
Dagen gick snabbt mot sitt slut när 3-åringen blev skrämd av en gris som skrek efter att den nosat på elstängslet. Sonen var redan trött och efter det så var det slut. 

Härdad

Det påpekas ofta att människor förskönar sina liv i sociala medier. Men mitt liv är inte alltid så enkelt ska ni veta. Jag bor i ett hus med TRE våningar! TRE våningar! Sovrummen högst upp och tvättstugan i källaren. Logistiken är hemsk när man ska byta sängkläder. Har man dessutom tre barn varav ett som inte kan gå så blir logistiken ännu värre. Imorse frös jag och funderade på att starta en brasa men såhär i efterhand så var det bra att det inte blev någon brasa. 
 
 
Många vändor i trappen blir det. 
 
Som tur var så kom maken hem när jag var ungefär halvvägs så han fick dammsuga. Puh! Nu är det då gjort för denna gången. Livet har sina prövningar men det som inte dödar härdar. Sjukt hård och vardagsmotionerad är jag nu. Stackars, stackars mig som har så stort hus... 

Lilleputtlandet

Dagens aktivitet var att rasta barnen på lilleputtlandet i Skellefteå. Jag har vaga minnen av när jag själv var där som barn, men jag minns bara att man fick vaska guld och en hel del har nog hänt sedan dess. Av vad man kan läsa på the world wide webb så får de utstå en del kritik för att det är slitet och så vidare, men barnen hade kul och jag tänkte inte heller särskilt mycket på det. 
 
 
Trots att jag från en tidig ålder blev skadad av "Det" när det gäller clowner så var jag inte särskilt rädd. 
 
 
 
Vi var där i kanske 2.5 timmar och vi hann inte alls med allt, men både barn och mamman var lite trötta så det fick räcka för denna gång. Ett stort plus är att allt utom tåget ingår i priset, till och med båtar! Äldste sonen ville dit igen imorgon, men jag tror vi sparar det ett tag till. 

Rationellt beteende

Igår när jag klippte gräset gick gräsklipparen sönder, helt rationellt tänkte jag döva sorgen med att åka till anteak (en typ kvalitetsloppis/antikaffär). Tyvärr så hade jag inte kollat öppettiderna så när vi kom fram 15.30 hade de stängt. För att döva detta for vi på stan och jag köpte mig en *trumvirvel* Väska! Inte för att jag hade direkt brist men va tusan.
 
 
Gul och fin. Prefekt om man är en argsint tant. Bra swung.
 
 
Ja ni kanske fattar. 
 
 
Sen kan man ju se såhär vän ut också. Visst var det ett väl motiverat köp. Arg tant och vän, då har man ju som täckt in det man vill förmedla.
 
Nu är maken tvångskommenderad till garaget för att titta på gräsklipparen, har sagt att jag är redo att klippa klockan 21. Jaja lite surt är det men det är bara laga, kan inte maken så finns det ju andra. 

Hej!

Dagens utflyktsmål var Hej, alltså byn hej. Det var aution och befolkningen ökade tillfälligt i den lilla byn i Västerbottens inland. Med tre små barn så blir det lite ofokuserat och jag missade några saker då jag var på toa, rastning av barn, utfodring, hämta nåt i bilen och så vidare. Generellt gick sakerna ganska dyrt, så jag slängde ur mig några bud men de passerade smärtgränsen för vad jag ville betala. 
 
 
 
Vi hade iallafall en liten familjeträff och auktion hör ju sommaren till, så det var bra ändå. Nu ska jag dränka mig i myggmedel och klippa lite gräs. Då knotten frodas som de gör nu så äter de till och med på mig, annars brukar jag klara mig. 

I djungeln

Jag älskar när det växer och i början av säsongen är jag väl iallafall ganska noga, sen släpper jag det fritt. Jag vattnar och gödslar men inte så mycket mer. Lite ogräs sliter jag av bara farten om jag skulle gå förbi men jag är så långt i från nitisk som man kan bli. Det växer ändå och så länge det gör det så släpper jag inte ett vinnande koncept. Nu började däremot djungeln vara lite väl otämjd. 
 
 
En skottkärra blev det idag och de fem som är kvar tar jag när andan faller på nästa gång, om den gör det. 
 
 
Pilen var också så vildvuxen att den nådde ner å marken och det var lite svårt att klippa gräset där. 
 
 
Det åtgärades med hjälp av en såg med förlängningsskaft som vi lånat av svärfar. Observera gärna att jag har byxor på mig, de är dessutom nya. Det har gått över förväntan och detta var andra dagen de satt på. Kråsskjorta är förövrigt en bra arbetsklädsel, svetten har mer tyg att samlas i. 
 
 
Det kanske inte syns så bra men det kändes då som att jag kapade bort halva trädet. 

Badrummets tur

Nu är vi i slutskedet med att planera för renoveringen av vårt badrum. Det är inte helt lätt då vi har ett långsmalt utrymme och vi har fått tänka om några gånger, men att göra om planlösningen är inte ett alternativ. Nu återstår det mest att kontrollera artikelnummer och lite småplock som krokar, sophink och tvålhylla. Vi har valt att ha matta på både väggar och golv, jag hade någon tanke om att det skulle finnas en massa roliga mattor att välja bland, ack vad jag bedog mig. Utbudet är väldigt begränsat och fegt, iallafall enligt mina mått mätt. Nu har jag väl kanske en annan måttstock än många andra men nog måste det väl finnas fler än jag som vill ha nåt kul i badrummet? Inte? 
 
Detta är endel av det vi (läs jag den allsmäktige, men med medhåll från min närmaste medarbetare.) valt utifrån det utbud som finns. 
 
 
Skåp och blandare kommer från gustavsberg och färgen heter moody blue, den kommer att pryda reglagen på duschblandaren också. Mattan kommer från tarkett och heter istanbul, den hamnar på golvet och på väggen blir det en ljusgrå intetsägande historia. Vi får vänta med renoveringen till september då drar det igång, men det känns helt okej.

Vars är grisen?!

Jag och avkommorna har idag besökt Granparken, eventuellt så hade jag lovat för mycket. Jag hade sagt att det skulle finnas grisar där, och några sådana såg vi inte skymten av vilket resulterade i en viss besvikelse hos 3-åringen. För att generalisera lite så tar inte 3-åringar besvikelser särskilt bra. Jaja det fanns getter och de var ju bra de också. 
 
 
 
Som tur var kom vi precis i tid till den guidade turen bland reptilerna, 5-åringen var särskilt nöjd om än lite reserverad när det skulle klappas på de kallblodiga.
 
 
Han under hatten är min och jodå ett litet klapp blev det ändå. Nu vill han veta allt om ormar, så jag får nog läsa på lite. 

På ranten i inlandet

Bloggen fick sig ett litet sommarlov, det blir så ibland. I helgen har vi varit lite varstans. Vi började i stugan och sen hamnade vi på ett mopperally.
 
 
Jag deltog dock inte, jag och barnen var bara publik. Det bjöds sedan på middag, fika och mys med liten bebis.  
 
 
På kvällen drog vi oss tillbaka till stugan och pollenchoken var ett faktum, de fina pluggarna av papper kom väl till pass. Trots detta hade vi en bra kväll.
 
Att få stiga upp och dricka kokkaffe i detta kök gör inte ont.
 
 
Inte heller att ta den andra koppen på bron med denna utsikt, kunde dock varit lite mer sol men vill inte verka petig. 
 
 
Idag har vi varit på pappas kalas, 5-åringen gissade att han fyllde 35 och morfarn protesterade inte emot. Nu pustar vi ut och hoppas på att den kommande veckans väderprognos är åt helskotta fel!

RSS 2.0