Typiskt

Typiskt att dagen vi skulle hämta vår husvagn så kom det en decimeter blötsnö. Typiskt att jag skulle bli sjuk nu. 
 
Inte den bästa dagen denna vårvinter. Nu håller jag tummarna för att vi ska vara friska till lördag då vi ska på pimpeltävling och för att föret ska vara bättre på fredag då gör vi ett nytt försök att hämta vagnen. 
 
 
Vi (läs jag) har bestämt att inspirationen till renoveringen av husvagen ska komma från Jecko och Jessie som är ett barnprogram som går på barnkanalen. Vågar inte lägga ut någon bild då den säkerligen är skyddad men det går ju att googla... Tyvärr så tilltalar barnestetiken mig mer än barnen, älste sonen vill att den ska vara svart och grå, men det blir kanske lite väl mörkt för min smak. Tapeten är från Orla Kiely och har varit med som alternativ vid omtapetseringar här hemma men vi får väl se jag har ju ändrat mig förut. 
 
 
 

Sommartider hej hej!

Nu är det sommartid och för att fira det har vi köpt ett sommartillbehör. En Polar 550 är nu i vår ägo, nu var det så att den står i en ladugård men en 40 centimeters isklump framför porten så den får vi hämta först på tisdag då säljaren karvat bort den med sin baklastare. Vi har aldrig haft en husvagn tidigare så vi börjar lite lätt med en äldre vagn, men i jämförelse med vår övriga maskinpark är den relativt ny. Eller maskinpark förresten, vi säger övriga ägodelar. 
 
Nu ställs livets stora frågor på sin spets. Ska vi konvertera 70-tals interiören till en stilig 50-talare eller en lätt hysterisk 60-talare. Jag hade tänkt mig en färgglad och lite galen interiör men när jag såg förutsättningarna så är det ganska lätt (läs tar mindre tid, enklare) att få den i en lite dovare 50-talare med det mörka träet kvar. Ska den bli färgsprakande så måste allt målas/kläd om/tapetseras. Vi får se vad det blir, det är nog enklare att ta ett beslut när vi har vagnen på gården. Tanken är att vi ska ha vagnen som bostad i vildmarken när vi känner för en fisketur. 
 
 

Förlopp

Sjukdomen har fortfarande det Tulanska palatset i sitt grepp, nu även utvidgat med öroninflammation hos älste sonen. Det tröstas, medicineras och trugas i mat och dryck mest hela tiden. De turas om att vara mest sjuk, än så länge så klarar sig bebisen förvånansvärt bra. Vi vuxna har också klarat oss, men vi blir väl sjuka när barnen blir bättre, det brukar vara så. Samtidigt kan jag känna tacksamhet över att det bara är influensa och att det snart går över, tyvärr har inte alla samma tur. 
 
Just nu passar jag på att vila ryggen en liten stund då de små barnen sover. Mycket bärande i kombination med en släng av nackspärr sliter.  Hur vi klarat oss utan kökssoffa tidigare är ett mysterium, jag kan inte nog hylla den. När man ligger i den känns det inte lika syndigt som att ligga i vardagsrummet, man är mer redo att snabbt hoppa upp och vara behjälplig. 
 
 
Viloläge. 

Skogshuggare

Maken har idag agerat skogshuggare och påbörjat fällningen av nästa års ved. Alla barn är fortsatt sjuka men lite frisk luft tänkte jag att de skulle få ändå.
 
 
Lille sonen passade på att åka lite traktor. 
 
 
Vi spanade in den blivande extra värmen. Sen körde pappan fast lite med traktorn. Lite, lite satt han fast. Så lite att han behövde skotta lite, lägga under lite grenar och så lite att vi gick hem...
 
 
En liten dryg timme senare kom pappan och traktorn loss från den lilla fastkörningen. Alla nöjda och glada, men sjuka och trötta. Nu får stockarna ligga tills det är lite bättre före. 

Bitossi rimini blu

Nu har jag startat en ny samling, jag har ju ett visst samlarbeteende så det var dags att börja med något nytt nu då jag känner mig ganska nöjd med mina tidigare samlingar. Denna gång är det keramik, italiensk sådan designad av Aldo Londi för Bitossi självklart är de tillverkade på 50- och 60-talet. 
 
 
 
 
Det började med fågeln som jag hittade billigt på en antikaffär och nu är jag uppe i fyra objekt. Maken säger är fyra är okej men vid fem börjar man bli besatt. Jag planerar för besatthet och mani! Det finns fler vaser, figuriner, krukor, lampfötter, skålar och lite allt möjligt det är bara att hålla ögonen öppna och plånkan i högsta hugg. 

Cigarr

Igår var vi hela familjen och hälsade på min pappa och hans sambo, mina systrar kom också dit. 
 
 
En bil-selfie medans maken provianterade.
 
Vi drog direkt vidare till vittjåkk för att äta lunch. Det är nog 10 år sedan jag åkte men nog blir man sugen när man ser backen. När barnen blir lite större så ska vi nog ta upp denna trevliga aktivitet. 
 
 
Pappa som varit på Kuba för någon vecka sedan hade med sig en present (beställning) därifrån. Två äkta kubanska cigarrer. 
 
 
Tydligen var en till maken men det är ju osett. 
 
En trevlig dag helt enkelt som avrundades med en liten visit i stugan där mamma med flera höll till, idag är det en mindre trevlig dag då älste sonens heshet nu övergått i förkylning med feber. Vi som trodde att vi gjort bort förkylningen för i år, men ack så fel vi hade. 

Sista färden

Idag har vi spenderat hela dagen utomhus. Barnen och jag gick ut vid nio och maken som jobbat natt blev väckt vid 11. Är det så fint väder som idag så behöver man kanske inte sova (?). Maken höll väl kanske inte med fullständigt men han gick att skrämma upp iallafall. 
 
Jag har inte blivit hemmablind än, jag tycker att det är jättelyxigt att kunna gå ut på gården och grilla, sola, och leka med barnen på fria, stora ytor. Living the dream! 
 
 
Vi grillade lunch och kokade kaffe på elden. Klart det godaste kaffet!
 
 
Jag jobbade på att få lite mer fräknar, det gick ganska bra faktiskt. Uteradion åkte fram, då vet man att utesäsongen dragit igång på riktigt. Några frön såddes också idag bland annat paprika, gurka, physalis och tomat. 
 
 
Skotern tankades och drog ut på sista färden för i år. Just nu är det ju egentligen högsäsong men vi börjar ha lite dåligt om snö i skogen och så entusiastiska är de inte riktigt, inte än iallafall. 

Se upp i backen!

Två dagar på raken har vi varit och åkt pulka och bob. Igår på eftermiddagen och idag på förmiddagen. Förmiddagen är att föredra då det är bättre med sol vid föräldra tillhållet då. Det var rätt tätt i tillhållet en fin dag som denna, till och med spyflugorna var ute och luftade sig. Förtäringsmässigt gick det åt 9 festisar på 3 personer, grillade 5 korvar och av dessa fick jag 4... Barnen påstod att de inte var hungriga, sen åt de kakor och russin. 
 
 
 
Vi lär somna gott ikväll, även jag... 
 
Däremot så ska jag båda se och rösta i mellon ikväll då Nisse är med och dansar till Jon Henriks bidrag. Har inte sett andra bidrag utan jag snabbspolade fram till det bidraget så jag vet inget om konkurrensen men det ska nog gå bra! 

Fisketur

Idag har vi varit på ett 64-års kalas. Det är inte alla vuxenkalas som har fiskdamm, men till barnens förtjusning så hade just detta det. Det fanns både strumpor (som utgjorde fisketurens catch and release moment) godis och leksaker. Dessutom så fanns det två fiskespön, därmed elimiminerades väntetiden mellan barnen. 
 
 
Barnen var minst sagt nöjda. Enda problemet är väl nu hur vi ska toppa det här. Det känns som en omöjlig uppgift, de får helt enkelt leva på minnena av den perfekta fisketuren. Födelsedags barnet fick också en present men den blekande i jämförelse med vad barnen fick. 

Ett annat sinne

Mina barn är bra på att sova så jag klagar inte men... Bebisar verkar ha ett sinne som andra saknar, nämligen dålig timing för att vakna (för mig då). Om jag tänker att nu sover hon och borde sova en stund till och går i duschen så hinner jag bara blöta ner mig så börjar det pipa i bebisvakten.  Lika dant är det om jag tänker att jag borde hinna äta själv, vila en stund eller dricka kaffe. 
 
Vårt senaste tillskott har utvecklat denna förmåga till nära perfektion, även om killarna också hade den. Killarna har vidareutvecklat förmågan åt ett annat håll, om jag i smyg tar en godis när de är i lekrummet så står de plötsligt där och undrar vad jag gör eller behöver hjälp med något. Hur länge de går på att det är en halstablett som är för vuxna är ett stor gissel för den godissnaskande mamman. 
 
 
I detta ulliga huvud döljer det sig ett special sinne.

Kvinnodagen

Idag är det den internationella kvinnodagen. Den instiftades i samband med kampen om kvinnlig rösträtt i socialistisk anda i Tyskland. I vissa länder är denna dag en helgdag och i Kina får kvinnor en ledig eftermiddag (!). Att vi firar denna dag idag i Sverige ter sig mycket märkligt för mig. Den fundamenterar att kvinnor är på undantag och att vi får en dag, resten är tydligen männens. Tydligen ska vi vara tacksamma också, är ni män tacksamma över att ni har rösträtt, får köra bil, vistas ute på kvällen? I Sverige har vi kommit långt om vi jämför med vissa andra länder och då kan det kanske vara en bra början men jämställdhet måste alltid vara på agendan. 
 
Trots att dagen har en sunkig framtoning så var vår dag fantastisk. Sol, värme, lunch ute, snö som tinar, barn som är blöta och geggiga. Vi har inte hunnit köpa nya vinterstövlar till stora killen så han hann blöta ner två par skor som nu står i skotorken. Så var detta sportlov till ända. 
 
 
 
En liten selfie i uterummet som snart kommer till användning (vi har en värmare också).

Pierres Reflex

Mamma kom förbi idag, då hade hon med sig min utlovade belöning för att jag putsade hennes mässings lampetter. Jag fick min Pierre Forsell "Reflex" från Skultuna, lite skönt är det ändå att den är putsfri. Den är lackerad och lacken är i bra skick.
 
 
 
Mer mässing åt folket!
 
Ikväll blir det inte mello, det blir garagetid med maken och fixa lite på mopederna. Snart är det moppesäsong och då ska de vara redo för landsvägarna. 

Sportlov trots allt

Det är ju sportlov och trots att killarna har flunsan så måste de få komma ut lite. Och visst det tar ju inte ont för oss andra heller att vara ute i solen. 
 
 
Sport i vår familj innebär oftast motorsport.
 
 
Sen blev det lunch ute. Allt är godare utomhus! 
 
 
Lite grönt som tittar fram ur issörjan. 
 
Jag och maken såg klart sista avsnittet av "Bron" igår och jag tycker att maken är så lik Kim Bodnia som spelar den manliga huvudrollen. Vad tycker ni?
 
 
 
 

Klart

Ja nu är klädkammaren klar, eller nästan klar iallafall. En list saknas, en hylla ska målas om och sättas upp och ett hyllsystem istället för garderoberna är på önskelistan. Men tapetsering och målning är klart! För varje rum vi tapetserat har vi sagt att "detta är vårt nya favoritrum" så även denna gång. 
 
 
 
 
Ni får ursäkta att min kamera inte riktigt vill fokusera längre. Tapeten ingår i Ecos kollektion "Happy" och jag tycker att det är ett väldigt passande namn. 

Processen

Idag håller vi på med klädkammaren. Jag har slipat spackel och maken har målat, tyvärr så räckte det inte med ett varv som målaren förutspådde utan det fick bli två. Sen har jag tapetserat, och just nu lägger maken på det sista varvet färg. Eftersom bebisen sover i rummet intill just nu så får vi städa och ställa i ordning imorgon och för en gångs skull är det lite skönt att få en paus. Jag har så svårt att sluta när jag väl är igång. 
 
Såhär såg det ut innan. 
 
 
 
Urstädat 
 
 
Tapetseringen gick ändå över förväntan. Jag tycker inte alls om att tapetsera men jag tycker om att få nya tapeter. Snedtaket och utanpåliggande rör utgjorde en liten utmaning men det gick det också. 
 
 
Denna gång fick maken stå för målningen och jag för tapetseringen det är en ganska bra arbetsfördelning, men bäst är ju ändå att leja...
 
 
Här var jag mitt i men det färdiga resultatet får ni se imorgon!

Shopping

Igår var jag och systrarna och bebisen på en shoppingrunda. Vi började med att gå på Ikea. Jag skulle bara ha en korg och några skålar men som vanligt blir det lite mer än så. Däremot så lämnade jag mina klassiker, servetter och tyg, några diskborstar följde dock med. Tyvärr så fungerade min kod inte nu heller och koden som jag trodde mig ha hittat till det andra kortet var fel, så nu står jag i skuld till syrrorna.
 
 
En hög med saker jag inte visste att jag behövde. 
 
Sen drog vi utomlands och shoppade vidare, även här med syrrornas pengar. 
 
När jag sent omsider kom hem så drog jag en liten taktik på maken. Jag frågade vad han skulle säga om jag köpt fem brickor, han svarade att jag skulle vara galen då jag redan har en ansenlig mängd av brickor. Vilken tur att jag bara köpt tre då! Oj, va lättad maken blev, jag var alltså inte galen bara lite lite förtjust i brickor.
 
 
En av mina tre...
 
 

RSS 2.0