Vårbruk

Igår jobbade vi intensivt på gården, så intensivt att jag inte orkade blogga på kvällen. Så det får bli nu istället då dagen idag dessutom varit ganska händelselös och mest bestått av storhandling och matlagning. 
 
 
 
Jag skötte min syssla med bravur såklart. Tutan som maken installerat kom också till användning. Tummen upp för det! Tyvärr har gräsmattan några fläckar som ser helt döda ut men förhoppningsvis tar det sig. 
 
 
Maken fräste nya landet och vi har tänkt plantera där idag men det har regnat så det sket sig. 
 
 
Vattenspridaren kom också till användning igår, både till barn och växtligheter.
 

Tungviktare

Idag har vi varit på ännu ett ultraljud. Inte helt otippat är det en stor bebis. När gynekologen frågade två gånger vilken vecka jag var i så började jag ana oråd. Annars såg allt mycket bra ut och det är ju egentligen huvudsaken och om jag föder lite tidigt är det ju bra med lite kött på benen. Det blir ett återbesök om någon vecka för att se om växt takten håller i sig. 
 
 
Med stor-bebisen i magen.
 
Sonen frågande i morse varför jag har så stor rumpa. Jag förklarade att det är för att jag har en bebis i magen, men han kontrade med att bebisen inte ligger i rumpan... Svårt att argumentera mot det.

Bondmora och fiesta

Idag är det ju åter tisdag och det innebär även denna vecka leverans. Ni som bestämt er för att sluta röka, flera gånger vet hur det känns när man "bestämmer" sig för att sluta då röker man två paket om dagen. I ren panik ökar konsumtionen bara för att tanken är så skrämmande. Jag "bestämde" mig för att sluta köpa porslin för att vi har dålig om plats, det är nu ett minne blott och finns det hjätrerum finns det stjärterum.
 
 
Även denna gång är det Rörstrand som gäller. Denna heter Fiesta.
 
 
På kvällen blev det att kroppsarbeta lite. Gödseln som hämtades igår skulle spridas, plantor planteras om. Vår inglasning ser nu ut som ett växthus, de får stå kvar ett tag till för att nu är det då så jäkla kallt. 
 
 
Jag dementerar direkt att jag snott bilden på någon sida där man dokumenterar livet på landsbygden i Ungern för äldre kvinnor. Det är inte bättre än att jag ser ut som en 70-årig bondmora, känner nog ungefär så också i bästa fall. Jag gnäller nog mer iallafall. 
 
 
Den här vinkeln tyckte tydligen maken var smickrande... Förstår ni nu varför jag hatar byxor? De sitter ju halvvägs ner till knäna för bövelen.

Bajs

Idag har vi varit och hämtat gödsel hos svärfar. 2-åringen har haft mycket roligt åt att vi ska hämta bajs, ordet har upprepats gånger massor idag. Det kan vara så att han är i en viss ålder...
 
 
Lilla pållen fick sig lite extra hö av den stora killen, den lille är lite mer reserverad och inte helt utan att jag förstår honom. 
 
 
Det lastades fullt, lite nervöst var det allt på vägen hem. 
 
 
När det var lastat och klart gled farfarn och barnbarnen nedför backen igen. Två mycket nöjda killar! Bebisen är i det närmaste traktor fanatiker så för honom var det såklart succé. 

Mors dag

Idag är det mor dag om någon missat det. Mor brukar bestämma dagordningen hemma, så även idag. Två loppisar blev det och en blomsterhandel på det. Killarna hade köpt ett fint paket till sin mor (eventuellt med hjälp an pappan). Min egen mor får ett samtal ikväll och syrran levererar gåva under dagen. 
 
 
Loppisfynd på tork.
 
 
Vadå för fullt på väggarna? Det är ju bara en fråga om format , så denna fick följa med hem idag. 
 
 
Surfinia i så udda färg att jag inte kunde låta bli.
 
 
Dessa plockades av sonen, fint ska det vara! 
 
 
Både dubbelhakan och halsbandet är nya, det senare present från killarna. Det förstnämnda inte lika välkommet.

Lyx för en sjuksköterska

Idag kan haft min första lediga dag. Då passade jag på att göra det som är lyx för en sjuksköterska, nämnligen att måla naglarna. Ringarna skulle också ha åkt på om jag inte var så jäkla svullen. Tånaglarna målade jag också men det var nog sista gången, det var en riktig utmaning att ta sig dit ner. Sonen tittade skeptisk på medan jag stånkade på. Det gick, men inte länge till.
 
 
Sen så var det kanske inte bara jag som fick lite färg på naglarna...
 
 
Mycket nöjd kille som även fick tånaglarna lackade. 
 
 

Nytt land

Idag har Mf 35an ännu en gång befäst sin position som världens bästa gårdstraktor. Den har nämnligen plöjt upp ett nytt jordgubbsland, makens insats ska väl också nämnas i sammanhanget. Det kommer även rymmas endel grönsaker där, är då tanken iallafall. Jordgubbar är så jäkla gott så rätt vad det är så behöver vi utöka odlingarna ytterligare. 
 
 
Vi har haft 25 härliga grader här idag så maken premiärkörde i shorts.
 
 
Det var förvånansvärt lite sten i backen då man annars stöter på sten förbannade överallt! Så, jippie alltså. 
 
 
Nu ska det bara dit lite gödsel och fräsas med jordfräs så kan vi börja plantera i det nya landet. 

Födelsedag

Idag fyller bebisen 2 år. Han kommer att vara bebis till nästa bebis föds och den kommer nog aldrig att sluta vara vår bebis. Han har firats av familjen idag men kalaset blir inte förrän nästa helg. 
 
 
Tårta med jordgubbar, bebisen ville mest ha bara jordgubbar. Tur att vi hade en till förpackning med gubbar. 
 
 
Paketöppning. Han skrek hoppfullt "traktor" inför varje paket och på några hade han rätt. Insnöad? Åh ja! Storebror fick sig också nåt paket. 
 
Till middag önskar han sig "pizza, nam nam" så det är väl bara att bjuda på det då.
 

Morgonpass

De små killarna började morgonen med ett pass i vedhögen. De körde ved till eldstaden, eller lillebror körde tomt men han följde med iallafall. På en stund är det dags för dagis för dom och jobb för mig. Det blir mitt sista kvällspass innan föräldraledigheten på två år! Nej, det är fortfarande inte förankrat med maken men han kanske inte ens märker att det går två år och att jag fortfarande är hemma...? Man kan ju alltid hoppas.
 
 
Idag är det riktig försommar, 20 grader och inte ett moln. Enda molnet på min himmel är min pollenallergi. 
 
 
Den första tulpanen slog ut på morgonen. 

Biljakt och Rörstrand Expo

Idag höll det otänkbara att hända, vi höll på att missa glassbilen! Den körde inte upp på gården och vi hörde inte signalen så vi såg bara när den körde förbi. Smset vi får en kvart innan hörde vi inte heller. Pappan fick helt enkelt hoppa in i bilen och jaga glassbilen, nästan till grannbyn. Det hela var mycket dramatiskt men slutade gott. 
 
Nu har vi varit på affären i hopp om att ett paket kommit. Tisdag är ju leveransdag från ett visst företag. Även denna gång hade jag tur, paketet hade kommit men ingen avisering.
 
 
Här är utsikten från vårt utlämningsställe, klå det ni.
 
 
Paketet var stort och tungt...
 
 
...och alldeles underbart! Inte mindre än tio djuptallrikar från Rörstrand innehöll det. Nu är de i disken och var de ska sen är lite tveksamt, det börjar vara trångt i skåpen men det brukar lösa sig.
 
 

Tog sitt förnuft till fånga

Två månader av flitig korrespondens är nu över (fast man vet ju aldrig...) Efter ett stort antal kompletteringar, hot (från deras håll) och allmän frustration från mitt håll har nu försäkringskassan fattat beslut om min graviditetspenning. Den är beviljad! Var det så jävla svårt!? Av mitt tonläge framgår det kanske att de väckt vissa negativa känslor. Det är bra att de är noga och jag vet att de har ett skitjobb, så i grunden känner jag bara medlidande för handläggarna. Men systemet! Kom igen va! Ja, nu ska det ju vara färdigt iallafall, så jag släpper det och lutar mig tillbaka. Nu har jag bara två arbetsdagar kvar sen blir det ledigt ett tag framöver. 
 
 

Premiär

Idag har jag kört åkgräsklipparen för första gången, eller jo jag har ju kört den förr men idag har jag klippt också. Nej, gräset har inte växt nämnvärt utan jag körde mest för att smula ned löven som är kvar.
 
Medan jag körde kände jag att detta måste vara det ultimata fordonet för en gravid mamma. Jag kan lätt ta mig (nästan) överallt dit barnen tar sig, jag sitter tryggt och säkert och hastigheten är alldeles lämplig. Tyvärr är kanske ljudnivån i högsta laget men det är överkomligt. Det är även ett perfekt fordon när man ska hämta posten.
 
 
Japp, här glider jag fram medan jag rättar till kjolen.
 
Nu ikväll har vi varit på ett lekland, vi hade presentkort som går ut den första Juni, så det var lite brådis. När vi kom dit kände jag att kombinationen gravid, pollenallergisk och lekland inte var optimal. Hade allvarliga funderingar på att gå och tjuvsova i bollhavet, men jag slöt ut det. Nu blir det dusch och sedan göra tidig kväll!
 
 
Vissa andra hade hur mycket energi som helst. 

Plogen

Idag har vi varit i stugan och hämtat plogen till vår MF 35a från 1956. Bästa traktorn någonsin. Det är liten och lätt, kör inte sönder gräsmattan, men klarar det allra mesta. Enda nackdelen är att den inte har någon frontlastare men det är en parentes. 
 
 
Det var rätt kallt där ute på stugan, det kom till och med några snöflingor. Isen låg kvar förutom vid å-mynningen.
 
 
Här är då den lilla (men skit jäkla tunga) plogen som ska plöja upp ett nytt grönsaks-/jordgubbsland. Just nu har vi allt i ett tillsammans med potatis och det räcker inte riktigt till. Räcker det inte nu så lär det ju inte blir bättre med tiden, men ett till barn och att alla blir större. Mer jordgubbar till alla!

Varde (snyggt) ljus!

Har varit på vårt paketutlämnings ställe och frågat om inte mitt paket kommit trots att jag inte får någon avisering. Även idag blev svaret nej. Vi handlade och sedan satte vi oss och åt mjukglass, precis då kom paketet! 
 
 
Med hjälp av världens bästa hemfixar hjälpmedel, nämnligen en laser! 
 
 
Nu är de fula rektangulära lamporna i frostat glas ett minne blott. Pricken över i hade varit om metallen varit mässing istället för rostfritt men man kan inte få allt. Nöjd blev jag iallafall. 
 
 

Leverans

Både idag och igår har vi fått en leverans hem till gården, av det allra bästa slaget dessutom. Maken har fällt (okej då, mest bävern) och grannen har processat i vedmaskin. Kvar är nu bara att finklyva några klabbar, njuta av doften och stapla in det en varm och solig dag. Eller ja, det beror lite på när det blir. Jag börjar ha vissa svårigheter att ta mig ned till marken på ett värdigt sätt. Eller ner tar man sig väl alltid, men upp! 
 
 
Vi "nöjeseldar" bara så med den totala mängden ved vi har nu klarar vi oss gott på i två år. Nu är vi rika! Vi får väl se men om allt går som det ska har vi två kaminer att elda i nästa vinter. 

Tapetsering av bord

Nu är det före detta databordet färdigt. Totalt tog det cirka en timme att färdigställa inklusive städning.  Två varv med båtlack har jag dragit på. Från början tänkte jag lacka med golvlack men det var slut i butiken. En annan kund tipsade då om båtlack som är minst lika hårt. 
 
 
Så här såg bordet ut innan. 
 
 
Nu ser det ut såhär. Jag är riktigt nöjd.
 
 
Skarvsladden fick sig en liten upphängning också. 
 
 
Hela hallen ser ut såhär, lite svårt att fota från någon vettig vinkel dock...

På sluttampen

Idag är det den sista dagen på min långledighet, imorgon drar allvaret igång igen. Men inte så länge, drygt två veckor sedan går jag på havandeskapspenning. Det vill säga om försäkringskassan godkänner ansökan nån jäkla gång, annars blir det obetald frånvaro och driva ärendet vidare. Det är roligt nästan jämt att ha med FK att göra. 
 
 
Vi ska nog klara oss ändå, men det tar en del kraft och energi att skicka in komplettering nr 5! 
 
Idag ska nagellacket tas bort och ikväll har mitt sybord torkat och då ska det ställas iordning. Nu är det bara den trista stolen kvar, det är stor risk att den blir omklädd bara för att addera ännu ett mönster. Kan det bli för mycket? Nä, det tror jag inte, särskilt inte i en källare. 

Moppe muppers!

Idag kom äntligen makens nya moppehjälm. Nu kan även han åka med stil, om han nu haft några fina mopeder... Om inte så kan han ju skaffa sig någon. Han har inte mindre än tre men ingen går i dagsläget och så fina att titta på är de inte heller. Men som sagt snygg hjälm.
 
 
Min hjälm får dock vila till hösten eller när underredet läkt så man vågar gränsla en sadel igen.

Torka

Det har inte grönskat mycket här i norr. Vi hade en tidig och varm vår i April men nu är det desto sämre. Solen skiner ofta på dagarna men temperaturen är låg och på nätterna är det flertalet minusgrader. Men ja flytt int!
 
Däremot vattnar vi idag, det är riktigt torrt i backen och även det bidrar väl till att växtligheten inte riktigt vill sätta igång. 
 
 
Tulpanerna har fått små knoppar men med tanke på att det är 6 minus på nätterna gör det inget att de inte slagit ut än.
 
 
 
Inte mindre än två medhjälpare hade jag med mig. Den äldre är väldigt säkerhetsmedveten och bär hjälm i alla lägen.

Jag ger mig (undantagsfall)

Nu ger jag upp. Jag har letat nya sänglampor ett tag nu men tålamodet tog tvär slut. Har letat på tidsenliga lampor på diverse loppisar, tradera, Facebook etc. Men nu gav jag upp och beställde helt nya istället. Jag tror ändå att de kommer att passa in ganska bra. Det kan då inte bli värre än vad det är just nu: rektangulära i frostat glas från Ikea.
 
Dessa är nu på väg hem till oss.  

På tvären

Kollade lite på bloggen och såg ett tydligt mönster, och det mönstret var randigt. På nästan alla bilder har jag på mig något randigt. Nog tycker jag om randigt men kanske inte så mycket som det verkar på bilderna. Det har bara slumpat sig så, sen är det generellt ganska svårt att hitta lite roligare kläder när man är gravid.
 
Men min slutsats är ändå denna, jag är nog inte så stor. Jag har nog bara haft lite otur med garderoben, randigt på tvären förstorar ju. 
 
 
 

Uppdatering

Idag har jag och barnen varit på bio efter några om och men. Vi såg Postis Per, båda tyckte att filmerna var bra men den minsta tyckte nog ändå att det vart mest spännande när de släckte ner i biosalongen.
 
Uppdatering om avställning av bil lyder som följer, jag vann! Att vara ödmjuk i såna här situationen är inte min grej... Nä skämt å sido så är det ju inte hela världen, vi byter till vintern.
 
 
Två små blå kommer vi att glida omkring i, i sommar. Nu saknas bara en Amazon! Jakten fortsätter väl i sommar då. 
 

Boa?

Men vårt första barn bäddade jag sängen 4 månader i förväg och började handla kläder i vecka 10. Med nummer två blev dessa aktiviteter skjutna på några veckor och nu med nummer tre har de flyttat ytterligare några veckor. Jag verkar däremot boa överallt annars. Två plagg har vi köpt än så länge och i går tvättade jag upp killarnas bebiskläder. Babyskydd till bilen och vaggan väntar jag med några veckor till.
 
 
Det är ganska skönt att ha två barn på utsidan livmodern som tar bort en del fokus från bebis och gravidfunderingar. Tiden går lite fortare, för allvarligt talat 9 månader är outhärdligt lång tid när man väntar på nåt gott.

Bulbous

Slagit mig ner i soffan efter att ha tapetserat i cirka 10 minuter, då hann jag i och för sig städa också. Jag passade på medan de små killarna badade (lugn, de har en pappa som tittade på dem hela tiden) på så sätt hade jag sällskap nere i källaren. 
 
 
Från början ett rätt trist bord som jag har som sybord. Jag började med att rugga upp ytan med ett grovt sandpapper. Det gick väl sådär, hände inte särskilt mycket men bröt en nagel, buhu. Sen limmade jag på bordet, la på tapeten och skar bort överflödet. 
 
 
Nu ska det få torka och imorgon åker det på lack så att ytan tål en symaskin.
 
 
Kanske, kanske blir det lite roligare att sitta här nu. Eller så blir det iallafall roligare att gå förbi på väg till tvättstugan. 

Uppfinningarnas moder

Uppfinningarnas moder är inte nödvändigtvis nöden, det kan vara lathet också. Så är det i mitt fall, ett visst mått av symaskinsförakt ingår också i  receptet. Den äldsta sonen har önskat sig en gardin till lekrummet, en önskan som inte är allt för svår att uppfylla.
 
 
Tyg, måttband, strykband, penna, strykjärn och en sax är allt som behövs.  Eller ja, 15 minuter över skadar inte. Mät, klipp, stryk fast strykbandet, häng upp, klart!
 
 
Funkar fint.  Har gjort så med flertalet gardiner här hemma i det Tulanska palatset.

Turbo

Idag har vi ägnat oss åt att köpa en tredje bil. Jag ville helst ha en minibuss men det blev en Volvo V40 istället, men den har turbo iallafall. Tanken är då att vi ska ställa av en bil nu men vi är inte helt överens om vilken bil vi ska ställa av men till imorgon är maken säkert inne på mitt spår. Han behöver bara få höra lite goda argument och inse att han inte har lika goda så löser sig det mesta! 
 
 
Jag kör en klassisk "sälj grej med tjej". Men de är sällan tvåbarns mammor med en till på jäsning, sen är bilen sällan 10 år heller. Däremot har de nog nästan lika kort kjol som jag. Grymt irriterande att alla kläder glider uppåt när man är gravid.

Bakslag

I natt har det snöat! Först väckte maken mig och frågade om han kunde ta Volvon då det snöat. Någon timme senare hörde jag sonen sjunga julsånger från toaletten glatt frågande om det är vinter igen. Inte lika glatt röt jag nej! Får man gå i ide nu? 
 
 
Som protest mot detta onödiga väder kommer jag att stanna inne idag. Detta gör jag helt övertygad om att vädret bryr sig och är en fysisk person... Nä kanske inte men ut vill jag inte i detta väder, det kan ha att göra med att jag inte har några varma kläder som rymmer kanonkulan. 

Lions loppis

Idag ägnade vi oss åt favorit helgnöjet, loppis. Kanske att grabbarna skulle svara att något annat låg på favoritlistan, men de fick följa med ändå. Lions stod för arrangemanget idag, tyvärr så var vi inte i så bra tid så de flesta fynd hade nog gått. 
 
 
Det enda som inhandlades var tre halsband men bättre det än inget och maken lär bli både glad och förvånad över den magra skörden. Egentligen var jag ute efter sänglampor men det får väl bli någon annan gång. Syrran hittade en mangel i mint condition så hon var väldigt nöjd. 
 
 
Inte mindre än tre väckarklockor inhandlades senare på stan. De är alldeles nya men det syns nästan inte som tur är! Två till sovrummet och en till bokhyllan. 

Aprilväder

Det är Maj men vädret idag har varit väldigt aprilpräglat. Hela dagen har man varit fel klädd både för mycket och för lite. Lite hagel hann det kolla mitt i allt också. 
 
Det var vädret till trots var det dags att plantera om kryddorna och blommorna. 
 
 
Än så länge ser de ganska ynkliga ut men de kommer att ta sig. Squash har jag aldrig odlat förut men jag tänkte ge den ett försök. Nu ska de få stå och växa till sig på vinden. 
 
 
Nu ikväll drog maken på sig getingdödaroutfiten och gick upp på vinden och tog bort lite getingbon. Man kan aldrig vara för säker, eller se för kriminell ut. Eller hur?!

Arabia Ahmet

Enligt lille Maken är jag sjuk och behöver vård. Tyvärr så ingår inte sjukdomsinsikt i min diagnos! Bara för att jag konstant letar efter inredningsdetaljer eller alternativt möbler och någon gång då och då fordon från svunna tider. Idag hämtade jag ut inte mindre än två paket med ting fyndade på tradera. Förväntningarna var skyhöga och som tur var levde tingen upp till de höjdföraktande förväntningarna. 
 
 
 
 
Arabias Ahmet som jag sedan tidigare har koppar och muggar i. Skulle hemskt gärna få tag i mer.
 
 
En stor skål i turkost pressglas anlände också. Älskar pressglas och opalinglas, särskilt turkost.

Blommor och gnäll.

Orken segrade över tröttheten liten stund. Under dessa begränsade minuter (!) passade jag på att planera blommorna jag köpte för några dagar sedan. Resten av dagen viks till att återhämta mig från dessa intensiva minuter. 
 
 
 
Allt är ju onekligen lite jobbigare när man har en fotboll mitt på kroppen. Lite exempel:
🍒Raka benen
🍒Ta på sig skor, stockar strumpbyxor, ja allt på underkroppen.
🍒 Klä på små, motstridiga barn.
🍒Sova på mage. 
🍒 Äta utan att spilla på magen. 
🍒Leva
Annars är det helt okej.  Jo, det är självförvållat och med mening men det är jäkligt jobbigt att vara gravid ändå. Så det så!
 
 
Graviditets vecka 47 typ. 

RSS 2.0