Komprimerad sommar

Nu äntligen fick vi lite värme, men eftersom den verkar försvinna på onsdag igen gäller det att passa på. Pool, utedusch, glass, bikini, solkräm, vattenspridare på nakna barn, fika ute, grilla till middag, äta i inglasningen, brännässlor och mygg hann vi med idag. 
 
 
Nu på kvällen drog vi ihop lite skräp från veden och körde till skogs, lite spontant fortsatte vi vidare till grannens kohage. Blir det ens lantligare än så? En hel familj på en traktor från -56 med tillhörande vagn som far och tittar på kor? Living the dream!
 
 
Förstahands valet av fordon på landet. 
 
 
Annars har jag ägnat mig åt att ta bikini-selfies på mig själv. Tror nog att jag kan uppskatta humorn i min bisarra kroppsform om några månader, det brukar vara så. Magen är nu så pass låg att framifrån syns det inte så bra att jag har på mig en bikiniunderdel. Inget man lägger ut till allmän beskådan men lite kul för mig att titta på sen.
 
 

Eliasgrottan

Ja, alltså jag har lite svårt att hålla mig till lämpliga aktiviteter för höggravida. Ikväll har vi gått efter Eliasleden till Eliasgrottan. Jag var lite tveksam om jag skulle följa när vi bestämde att vi skulle dit, men idag kände mig hyfsat pigg. 
 
 
Stor-tjuven Elias förvarade stöldgods där och eventuellt så bodde han även i grottan. Han var lite Robin Hood inspirerad och stal från de rika och gav till de fattiga.
 
 
Familjen bergsget.
 
 
Här är ingången till grottan. På grund av min rondör så fick jag stanna utanför. Killarna gick ner själva.
 
 
De tyckte att det var mycket spännande, och lite lite läskigt. Många frågor om Elias levnadsstandard kom, bland annat om var duschen var...
 
 
Jag tog en för-grotts selfie bara för att föreviga dårskapen. 

Handyman

Idag blev växthuset färdigt! Som rubriken antyder har jag en händig man, det är även en alldeles ypperlig låt framförd av Del Shannon. 
 
 
Endast tomater växer här. De andra grödorna som behöver lite extra värme står kvar i inglasningen. Skulle gärna ha ett till, kanske till nästa år...
 
 
Det enda som saknas nu är en liten stängningsanordning, stenen får funka så länge.
 
 
Krok för termometern som vi kan läsa av inne och öppningsbart tak var "extra utrustning" som jag beställde. Maken har byggt det helt på fri hand, jag tycker att det blev himmlarns bra alltså! 
 
 

Marknad, loppis och frissan

Idag har vi hunnit med ganska mycket, trots att dagen började med en liten besvikelse. Vi skulle titta på gamla traktorer men det var inställt, så vi drog på marknad istället. Där mötte vi upp syrran, hennes sambo och nästan hela hans familj. Mycket trevligt! När vi kom hem fick vi främmande som dessutom hade med sig fika. 
 
Nu på kvällen blev det kvällsloppis i Badhusparken. 
 
 
Så här glad var mamman när hon shoppade och pappan tog kort (på sin skugga)
 
 
Påsen innehöll dessa påfåglar. Vilket fynd för 20 kronor, eller vad säger du mamma? Skämt å sido så har de nog inget större värde men lite kul är de. Vi har sådana i stugan, jag har för mig att de såldes av kringresande försäljare.
 
 
Sonen köpte en verktygslåda som han också var mycket nöjd med. Den lär hålla även för de prövningar en 4-åring kan utsätta den för.
 
 
Vid hemkomst var jag rätt trött och hade ingen lust att klippa pappan. Detta hade jag förutsett redan igår och gjort en deal med 4-åringen. Han skulle få leka frisör med sin far, som tur var gick pappan med på detta. Det gick fint och ingen grät.
 
 

Uti (grannens) hage

Sedan cirka en vecka är korna tillbaka hos grannen, de har inga egna kor utan det är en bonde som har dem i deras gamla hage. Mycket trevligt tycker vi! Storebror leker att han är cowboy och vill dit ofta för att sköta sitt jobb som cowboy, att titta till kossorna alltså. Inte att rida omkring på vidderna och fösa kor då.
 
 
Årets upplaga var mycket sociala och kom springande så for vi kom. Plus i kanten för kvigor 2014 (och en liten tjur). 
 
 
Alla ville mata kvigorna och inte ens 2-åringen var rädd, trots att de är ganska stora och lite buffliga mot varandra. 
 
 

Motorhistorikerna

Ikväll har vi varit i Badhusparken och tittat på finns fina gamla bilar. Vi trotsade kylan och tog oss iväg.
 
 
Då det endast var 11 grader ute då hade till och med Näcken skinnjacka, jeans och keps. Fiolen hade han glömt. 
 
 
Detta är tyvärr fortfarande en dröm, en ljusblå Volvo Amazon.
 
 
En PV är ju inte heller helt fel! 
 
 
Årets fälgmode.
 
 
Under hela träffen spelades det bra musik, och när 2-åringen sjöng med i "Barbara Ann" så kändes kvällen komplett. 

Tillväxt

Idag har vi varit på ultraljud igen för att se om bebisen fortsätter att växa och frodas som tidigare. Det kunde vi idag konstatera, nu ligger vikten på cirka 3 kilo och det är ju några veckor kvar tills det är dags. Hoppas att det inte dröjer så länge då vi får räkna med en vikt på drygt 4 kg vid beräknad förlossning. 
 
 
Vi hade packat ner en del kläder i storlek 44 men det är nog redan för litet så det blir att packa om en del kläder. Samma sak för mig, jag har också snart växt ur de kläder som packats. Förhoppningsvis minskar jag lite i omfång efter förlossningen men jag vet av erfarenhet att det inte minskar så mycket första dagarna.

Grönt

Idag har vi haft besök av mormorn och mostrarna. Mormorn sover över för att vara lite barnvakt imorgon då vi ska på ultraljud nummer tre. Då får vi se om hon fortfarande ligger på den övre viktkurvan.
 
Dagen har spenderats utomhus då solen faktiskt visat sig, tyvärr var inte temperaturen lika imponerande men man ska nog inte räkna så mycket med denna sommar. 
 
 
Regnmolnen har cirkulerat runt hela dagen men inte en droppe än. Maken hörde en traktor och vi skyndade ditt för att titta men när vi kom var de såklart precis färdiga. 
 
 
När vi kommit tillbaka till huset så hörde vi att de började om att köra. Typiskt! Det kommer fler tillfällen, jag orkade inte gå ner dit igen. Istället blev det fika.

Växthus

Vårt garage får just nu extraknäcka som snickarverkstad. Vi har lite för dåligt om uthus, garaget får vara allt förutom just garage. Tur att det är sommar. Maken och sönerna bygger ett växthus till mina tomater och snart är det klart! Tillsvidare får alla grönsaker trängas i inglasningen. 
 
 
Idag byggs golvet färdigt och sedan ska allt målas, sen är det bara kvar att sätta i rutorna och ställa det på plats. Det sistnämnda vet vi inte riktigt hur vi ska lösa. Maken tror att vi ska ta oss dit med traktorn men jag tror att det blir för trångt, vi får väl se.

Svensbyliden och rumpor

Lite midsommarfirande blev det ändå, trots halvdant väder och tappad inspiration. Egentligen var jag lite för trött och vädret lite för kallt, men barnen ville dit så vi får ändå. 
 
 
Det var riktigt mycket folk och parkeringen var överfull, kul för Svensbyn!
 
 
Jag hade en yllekofta under men ångrade att jag inte tog en halsduk.
 
 
Grisrumpor.
 
 
Pojkrumpor.
 
 
Jag var rätt slut efter ca 1,5 timmar så vi åkte och tog oss en mjukglass istället. Känner inte att jag är i form att vandra uppför berg just idag, hoppas att det känns bättre imorgon. 

Ny möbel

Igår kom en lastbil med en leverans till gården. Lill ungen tyckte nog att det var dagens höjdpunkt. Den kom med en våningssäng till killarna. Däremot så är det bara storebror som får sova i den från början, den är delbar och går att använda som två enkelsängar också. 
 
 
Samtliga familjemedlemmar hjälpte till vid monteringen och ändå gick det bra och det blev en säng! Men det var nog tur att pappan tog kommandot och inte jag (för en gångs skull).
 
 
Såhär blev det då, men sonen ville ha andra tavlor än de med djungeldjur. Helst nåt med rymden så jag får väl fixa det så småningom. 
 
 
Här var då tanken att lillebror skulle sova igår, men han blev lika uppspelt som storebror och missuppfattade allt. Han trodde att de skulle dela på den nya sängen, så honom fick vi tvångs deportera till sin säng vid halv tio igår kväll. 

Fallossymbol

Idag har vi varit till staden med dem kanske fulaste fontänen. 4-åringen tycker däremot om den, då den ser ut som en penis. Lagom fnissigt när man är 4 år, män generellt är ju dock lite mer imponerade av sådana än gemene kvinna. Undrar vad SD-tanten som igår uttalade sig om abstrakta vaginamålningar? Hon tyckte att konstnären skulle kunna dömas till sexuellt ofredande mot minderåriga. Är detta i samma liga då tro?
 
 
Jag passade på att köpa en klänning, en alldeles för liten klänning. Den förutsätter att jag går ner cirka 20 kg, så vi får väl se om de passar nästa sommar. Har haft tur med det hittills men vem vet sista gången stannar kanske kilona kvar. Tur att den var på rea i så fall. 
 
 
Hej halsbränna! Riktigt gott med thai ändå, inte riktigt lika roligt efteråt. Friterat och kryddstarkt är en fin kombination. 

Klokt men fel

Alla i familjen har varit rätt nöjda med att jag nu är hemma på heltid, men för någon dag sedan gick det upp ett ljus för sonen. Eller redan från början var han lite orolig över hur vi skulle betala alla tradera-fynd men sedan kom han på något ännu värre! Om jag inte jobbar får jag ju ingen lön, hur ska jag då kunna ge pappan veckopeng? Och hur ska han i sin tur då ha råd att köpa presenter till mig?!
 
Älskar resonemanget även om det blev lite fel.  Maken var dock väldigt "på" och tyckte att han och sonen gemensamt skulle ringa min chef efter bebisen anlänt. De skulle då meddela att jag inte alls skulle vara hemma så länge. Det luktar konspiration här.  Lycka till killar!

Egen blandning

Om jag hade en stor blogg, med en massa läsare skulle jag gärna ha ett samarbete med någon glass distributör. Särskilt just nu med tanke på mitt tillstånd, min gravidcraving är nämnligen glass. Jag är ju inte helt oförtjust i den varan i annat fall heller men det är aningen värre nu.  Sen är det inte den bästa cravingen man kan ha då man har en förmåga att gå upp 30 kg i vikt varje graviditet men har man ingen karaktär så har man inte.
 
 
Vi har länge tänkt att vi skulle blanda en egen kartong men idag kom den första lådan vi kommit oss för att beställa. Känner på mig att det inte var sista gången. 
 
 
Något både till stora och små. 

Icke anpassad

Jag ska snart föda mitt tredje barn. Jag får och kommer att få förstklassig vård före, under och efter. Mitt barn kommer att noga undersökas och följas under hela uppväxten. Om jag fött mitt första barn utan vård hade mest troligt både jag och barnet dött, vid den andra förlossningen hade mitt barn dött.
 
Jag såg en dokumentär där det sades att människan är det djur som är sämst anpassat till förlossning. Inte helt omöjligt då risken att dö i barnsäng är 1 på 15 i Tchad (källa Unicef). I Sverige är den siffran 1 av 14100. Tjatet om att kvinnan är skapt till att föda är med andra otd bara att lägga åt sidan. Det är tack vare sjukvården
många av oss klarat oss så bra. 
 
Generellt är jag för att man ska klaga, helst konstruktivt för att förbättra saker och ting.  Men lite ödmjuk blir man ändå när man ser på statistik från andra delar av världen, vi har det ganska bra även om allt kan bli bättre. 
 
 
Är glad så länge jag tar mig i makens t-shirt. Lite glädjer stor...

Loppis i Skellefteå

Idag vi varit på loppis igen, denna gång i Skellefteå. Även idag var vädret sådär, men egentligen ganska bra loppisväder. Lagom grått och halvkallt och vi slapp regn. Tydligen var det färre säljare än vanligt, men vi har aldrig varit där förut så vi har inget att jämföra med. Det kändes ändå som att det var fler säljare där än på lopppisen igår.
 
 
 
 
 
Några småsaker blev det. Oljekannan är inte min men jag funderar på att sno den. 
 
Ikväll är makens första semesterperiod över och det dröjer 6 veckor till nästa gång, men förhoppningsvis får jag väl bebis innan det. 

Självdestruktiv

De som sett mig gå uppför backen till jobbet vet att jag inte rör mig snabbt då det lutar. Vad hittar jag på då? Jo, att bestiga ett litet berg. 2-åringen framstod som en bergsklättrings-atlet men det bjuder jag på för jag tog mig både upp och ner utan missöden. Tanken slog mig dock att det vore ytterst olämpligt om den lilla strapatsen upp skulle sätta igång förlossningen.
 
 
Som små bergsgetter tog de sig upp för berget. 
 
 
Självklart bestegs berget i en lite för kort kjol och miss-matchande överdel.
 
 
Vacker utsikt men lite sug i magen när jag ser killarna vid stupet.
 
 
Här tog jag en riktig bergsbestignings-selfie. Brun, lite väderbiten och glad. Mitt Everest med andra ord.

Loppis i Badhusparken

Idag har vi varit på loppis i Badhusparken. Det ser kanske varmt ut på bilderna men det var bara 13 grader och vinden kändes arktisk. Det var väl sådär med folk, både säljare och köpare. 
 
 
Är dock grymt nöjd med dagens fynd. Så mycket plast för bara en tjuga! Tyvärr var det det enda som inhandlades, tur att vi ska på loppis imorgon också. 
 
 
Nu ska jag lägga mig i lä i en solstol och titta på när killarna staplar ved. Kan bli en sovstund om det vill sig riktigt väl.

Snabbfiske

Ikväll har vi varit på en väldigt snabb och intensiv fisketur. Jag har fiskat en hel del innan jag fick barn men det har blivit betydligt mindre av den varan på senare år. Nån gång per år är det ändå roligt att få kasta lite. Idag hade vi med barnen så vi vuxna fiskade i skift och den äldste sonen gav sig i kast med att meta lite. Han tyckte väl att det var sådär, lite svårt med tålamodet när man är 4 år. Tyvärr så fick ingen nåt napp, förutom maken som lyckades med ett bottennapp med metspö. Han är gullig ändå. 
 
 
 
 
När vi skulle åka till sjön upptäckte vi att mitt ul-spö gått av! Panik! Nä, inte så mycket maken hade ju ett och när man är gift så... allt mitt är mitt och allt ditt är mitt.

Utbytt

Igår fick jag äntligen lampan jag vunnit på tradera, auktionen gick ut 19 Maj så det var ett tag sedan. Jag visste att lampan behövde ny kontakt men inte om den över huvud taget fungerade. Det var några nervösa, skälvande minuter medan maken fixade med den. Som tur var så fungerar den och den är precis så fin som jag önskat.
 
 
Maskroslampan åkte ned...
 
 
...och denna vackra 5-armade mässingssnygging åkte upp. Den skulle nödvändigtvis upp på en gång trots att vi bara hade en lampa som passade ändamålet, min man har väldigt bra tålamod med mig. Det är för väl då jag gärna vill att allt ska hända på en gång. 
 
 
Maskroslampan tog jag kort på, på en gång då jag fick aviseringen om den skulle säljas. Sen åkte den ner med buller och bång. 

Återseende

Igår kväll kom ett av våra gårdsdjur tillbaka. Vi brukar ha fladdermöss på sommaren, men de har varit lite sena på att visa sig. Varje kväll i flera veckor har vi spanat upp mot kvällshimlen men den har varit tom. Så igår vid tandbostningen så dök den upp. Tyvärr bara en (än så länge) om man nu ska klaga lite, vi brukar ha tre som cirkulerar runt på gården varje sommarkväll. För två år sedan blev jag nästan påflugen av vad jag först trodde var en extremt välväxt humla, det var en fladdermusunge som övningsflög. Trevligt med förökning! 
 
 
Detta är en nordisk fladdermus, men vi har ingen aning om vad vi har. 
 
En fladdermus kan äta upp till 7000 insekter på en natt, och med tanke på myggpopulationen vi har nu så har de gott om föda i år.  Det är bara de hugger i, annars måste vi nog göra nåt så inte killarna blir uppätna. 

Nörderi

Idag har vi hyrt en vertikal skärare (?). Tanken är att den ska riva upp gamla rötter och mossa, sen ska den även lufta gräset och föra ner syre till de rötter som blir kvar. Från början ser det ut som skit, och det ska det tydligen också göra, efter cirka en vecka ska man kunna se resultat. Med andra ord, har vi otur är vi totalt lurade och har skurit upp vår gräsmattan helt i onödan. Men, men det är sånt som händer. 
 
 
Mannen i mitt liv fick knuffa den runt gården, kan tillägga att den saknade drivning.
 
 
Jag och killarna drog på skogsprommenad på hemmanet istället. 
 
 
Nere på ängen var det däremot nå så djävulskt med mygg så vi vände hem igen.

Utvärdering av bord

Jag tapetserade kanske som bekant mitt sybord med en snygg Stig Lindberg tapet, då det eventuellt skulle bli roligare att sitta där och sy. Idag var första gången sedan tapetseringen som jag nyttjade det. Det började bra med att jag inte hittade en grej som håller fast tråden, sen ville inte symaskinen driva utan harvade fast på en gång. När jag trodde att jag var klar så hade jag sytt dubbelt, bara att sprätta med andra ord. Så nej, jag skulle nog kunna sitta på en paradisstrand och ändå svära över symaskinen. Vi går helt enkelt inte ihop, utan nyttjas endast i nödfall. 
 
 
 
Vad sydde jag då? En komplicerad klänning med smock? En kroppsstrumpa utan stretch? Nä, fållade jeans som hade hål på knäna. Sonen blev iallafall mycket nöjd över sina nya shorts.

Placerings problem= möjligheter?

Det är inte helt lätt att hitta en bra placering till våra nya möbler, jag vill ju gärna att det ska se något så när vettigt ut. Så här är det då än så länge:
 
 
Den lilla vita står i klädkammaren och där i har jag nu mina gravidkläder.
 
 
Omklädda stolen i den övre hallen. Synd bara på det fula elementet och den inte helt vackra tapeten.
 
 
"Ny" kontorsstol i kontoret/gästrummet. Vi sålde den förra, att sälja möbler är då nåt helt nytt!
 
 
Liten byrå i nedre hallen.
 
 
Och... ja. Nä det tog jäklat stopp där. En byrå står i inglasningen, där står också babykorgen som ska bäddas helst igår. Jag hoppas verkligen att jag löst det på någon dag, tror aldrig att det tagit så lång tid förut.

Sådd

Bättre sent än aldrig... Idag har vi sått in trädgårdslandet. Det blev en ganska blandad kompott, men tonvikt på sallad. Det går rätt mycket sallad och det är kul att ha lite olika sorter att välja på. Jag gör ett nytt försök med morötter, det vill sig liksom inte. De blir korta och späda och inte mycket att hänga i granen, men jag testar en annan sort i år. 
 
 
 
Spaljén som maken byggde förra året får duga ett år till, där är det tanken att det ska klättra ärtor om några veckor.
 
 
Pratade med mamma för ett tag sedan och sa att vi inte hade ett moln på himlen... Sen kom de här så kanske blir det åska ikväll. Tur i så fall att jag hunnit klippa gräset.

Koutsläpp

Idag har vi varit på en tripp till västerbotten, närmaste bestämt till Milafos lantbruk. Koutsläpp stod på schemat och det var rejält med folk, det var första gången vi var just där vi har varit på andra ställen andra år. Men koutsläpp är något man inte gärna missar, vi kommer att tvinga barnen att följa så länge det går och sedan håller vi tummarna för barnbarn som går att ta med sig. Ja, det vill säga om det finns några lantbruk kvar då. (Bitter? Jag?!)
 
 
Man fick klappa kalvar som var mellan två veckor och två månader gamla. 
 
 
Sen var det utsläpp, åskan lurade i fjärran och det var varmt och skönt. Termometern närmade sig 30.
 
 
Det kan vara så att detta var dagens höjdpunkt för vissa...
 
 
Sen lastade vi in våra svettiga kroppar i bilen och drog vidare. 
 
 
Väl hemma tog sig sonen ett premiärdopp (vi fyllde den igår) i det härliga 16 gradiga vattnet. Vi fick ändå plocka upp honom med lätt tvång. När det blev risk för att tänderna skulle skallra sönder var det liksom färdigt. 

Utedusch

Idag har vi införskaffat en ny leksak, en utedusch. Rätt dag att göra det på dessutom, det har varit varmt och väldigt fuktigt. Båda sönerna blev väldigt nöjda, den äldre vill inte duscha inne mer. 
 
 
Nu är det bara att hoppas på varmt och soligt väder resten av sommaren. Självklart var den äldre sonen tvungen att testa den på en gång, alltså innan vattnet värmts upp. Han är en riktig hårding, men när han ville schamponera sig satte vi stopp. Det var ju iskallt vatten direkt från kranen, så han fick gå in och avsluta duschen där.
 
 
Några gubbar blir det då i sommar också, det känns mycket bra. Bara att vänta cirka en månad då. 

Turkost pressglas/opalin

Jag är väldigt förtjust i turkost pressglas eller opalinglas. Igår hämtade jag ut ännu ett paket innehållande inte mindre än två pjäser. De är inte alltid helt lätta att dels få tag på och dels fynda. Jag ser att de ofta benäms som shabby chic och det lockar väl kanske en del, men det är inte riktigt min stil.  
 
 
Gårdagens leverans innehöll två bonbonjärer eller godisgömmor, de kommer garanterat till användning när man är en sockersugen mamma.
 
 
Denna är nog min favorit ändå. Liten men naggande god! Den heliga gral som jag tyvärr inte äger än är nog en ananas från Guldkroken Hjo, men den kommer nog. Den är visserligen i keramik men den är lika tilltalande ändå.
 
 
 
 

Det växer...

 
...snart potatis. Idag åkte de ner i fårorna, alla killar hjälpte till. Mamman övervakade att allt gick rätt till.
 
 
...fram ett stor-pojke rum. Imorgon när killarna vaknar har det gjorts om en del i lekrummet. 
 
 
...i rabatten och lite överallt. Allt är nästan neongrönt, och jag älskar det. Man blir pigg och glad om än lite snuvig.
 
 
...i min mage också. Jag känner att det räcker snart, men tydligen så ska jag gå till slutet av Juli. Skulle inte tro det va!? Hur stor är jag då? Vi känner oss ganska redo för bebis nu.

Edsby verken

Vi skulle ju fortsätta med jordgubbarna ikväll var det tänkt, men lite oplanerat så råkade jag köpa en karmstol från Edsby verken. Jag gissar att träslaget är ek och är helt säker på att den är från 1958 då det är tryckt på stommen. 
 
 
Sitsen var mörkblå och ryggstödet grått. Sitsen hade jag redan hunnit slita av när jag tog bilden. 
 
 
Nu är den rengjord, oljad och attackomklädd.
 
 
Tyget är en gammal gardin, hade inte tålamod att köpa möbeltyg... som vanligt. Men det blev ganska bra ändå.
 
 
Nu saknas det bara kantband för att dölja att häftapparaten varit framme men det får jag köpa imorgon. Total kostnad än så länge, ca 50 kr.

Flytt

Igår påbörjade vi arbetet med att flytta och dela alla jordgubbsplantorna. Vi körde hälften igår och tänkte köra resten i eftermiddag.  I år får vi räkna med en lite mindre skörd för att fullkomligt explodera nästa år. Vi äter så väldans mycket jordgubbar att det behöver utökas. Man vill ju både äta under sommaren och helst ha hela frysen full. 
 
 
Eftersom det är ca 50 meter mellan landen åkte vi traktor, sen är vagnet bra att stå vid när man håller på med plantor. Det får ofta extraknäcka som planteringsbord.
 
 
2-åringen var mest fascinerad av mask.
 
 
Lite taniga ser de ut än så länge men det ska nog bli bra till slut.

Konsekvent inkonsekvent

Jo alltså när man sagt att man ska sluta med något... I mitt fall, denna gång att köpa möbler på grund av svår platsbrist så kan det bli så fel ibland. Idag har vi varit på auktion i Böle. Jag var ute efter porslin främst men den varan lyste med sin frånvaro, däremot fanns det en hel del möbler I TEAK! Hur ska jag kunna motstå det?! Jag öppnade både sinnet, hjärtat och plånboken för inte mindre än fyra pjäser.
 
 
Det var rätt mycket folk så från början trodde jag att det skulle svårt att fynda. Men så fel jag hade!
 
 
Den här stolen fick dock någon annan lycklig ta hem, jag gav upp och gick när budet var uppe i 550.
 
 
Dessa tre (!) byråer och ett skrivbord fick dock följa med hem. Skrivbordet ska killarna få och byråerna finner säkert sina platser. 
 
 
Jag har skrubbat, dammsugit och oljat dem så imorgon är de redo för placering. 

RSS 2.0