Så redo jag kan bli

Barnen är fortsatt sjuka så pappan får vabba för en gångs skull. Det brukar bli min uppgift men då det är min första dag på jobbet imorgon så blev det inte så. Det känns inte som att jag tagit vara på min sista dag i frihet men det är å andra sidan svårt med två sjuka barn. Nu är det bara vigselringen som ska av och några timmars sömn så ska jag vara redo för arbete imorgon. Eller så redo jag kan bli. Kan tänka mig att jag kommer att vara rätt slut imorgon kväll då min hjärna inte varit utsatt för mycket stimuli de senaste ett och ett halvt åren. Ja ja det blir nog bra till slut.

Sista dagen

Idag är det den sista dagen på min föräldraledighet. Dagen till ära tog barnen sovmorgon. Tyvärr så tog förkylningen nya tag efter den intensiva dagen igår. Mer snor och mer feber, det blir nog inget dagis imorgon. 
 
 
Sista dagen som hemmafru. 
 
Idag måste jag leta reda på lite jobbrelaterade saker, skor och sådant. Jag kan inte förstå att ett och ett halvt år redan har gått, jag hade ju all tid i världen. Vart tog den vägen? 

Intensivt

Ja idag har spenderat hela dagen i inlandet. Först en sväng till stugan och sedan en sväng till systern och hennes respektive. Det blev fullt hus där, kul! Nu har jag kraschlandat i soffan, småkillarna de somnade redan i bilen och det är inte vanligt. Men det har varit en ganska intensiv dag för dom också. 
 
 
Den äldre sonen spanar in ägorna. 
 
 
Jag blev firad i förskott och fick Norgeläsk och skinnhandskar. I stugan fyndade jag som vanligt kläder, denna gång en tröja av något nyare slag. Hos syrran fyndade jag en guldklocka och en skärm som jag inte har någon passande fot till, men det ska nog lösa sig. Bra skörd idag! 
 
 
På vägen hem var det vackert...
 
 
... så vackert. 

Inlandet

Idag drar vi till inlandet. Maken får köra dagen till ära. I normala fall är det jag som kör men har släp och då är maken mer lämplig för ändamålet. 
 
 
 
Dessa bjässar passade vi för ett tag sedan. De är större i verkligheten så klart...
 
 
Fördelen med att åka är att man kan dricka kaffe. 

Reviderad önskelista

Jag vill ha en batmobile! Så om alla jag känner går ihop... Ja det kan väl inte bli så dyrt. Jag vill ha modellen som kan bli en motorcykel. Tack på förhand! 
 
 

Emot mina principer

Redahyllan är fortfarande inte upphängd. Däremot så köpte jag tre nya skäppor till den igår nu är den komplett. Tyvärr är de inte reda utan skaraplast, handtagen ser inte likadana ut men de är bättre än tomma gluggar. Nu har jag börjat fundera om jag borde måla den vit. Det är väldigt sällan jag tänker så. Det brukar vara mer såhär:
 
 
Ja! Jag målar sängborden turkosa, med väggfärg. Och turkost passar ju till... NÄSTAN ALLT!
 
 
Just nu är den grå med mycket patina tack vare att mannen som ägt den tidigare hade den i garaget. Men den ska ju egentligen vara vit och kanske är den finare så? 

Potatis

Idag har vi plockat upp potatisen. Eller fångat potatis som sonen säger. Skörden blev väl sådär. Skulle iallafall behöva ett större land. Just nu är det potatis, jordgubbar och grönsaker som delar på utrymmet och det är inte optimalt. Nästa år blir det nog att göra ett land till. 
 
 
Detta år satte både röd och vit potatis. Vi satte mindre av den röda då den inte håller sig så bra så länge men det blev ändå mer av den sorten då någon ätit på den vita. Tur för förövaren att den inte påträffades, mycket trist beteende. 

Långt, kort eller mittemellan

Jag klippte ju av ganska mycket av håret för ett tag sedan men redan nu känns det som att antingen "måste"jag klippa mig eller bestämma mig för att spara ut det igen. Oj så stora funderingar man har. En stor tänkare är född, å andra sidan så är det skönt att fundera över triviala saker. Sånt som inte har så stor betydelse. Just nu känns det som att jag kommer att klippa mig, det som talar emot är att måste jag fortsätta gå och klippa mig med jämna mellanrum för att hålla frisyren fin. Jag är väldigt dålig på det. Det brukar bli cirka två gånger per år och det funkar inte riktigt om man har page. 
 
 
Åh jag orkar inte klippa mig var 7:e vecka.
 
 
Men samtidigt trivs jag ju. (Ja det är meningen att lampan ska se ut som en  överdimentionerad krans)

Manikyr

Sjukstugan i skogen fortsätter. Barnen snorar och jag känner något oroväckande i halsen. Rastlösheten börjar komma smygande men det är bara att hålla sig. Ikväll ska jag iallafall fara med lite saker till en loppis som hålls i helgen. 
 
Just nu sitter jag och får manikyr medan jag bloggar. Det är med lite skräckblandad förtjusning då det är en treåring som utför den. Vill man vara fin får man lida pin. 
 
 

Upptining av småbarns mamma

Äntligen är tårna varma! Det gick bara en halv kubik ved och en inne temperatur på 28. Ja plötsligt händer det. Om min inre termostat är såhär fel justerad resten av vintern lär ju inte veden räcka. Tur att vi har jordvärme också men jag har en känsla av att dels kommer maken att protestera om jag ställer in den på 28 grader (tyvärr kan jag inte det heller) sen så skulle jag inte vilja vara med när vi ska betala den räkningen och vara i mina skor. Nej, han är inte så farlig men jag skulle nog få problem att få igenom den temperaturen. 
 
Barnen har en helt annan typ av termostat än mig. De är aldrig kalla. Det är ett helsike att klä dom särskilt på vintern, de är nästan alltid blöta av svett under overallen. Som tur är har de  acklimatiserat sig till ett varmare inomhusklimat.
 
 
 
 

Sork och ull

Idag skulle vi egentligen tagit upp potatisen, det var trots allt frost i natt. Det är väl ingen större brådska än men det är lika bra att ta upp den.  Men då maken åkte på extrajobb så skjuter vi på det. Jag tror tyvärr inte att skörden blir så stor, vi har haft sork i landet. Här och var har den grävt så att gröna potatisar skymtar fram. Huga, dra nån annanstans. I år klarade sig iallafall gräsmattan. De kan gräva ganska rediga gångar som blir djupa fåror när snön smälter. 
 
 
Idag är jag klädd i ull, eller ullblandningar. Det räknas som ull idag har jag bestämt. Vi har eldat hela dagen, jag har på mig ullstrumpbyxor, ullstrumpor och fårskinnstofflor, ändå har jag kalla tår. Dags att sluta snusa kanske? 
 
 
Här är min outfit förevigad på bild. En modebild som skulle platsa i vilket glossigt magasin som helst. Eller, ja... strunt samma då. 

Sjukt

Det blev paus i dagisinskolningen idag. Båda barnen är förkylda. Bebisen har sovit i tre timmar nu och det är lite i överkant till och med för honom. Jag har sovit en och en halv timme på soffan, helt normalt. Maken blev just utringd att jobba eftermiddag jag och barnen får roa oss själva ikväll. 
 
Jag har just klätt på mig så nu är det välj dags att starta dagen. Lite lunch och sedan blir det väl att ta det lugnt igen. Det blåser och regnar här men vi klarade oss från snön. En mil härifrån snöade det på morgonen. Puh! Inte riktigt än Tack! 

Rimligt kalas

Nu är vi hemma igen efter kalaset. Jag gav födelsedagsbarnet en burk sylt, en helt rimlig present enligt mig. Först fick vi fika, sen middag och efter det fika igen, helt rimligt. När vi skulle hem fick jag en stor burk med sommarkaka av födelsedagsbarnet, mycket rimligt. Ett väldigt bra kalas!
 
 
Mmm
 
 

Kalasbyxor

 
Är det två bananer? Nej det är mina ben i gula  strumpbyxor, jag kämpar vidare med bära gult. Ju längre bort från ansiktet desto bättre. Nu sitter vi som två paralyserade pensionärer och tittar på varandra och väntar på att fara och hämta barnen på dagis. Sen blir det kalas, sen blir vi bjudna på middag också. Bra kalas!

Pojkfilm

Vi ser ganska mycket film i vår familj. Det där med att välja film är inte alltid så lätt. Det brukar för det mesta jag som väljer, helt enkelt för att jag väljer bättre filmer. Ja, självklart är jag ju jävig i det fallet men till och med maken håller med mig (utan hot eller utpressning). Tyvärr har han en dragning åt pojkfilmer. Det är väl inte direkt en genre men de går ofta ut på att visa upp en häftig yta. Handlingen är sekundär, effekterna är primära. Huvudrollen innehavs nästan alltid av en man mellan 35-45 år som ska vara någon slags hjälte. 
 
Varför han gång på gång väljer sådana filmer vet han inte, men det måste vara något i  marknadsföringen som är otroligt attraktiv i en mans ögon. På omslaget är det ofta en explosion/vapen/pengar i  bakgrunden eventuellt en kvinna lite vagt sådär och sedan hjälten him self. Gärna lite smutsig och med ett bestämt ansiktsuttryck. Det är ofta motsatsen till vad jag vill se. Sen kan man väl inte påstå att  klassiska tjejfilmer är så bra, de väljer jag också bort. Jag är romantisk typ i lillfingret och att se det på film får inte min underläpp att darra. Smaken är som baken men en bra handling och kompetenta skådespelare är en bra start. 

Bubblan spricker

Idag har jag varit på jobbet och lagt schema för oktober och november. Fastän jag inte ska jobba heltid så känns det mycket, ingen håller dock med mig. Men när man har varit i bebisbubblan i 1, 5 år så känns det faktiskt ganska främmande att man ska jobba i snitt 3,5 dagar per vecka. 
 
Nagellacket är borta, en ny naken era är i antågande. Jag får inte ha nagellack på jobbet så under min ledigt har jag passat på att ha lackade naglar. Nu får jag bara ha på tårna, bättre än inget... kanske. 
 
 
Ringen måste också av innan tisdag nästa vecka. 
 
På  eftermiddagen idag har vi  höststädat lite på gården. När jag lyfte på plyfan som  miniväxthuset stått på gjorde jag följande upptäckt:
 
 
Huga, jag tror aldrig jag sett så många sniglar på ett och samma ställe. Det var totalt cirka 15 stycken. Ja ja, hellre 15 sniglar under plyfan än en på ögat eller hur det nu var. 

Skogstroll

Idag ska jag till stan. Jag har inte varit där på nästan tre veckor, det är nog det längsta jag lyckats hålla mig undan det sedan vi flyttade till skogen. Jag saknar det inte alls. Från början blev det betydligt oftare, man var van att ha ärenden att göra lite titt som tätt. Nu klumpar man ihop alla ärenden så man slipper. 
 
Jag har officiellt blivit ett skogstroll. När jag börjar jobba nästa vecka så har jag däremot inget val, om de inte ska flytta sjukhuset några mil hitåt. Det är inte särskilt troligt dock. 
 
 

Aprilväder

Idag växlar vädret mellan störtregn och strålande sol. Man hinner bara tänka tanken att man borde gå ut en stund så regnar det igen. Jag och den äldre sonen hann vara ute i fem minuter innan det började om. 
 
Trädgården är fortfarande ganska prunkande och några blommor blommar ännu. 
 
 
När vi var i Turkiet stod äppelträden i blom, tyvärr kom det en riktig hagelstorm som slog av nästan alla blommor. Jag trodde att vi skulle bli helt utan men hela fem stycken finns det i ett av våra äppelträd. Det blir då inget större problem att ta hand om dem iallafall. Förra året hade vi lite för många, de blev liggande i matkällaren ända tills vi kastade dem. Men fem är ju kanske i minsta laget. 
 
 

Måndag

Barnen är på dagis och huset är tyst. När de är hemma vill man att de ska vara tysta men när de inte är här är det nästan outhärdligt tyst. Aldrig är man riktigt nöjd. Tur de inte är borta länge idag, klockan tio är det hämtning igen. Men under denna vecka kommer dagarna bli längre och längre då det är den sista inskolnings veckan för bebisen. 
 
Vi har inga planer för dagen utan vi får se vad det blir. Nu blir det iallafall kaffe! 

Sommaren som varit

Innan sommaren börjat har man ofta en massa förväntningar och planer. Vi har haft en så jäkla skön sommar med väldigt få måsten men det betyder också att vi inte fått så mycket gjort. Såhär i efterhand var det helt rätt! Detta har jag/vi inte gjort i sommar:
 
● Lärt mig köra traktor
● Byggt klart hönshuset
● Grusat om gården
● Byggt solhörna
● Fräst stubbar och planerat björkar
● Fixat trappan ute
Och en massa annat.
Men vi har istället gjort det här:
 
 
Varit i Turkiet och tagit EN bild med mobilen
 
 
Fiskat
 
 
Kört traktor på låtsats
 
 
Varit på Playan
 
 
Tittat på fina bilar
 
 
Besökt många loppisar
 
 
Köpt mopeder
 
Och en hel del andra roliga saker! 

Brinnande himmel och godis

Till slut gav regnet upp. Det det ut som att himmeln brinner. Jag har hört ett uttryck som lyder något liknade det här: Red lights at night sailor's delight. Red lights in the morning sailor's warning. Så om detta stämmer borde bättre väder imorgon. 
 
 
Idag är det ju även lördag, den officiella godis dagen. Bland det bästa med att vara vuxen är att man kan strunta i just såna saker. Åh barn ni har så mycket att se fram emot. 
 
 
Ja lite V6 finns för också som för att kompensera. 
 
 

Misstag

Igår kväll berättade jag för den äldre sonen att mormor och en moster ska komma och hälsa på imorgon. Han tog det där med morgon väldigt bokstavligt, halv fem kom han in i sovrummet och frågade om det var morgon! Det kan vara så att vi missbrukat uttrycket "det är mitt i natten" för han är alltid ganska misstänksam om det verkligen är det. Denna gång lyckats det dock som tur var. 
 
Besökarna skulle dessutom inte komma så tidigt så nu försöker vi få tiden att gå. Jag hinkar kaffe, bebisen sover och den stora killen ligger på golvet och målar. 
 
 

Hår med makt

Man är inte så anonym på nätet. Idag har någon från regeringskansliet googlat hårkorv och kommit in på min sida. Undra om det var en  jobbrelaterad sökning eller? Människor med hårkorv är kanske mer kriminella än andra eller kanske har vi svaret på hur man löser ungdomsarbetslösheten, vem vet? Det mest troliga är nog ändå att någon på kansliet ville ha en redigt präktig frilla. 
 
 
 

Lögn på 3 millimeter

Jag har sedan jag var tonåring sagt att jag är 159, 5 centimeter. Ibland har jag då fått frågan varför jag inte säger att jag är 160? Jo, för att det längsta jag någonsin mätt är 159,2, då känns det lite överdrivet att säga att man är 160. 159, 5 känns som en mer rimlig överdrift. 
 
För ett tag sedan mätte vi barnen och som en kul grej mätte jag mig också. Det skulle jag aldrig gjort! Jag har alltså krymt. Min kropp känner sig tydligen som åttio och har börjat sjunka ihop. Med enkel matematik innebär det att när jag verkligen är åttio så är jag. .. få se... 130 centimeter! Ungefär. 
 
Jag mäter nu 158, 7 centimeter över havet, trots flera ommätningar. Jag äger några par skor med klack, det är de skorna som står längst in och aldrig används. Kanske läge att lära sig gå i dom nu då. 
 
 
 

Utanför en by

Vi bor som ni vet på landet, utanför en by utanför en småstad. Min mormor valde också att bosätta sig utanför en lite större by utanför ett samhälle. Den lite större byn blomstrade under de första decennierna hon bodde där. Det fanns allt man kunde önska, skola, affär, vacker natur och en  befolkning som ökade i antal.
 
Lite så är det i byn jag bor utanför idag. Kommunen har aviserat att flera skolor ska läggas ned på grund av sjunkande elevantal. Alla skolor ska, för att kunna säkra kvaliteten ha 100 elever, detta är inget som "vår skola" kan leva upp till. Jag kan till viss del förstå att man måste sätta en lägre gräns för hur få elever som kan gå på en skola, men hundra låter väldigt högt särskilt när det gäller yngre barn. 
 
Vad händer i förlängningen om skolan läggs ned? Jo, barnfamiljer väljer att flytta, och några nya familjer kommer inte. Befolkningen blir allt äldre och föryngringen minimal. Affären försvinner i takt med att människor flyttar härifrån. 
 
Det ovanstående hände i mormors by. Några få har faktiskt flyttat dit men det går nog inte att jämföra med hur det var på 1960-talet. Allt var ju inte bättre förr men vissa saker. 
 
Naturen är däremot lika vacker.
 
 
Mormors by
 
 
Vår by utanför byn. 

Låtsas pizza

Det är inte ofta man får middags idéer från  barnkanalen men plötsligt händer det. Den var med i ett mycket skumt barnprogram där även Stefan Sundström var med. Han spelade diverse matinspirerade låtar och det hela var ganska krystat. Men idag provade den och HELA familjen tyckte att det var gott.
 
Man gör helt enkelt pizza på en tortilla och sedan tager man vad man haver. Vi gjorde tomatsås på passerade tomater och lite kryddor sedan toppade med kebab, zucchini, lök, tomater, feta och ost. 
 
 
Ja som den orutinerade bloggare jag är så tog jag kort innan gräddningen, men det får duga. Snabbt och enkelt och dessutom gott. Det är väldigt sällan alla i familjen tycker om en rätt. 

Problem?

Igår fick jag bekänna för maken att jag vunnit en auktion på nätet, igen. Han började direkt med att påminna mig om att jag har köpstopp och att det inte ryms fler grejer. Men! Jag har "vunnit"en klänning! Ha! Då var det inte så farligt. 
 
På blocket är det ju dock en helt annan femma. Massvis med fina kvalitetsmöbler för inga pengar alls, för att inte tala om skivspelare och radioapparater. På 40- 50-och till viss del 60-talet var det verkligen vackra möbler. Inte fula plastlådor som det är nu. Men då jag redan har tre icke fungerade sådana som jag ska tvinga maken att laga så skulle han nog få ett mindre spel om jag köpte en till. Mitt trick för att kringgå köpinpulsen är att kolla sent på kvällen så att man inte kan ringa på annonser. När man vaknar på morgonen inser man (för det mesta) att det kanske inte är ett så vettigt inköp. 
 
Jag problem? Nä, det är huset som har problem med uttrycket: finns det hjärterum, så finns det stjärterum.
 
 
En av mina vackra men ännu ej fungerade spelare.  

Jeans

Idag har jag rensat bland mina jeans. Detta år har jag burit jeans en gång, så nä jag trivs inte särskilt bra i jeans. Nu är det ju också så att jag inte kan ha så många par av mina jeans. Höfterna har på något mystiskt sätt blivit bredare efter att ha burit två barn. Inte mig emot men jeansen protesterar högljutt vid våldsam pådragning. Nu får någon annan slita på dem ett tag. Jag har tänkt att sälja dom på loppis om en och en halv vecka. Hoppas bara att det är någon där som har lika korta ben som jag. 
 
 
Japp ett par som gick på. 
 
 
Japp, ännu ett par som gick på, eller ja ett ben iallafall...

Ledig

Idag är jag ledig. Maken tar inskolningen på dagis idag. Så jag är hemma alldeles själv! Det var inte igår kan jag säga. Åh vad ska jag hitta på, så många möjligheter. Det får bli att sova en stund, alldeles ostört med en brasa sprakandes i  bakgrunden. 

Cowboy

Eftersom den äldre sonen agerat kovakt under några veckor så tänkte vi ge honom lite cowboy lön. Men det gick så där. Vi hade helt enkelt inga kontanter, och så är det ju ganska ofta. Under den mest intensiva loppisperioden har vi alltid kontanter hemma, men inte nu. Hur ska det gå i framtiden, när vi endast ska betala med kort och mobilen. Ska små knattar också ha kort och smartphone? 
 
 
 
 
Snart med eget kort och smartphone? 

Karma

Jag är inget fan av julen, jag tycker om att få och ge paket punkt. Tänka på andra som har det sämre ska man väl alltid göra. Av julmaten finns det inget som lockar, jag brukar äta mycket bröd bara för att slippa gå hungrig. Jag äter varken skinka, sill, gravad lax, sylta eller andra konstiga saker. 

Julpynt var något jag inte ens ägde innan jag hade barn. Eller jo jag hade en elljusstake. Jag föredrar att ha mina saker utifrån vad jag tycker är snyggt och vilken stämning jag är i, jag har aldrig de senast 15 åren varit i julstämning. 
Julmusik ska vi då inte ens prata om. Jag är i stort sett Grinchen med skillnaden att jag inte försöker att förstöra julen, bara undvika den. 

Den äldre sonen ÄLSKAR julen. Han pratar om den året runt. Han längtar efter pepparkakshus, tomten, snö och julgran. Då jag vill vara en god mor så har jag gett mig på ganska många punkter. Vi har köpt julpynt, till och med gran! Jag får helt enkelt bita ihop några veckor. Nu är det inte länge kvar till jul. Om tiden går så fort som den gör nu (när de sista skälvande dagarna på föräldrapenningen flyger förbi) så är den nästa vecka typ. 







Första dagen

Nu är hemma efter första dagen på dagis för bebisen. Han sover, en och en halv timme fick räcka första dagen. Alla överlevde och ingen grät, inte ens mamman. Men idag lämnade vi honom inte utan det blir i slutet av veckan. Då blir det nog betydligt svårare, för mig. För hans del vet vi inte för han har inte ens haft barnvakt. Imorgon är det dags igen, och alla andra dagar resten av veckan också för den delen. 
 
Den stora killen sitter och pysslar med en pärlplatta, det är det pysslet som gäller just nu. 
 
 

Slutet på två eror

Idag klippte jag gräset, förmodligen var det sista gången för i år. Jag fick börja med att skotta (!) svamp från gräsmattan. Trevligt att solen sken iallafall på finalrundan.
 
 
Det betydligt smärtsammare slutet på en era, är att bebisen imorgon inte längre är en bebis, utan ett dagisbarn. Det är jobbigt, jag vill egentligen inte alls men det är bara att bita i det sura äpplet. Jag börjar jobba om två veckor och då måste han ju vara inskolad och klar. Det går säkert jättebra, för honom. För mig tar det kanske lite längre tid... 
 
 
Mmm sölig bebishand.

Flicksnärtan

Den äldre sonen säger ofta
 
- Mamma du är ung som en flicksnärta.
 
Jag har ingen aning om var han fått detta ifrån. Det är ju så att säga inte  vardagsspråk för en treåring, eller har jag missat något? Han vet inte heller var han snappat upp det. Maken nekar också till att ha planerat detta hos sonen. Han vill att jag ska bli glad när han säger det, så någon måste ju ha upplyst honom om att det är något bra han säger. Sen att jag inte har några större problem med min ålder är ganska sekundärt, det är trevligt att han vill göra mig glad! 
 
 
Flicksnärtan in action!

Vem bestämmer?

Min mamma berättade idag att det just släppts en bok om att barnen nu för tiden får bestämma.  Jag upplever inte att de bestämmer så mycket, men visst styrs man ofta av att man har barn, små barn. Men man är väl så manipulerad att man inte ens märker att man är manipulerad.  Idag har vi till exempel varit på ett lekland i två timmar. Under sommaren har de å andra sidan blivit medsläpade på flertalet loppisar. Det var liksom deras tur idag. 
 
Eftersom jag försöker att inte diskriminera bebisen (förutom då att jag kallar honom just bebisen) så fick han vara med på allt. Det innebär för min del att jag klättrat, åkt, dansat, krypigt, och burit i två timmar. Jag är ganska mör nu, så ikväll bestämmer jag att det blir bad av mig själv, chips och en bok. Kanske inte samtidigt dock. 

Twitter

Jag har ingen twitter själv och jag läser ingen heller. Men om kung Carl Gustav skulle skaffa en ja, då skulle nog även jag bli en följare. Tänk helt ocensurerat, ge honom helt fria händer. Inga rådgivare som rättar till hans misstag. Allt som oftast tabbar han ju sig när han ska tala fritt, utan manus. Här kommer några favoriter:
 

Under ett statsbesök hos sultan Hassanal Bolkiah i Brunei i februari 2004 uttalade sig kungen i Dagens eko:

"Varje söndag efter besöket i moskén så har han en öppen audiens där vem som helst får komma och framföra sina önskemål och förmodligen klaga också. Så jag upplever det på så sätt som ett mer öppet land än något annat man kan tänka sig."

Det är så dumt att man undrar riktigt hur naiv han är.

 "Eftersom det är du som frågar, skulle jag säga att hon mår jättedåligt. Det är nog läge för någon läkare att skära av hennes öron, för det är så allvarligt."

Efter att Per T Hagwall frågat om drottning Silvia under ett statsbesök i Botswana, 2011

Okej man kan ju ta det med en nypa salt, mer kul än bara korkat.

Carl XVI Gustaf får också frågan hur han upplevt att under 40 år ständigt ha varit tvungen att fundera över hur det han säger ska tas emot.
"Ja, jag har ju inte alltid lyckats så bra på den punkten, konstaterar Kungen."

Haha, ja han har då självinsikt i alla fall. Fast då detta var en intervju i GP så fick han säkert rådet att säga det för att låta lite ödmjuk.

 

 


Same, same, but different

En viss bakgrundsslinga är för mig helt omöjlig att motstå. Den går som en våg, börjar lågt och arbetar sig upp för att sedan trappa ned igen. Ni vet: do do do do do do. Ja det blir ju så tydligt när man får ner det på papper, eller hur. Nu förstod ni ju säkert vad jag menade. Nä jag bjuder istället på ett potpurri av låtar med denna slinga, om än i lite olika versoner, men i grunden är de desamma. Det är både gamla låtar och lite nyare. Den heter säkert något, så om någon vet vad eller vill dela med er av fler låtar med slingan, let me know!
 
 
 
 
 
 
 
 

Grön klänning

Nu är jag ju varken fotomodell eller fotograf bilderna blir därefter. Det känns alltid mycket bättre när man fyndat något återanvänt än något nytt. Ofta är det billigare och inte sällan av högre kvalitet. Denna klänning är hemsydd av ull och såklart fodrad. Att jag bara gav 100 kronor gör inte saken sämre. 
 
 
 
Stor killarna är och hämtar hem pappans moped som stått hos farfarn i väldigt många år. Ikväll drar maken på nattjobb så jag får ha killarna för mig själv. Önskemål om popcorn och "mekatronik" har framförs av den äldre sonen. Det blir nog bra. 

In i dimman

Ikväll ligger dimman tjock över bygden. Jag hade tänkt klippa gräset ikväll men med denna fuktighet är det bara att sluta ut det. Det passar nästan aldrig nu för tiden. På morgonen är det för fuktigt och fukten släpper inte helt ens mitt på dagen. När jag klipper nästa gång är det troligtvis årets sista. 
 
 
Klänningen klarade sig förresten riktigt bra i maskinen så den får nog se imorgon. Den är lite för blöt att kränga på sig nu. 

Hopplöst fall

Pappan drog iväg jag och killarna gick ut en stund i den varma höstsolen. Bebisen hetsåt svarta vinbär och det är ju bra med tanke på hans väldigt strikta diet. Den äldre sonen försökte sig på att plantera om maskrosblad, i grus. Tur att självförtroendet hos en treåring är ganska bra för det ser redan nu ganska dödfött ut. Men det går alltid att prova. 
 
Jag fick även ett trevligt paket hem i brevlådan idag, en 60-tals klänning i ull. Jag hann knappt prova den så tyckte maken att den skulle tvättas, så den är nu i tvättmaskinen. Den får ni kanske ser någon annan gång, om den nu tål ullprogramet vill säga...
 
 
Trädgårdsmästaren
 
 
Den vackra planeringen.
 
 
Mamman i solen. 

Sent

Nu har vi äntligen börjat skörda våra tomater. Det var meningen att de skulle bo i det pytte lilla växthuset men det sket sig när jag även satte gurka, de trivs inte ihop. Dessutom blev  tomaterna så stora att de inte rymdes. Nu har de sedan någon vecka huserat i vår inglasning då temperaturen nattetid är oacceptabel för de flesta växter och djur utan päls. 
 
 
 
Ja de ser lite skruttiga ut. Självklart tog jag kort först och sedan plockade jag bort döda blad. Fail! Som kidsen säger. Flaskan med blåbärvin fick också vara med på ett hörn. Tomaterna är då väldigt mycket godare än köpes, de smakar verkligen tomat. Men så är det väl med det mesta som man odlat själv. 

Natt

I november ska jag jobba natt för första gången på väldigt länge. På just den arbetsplatsen det fem år sedan jag jobbade överhuvudtaget, men jag hinner jobba en månad innan det är dags för nattskift.
 
Jag har ingenting emot jobba natt, jag har relativt lätt att hålla mig vaken. Jag sover bra på dagen och det blir någon extra krona. Men det är så länge sedan. Jag är ju praktiskt taget medelålders nu motför då! Jag kanske inte alls kan sova lika bra länge, dessutom tog jag på mig tre nätter på raken. Det blir ändå kul att testa iallafall om man fortfarande kan. För säkerhets skull ska jag lägga några lediga dagar efteråt. Fungerar det bra så kan det nog bli fler i framtiden. 

Önskelista

I en inte allt för avlägsen framtid fyller jag år. Eftersom jag kallt räknar med att få presenter så måste jag ju göra en önskelista. Så här kommer den! 
 
◆ Allt från rörstrand "troja". Särskilt assietter och koppar med fat. 
◆ Ting av teak och string
◆ Utlandsresor ( japp gärna i plural)
◆ Pressglas, gärna turkost
◆ Läsk från Norge
◆ Skinnhandskar (typ stående på listan varje år)
◆ Att någon tapetserar halva huset
◆ Sovmorgon varje dag (kan vara svårt när jag jobbar... Men önska går ju)
◆ Bullar. Både vanilj och kanel går bra. 
 
 
 Japp håll till godo. 

Äpplen

Jag har hunnit vara och handla på morgonen. Köpte ett gäng äpplen som jag tänkte göra muffins av. Men nu sover bebisen och det ser så skönt ut att jag tror att jag gör detsamma. De flesta aktiviteter har svårt att konkurrera med att sova. Sova vinner nästan jämt. 
 
 
Jag tål inte äpplen om de inte är tillagade på ett eller annat sätt. Synd för det är ju så gott. 
 
Våra äppeltäd råkade ut för en hagelstorm precis under blomning så det blir inte så många. Typ 5. Det räcker inte långt. Förra året plockade vi i Ica kassar och då hann vi inte ta reda på allt. 

Nytt snacks

Jag brukar äta chips på kvällen. Med tanke på det där akryl bla bla bla larmet för några år sedan är det säkert inte bra. Inte för att jag är så rädd för det men det kan vara kul med lite variation.
 
Så igår åt jag *trumvirvel* ost. Bara ost. Eller ja, jag drack lite bubbelvatten till. Kan meddela att det fungerar. Det är ju inte chips men ändå känns lite som samma kategori, salt och gott. 
 
 

Dagens bedrifter

◆ Började ju dagen med att åka till dagis som var stängt. Bra start på dagen.
◆ Somnat på soffan på  förmiddagen
◆ Roat bebis i en stillastående traktor
◆ Fått tummen upp för dagens middag av den äldre sonen. Det händer inte ofta. 
◆ Fått tummen ner för dagens middag av den yngre sonen. Till mitt försvar bör tilläggas att han hellst skulle leva på uteslutande banan, limpa och kall falukorv
◆ Hämtat posten
◆ Spettat loss stora stenar till min stengärdsgård. Bebisen att fortfarande inget underhållningsvärde på det så det blev inte så många. Men min kropp var rätt nöjd med det. 
◆ Nu ska kroppen snart bli ännu nöjdare med ett bad. 
 
 
Riktigt dåligt bild men jag lovar att de var tunga. 

Är huvudet förvirrat får alla lida

Som vanligt for iväg på dagis. När vi kommer dit möts av en leende förskollärare som meddelar att de har ju stängt idag. JA JUST DET!! Det är precis sånt som jag har svårt att komma ihåg. Jag vet ju egentligen att det skulle vara stängt den nionde men i morse hade jag inte en tanke på det. Sonen vakande före väckarklockan och var så sugen på att åka till dagis. Besvikelsen var förstås stor när vi åkte hem igen. 
 
Förra veckan tabbade jag mej förra gången. Då missade jag bebisens tandläkartid och fick en straffavgift. Så alla får lida för att jag är så förvirrad. Måste försöka att skärpa mig. Jag har nog haft för lite att hålla reda på i sommar. 

Åål baj maj sälf

Nu är verkligen semestern över. Maken är på jobbet och imorgon är det dagis igen. Hela kvällen för mig själv och vad gör jag. Jo jag fastnar framför facebook  och tittar på vackra möbler och kläder från svunna tider. Saker som jag inte behöver eller har plats med. Katastrof att det finns en loppis i mobilen dygnet runt. Riktigt farligt när man har svårt att begränsa sig. Bra och konstruktivt sätt att spendera kvällen....
 
Nu ska jag vara lite konstruktiv iallafall, mycket lite. Gå till köket och hitta något ätbart.
 

Trassel

Maken ringde för en stund sedan och lät meddela att han målat färdigt. Vi har hälsat på en nyföding, gått igenom en massa leksaker och försökt att fiska. Det började bra. Fiskespöna var så ihoptrasslade att kniven var den enda rationella lösningen. Vi fick ingen fisk, och det måste vara första gången det händer här. Till vårt försvar måste ändå tilläggas att vi inte höll på särskilt länge. Men vi såg fisk eller, ja yngel i alla fall. Det är ju rent tekniskt fisk det också.
 
 
 
Nu har vi precis avnjutit älgfärsbiffar och mandelpotatis. Killarna har hittat ett dragspel och en gitarr och bjuder på pausunderhållning innan kaffet...Allt detta medan maken varit hemma och slitigt, bra liv!

Vi drar

Jag och de inte ännu skäggiga killarna (den äldre sonen vill verkligen inte ha skägg) drar till stugan imorgon. Pappan däremot han ska vara hemma och spendera lite kvalitetstid med penseln. Jag är så gullig som ger honom lite egentid, eller hur? Moahaha nä men han ska få sova middag ifred också innan han drar på jobbet det är väl kanske den enda fördelen med ändå.
 
Vi däremot ska meta, fånga lite sol och äta nyslaktad älg. Det blir inte helt fel. När jag var barn hatade jag älg. Verkligen hatade. Mamma försökte att lura oss och säga att köttfärssåsen visst var gjord på ko. Alla som smakat älg vet att det är lite svårt att komma undan med det. Nu känns det däremot helt okej och till och med gott då jag inte äter det lika ofta.
 
 
Vi ska vara här...

...och maken ska göra det här. Dock inte från skylift imorgon.
 
 
 

Stengärdsgård

Jag vill ha en stengärdsgård, så idag har jag börjat så smått med att  samla lite stenar. Med betoning på just lite. Bebisen tyckte att underhållningsvärdet av att jag bar stenar var mycket måttligt. 
 
Sen så skulle jag även behövt ett spett och en skottkärra men det var inte riktigt läge för det. Iallafall så har jag då börjat och jag har bestämt var den ska vara. Om si sådär 30 år är den säkert jättefin, med så där lagom mycket mossa på den. Den som väntar på nåt gott...
 
 

God förmiddag

Ingen loppis idag, vi tar det lugnt på morgonen istället. Jag är inne på min andra kopp kaffe och börjar så smått vakna till liv. Det blev makens tur att få sovmorgon idag så jag har varit vaken sen åtta. Maken ska laga bilen och jag ska eventuellt plocka bär. Eventuellt. Blir det för fint väder så kan det bli att sola istället, vi får se. Bra  arbetsfördelning.
 
Har jag tur kommer även redahyllan upp. Vi har dock lite delade meningar om vart den ska vara.
 
Den äldre sonen fick ett jättefint armband igår. Det var det första han ville ta på sig på morgonen. 
 
 
Det till vänster alltså...

The place beyond the pines

 
Film tips. Igår såg vi en riktigt bra film. Den handlar om Luke, en kringresande motorcykelsnubbe som får reda på att han har en son. Han vill ta sitt ansvar som far och börjar råna banker för att kunna försörja sin familj. Sedan händer en rad händelser som får konsekvenser som spänner sig långt fram i tiden. 
 
Den enda kritiken jag har är att när filmen hoppar fram några år så är det inte alla som åldrats. Mycket mystiskt. Det finns även några karaktärer i filmen som man skulle ha velat  få en lite närmare presentation av. Annars en mycket bra film den får fyra klöver.
 
♣♣♣♣

Ragg

När man bor som vi gör, på landet är det lätt att ägna sig åt en väldigt trevlig hobby. Nämligen att köra omkring på skogsbilvägar (ett ord, flera ord, vem vet? ) Spännande är det också. Vart kommer man fram? Kommer man fram överhuvudtaget? 
 
 
 
 
Idag såg vi träd, stenar, lite vatten, bär och en ekorre. Bra grejer alltså. 
 
Den lilla vinstocken som växer mot vårt hus var jag ju ganska orolig över i början av sommaren. Jag tyckte inte att den växte som den skulle och var rädd att jag beskurit den för tidigt. Men den mår mycket bra. Den ser nu ut som ett monster mot väggen men inte allt för mycket fantasi. 
 
 
 

Baklänges

Idag började jag dagen baklänges. Jag började slappandes i soffan och efter bebisen gått och sovit lite gick jag ner och badade badkar. Det var så länge sedan sist att jag glömt hur skönt det är. 
 
Det är verkligen något jag ska göra oftare. Mer bad åt folket! Nu sitter jag åter i soffan denna gång för att eftersvettas lite. Vattnet ska vara varmt att man nästan inte tar sig i. Maken fick ställa om värmepumpen så att den gjorde extra mycket varmvatten. Snart börjar dagen på riktigt. Dags att sno ihop någon slags frunch.

Pärlor & självömkan

Okej det blev inte bara MacGyver utrustning för att laga diverse saker. 
 
 
För övrigt tyckte jag att han var sjukt cool när jag var liten, och kanske lite fortfarande. 
 
Men iallafall det blev lite pärlor till mig och kläder till de små killarna. Jag fyndade även två yllekjolar på röda korset som är i tvätten nu. Pärlorna var däremot nya. 
 
 
Nu ligger jag i soffan och tycker lite synd om mig själv, eller lite förresten... Jag har ont i ryggen och inte i musklerna utan det känns mer som att jag har en upphakning. Jag fullkomligt avskyr när inte kroppen fungerar. Det blir inte bättre av att ligga i soffan men det känns rätt att ligga i soffan när man ägnar sig åt självömkan. Och ja jag vet, det finns folk som har det mycket värre. Men det gäller ju att passa på liksom. 

Laga

Har nu varit inne i en period då allt gått sönder. Verkligen allt. 
 
- Garagetaket
-Taket på inglasningen
-Spegeln i hallen
-Ena bilen
-Andra bilen
-Moppedäcket
-Mina solglasögon
 
Sen har vi även mina  strumpbyxor, de går sönder varje dag typ.  Nu har vi iallafall varit på stan och handlat så att vi kan laga några av sakerna. 

Konstiga prioriteringar

Rastlösheten övervanns av trötthet. Somnade på soffan en stund. När jag vaknade försökte jag tvinga maken att baka bullar, han gick och lagade taket istället. Han har så konstiga prioriteringar den där. Jag vill ju ha bullar! Nåja om jag sätter lite press på honom så blir det kanske imorgon. 
 
Själv har jag inte gjort något vettigt idag, eller jo jag var och handlade. Där fick jag väldigt fina komplimanger för min frisyr för dagen. Att det ska vara svårt att ta komplimanger. Jag blev på bättre humör iallafall. 
 
 
 
Dagens tanthår.
 
Nu ska jag fortsätta att hjärntvätta mina avkommor med 50- och 60-tals musik. Till och med bebisen skakar rumpa till Fats Dominos "be my guest".

Rastlös

Sjukstugan fortsätter. Den äldste sonen har hostat ganska mycket under natten så det sket sig med dagis idag. Jag börjar vara kraftigt rastlös, jag har inte ens varit ut till postlådan på två dagar. 
 
Detta gör att jag känner för att måla om i källaren, möblera om, allt bara för att se något annat. Försöker att hålla mig så att jag slipper ångra mig senare. 
 
Nu ska jag klättra på väggarna ett tag till sen ska jag faktiskt och handla, Yeeey. Tyvärr blir det med bilen för jag har punka på moppen så jag måste in till stan nån dag när barnen blivit friska. 
 
 
Klös klös...

5:2

Ännu en superdiet har erövrat landet. Den ska tydligen förebygga cancer, diabetes, högt blodtryck, nageltrång, korta fingrar och råttfärgat hår. Typ iallafall. Sen blir man smal och lever länge också, bonus! 
 
Den fungerar säkert för en del, men med tanke på att alla dieter har sina för- och nackdelar så lär rubrikerna om några veckor handla om något helt annat. 
 
Hur skulle man sen välja dessa två dagar av fasta? Nä jag får nog hålla tummarna på att generna har gett mig förutsättningarna att leva länge. De har redan gett mig högt blodtryck så viss överföring fungerar bevisligen. 
 
 
Ingen fasta här inte. Bara ett litet snacks innan läggdags. 

Omvänt

Vi tar det lugnt idag också, lite feber dröjer sig kvar så vi är hemma. Men den är nog på upphällningen så imorgon blir det troligtvis dagis för den äldre. Pappan drog för en stund sedan, han blev utringd att jobba extra. 
 
När bebisen snart ska sova middag tänkte jag byta gardiner i köket. Fastän det känns väldigt omvänt att byta till mörkare gardiner på hösten då man vill ha allt ljus man kan få och på sommaren har man ljusa gardiner och använder istället markiser eller persienner för att komma ifrån ljuset lite. 
 
 
Men man vill väl kanske matcha årstiden. 

Reda hyllan

Ehh alltså jag skulle ju aldrig erkänna att maken hade rätt när han ifrågasatte var hyllan skulle rymmas, men visst han har en poäng. Men han började muttra något om köpstopp det kan jag inte acceptera, nej jag måste bevisa att det finns massor av plats kvar att förgylla. Igår bar jag omkring på den genom halva huset men jag kom inte fram till något vettigt. Det naturliga vore att ha den i hallen eller i köket men det är helt kört. Med tanke på att vi i stort sett saknar hall var det kanske inte helt oväntat. 
 
Det bästa stället jag hittade var nere i hallen i källaren där jag har symaskinen. Känns dock lite synd att hänga den där. Jag sitter ju inte överdrivet mycket där nere. Jag vill helst ha den där jag kan se den ofta. Tyvärr har jag inte hittat det stället än, men det kommer nog. Sånt där brukar lösa sig. 
 
 

Passa på

Idag leker jag riktig hemmafru, den tiden är ju snart förbi så det gäller att passa på. Jag och killarna har kokat både sylt och saft medan pappan jobbar extra. Synd bara det går så mycket bär. Måste nog ut och plocka lite till imorgon. 
 
 
Drottningsylt
 
 
Rabarberdricka. Rekommenderas! Den finns i vår kokbok. Men som vanligt så frångår jag receptet. Man kan faktiskt blanda i vilka bär man vill. Det blir bara godare. 
 
 
Hemmafrun, komplett med förkläde idag. 

Förkylda

Idag blir det en hemmadag. Båda barnen är lite sjuka i  förkylning och feber. 
 
Däremot så märks det inte mycket att de är sjuka. Särskilt bebisen, han är osedvanligt pigg. Han vaknade redan sju i morse. 
 
Vi såg ju Ice age 4  igår och jag kan meddela att den funkade för vår treåring. Han förstod kanske inte riktigt allt, men han tyckte att den var lagom läskig. Att den är rolig för mamman och pappan också gör inte saken sämre. 

RSS 2.0