Maskinveteranerna

Idag var vi på vad som kan vara den sista visningen av gamla fordon på maskinveteranerna i Öjebyn, de funderar på att lägga ner verksamheten. Det är trist då det är en trevlig aktivitet för hela familjen.
 
 
De har redan sålt av en del av fordonsparken, men än finns det mycket att titta på. 
 
 
 
King of the asfaltläggare!
 
 
Den här är jag väldigt sugen på, eller kanske inte just detta exemplar utan viken som helst i bra skick. En BM teddy, passar mig som handen i handsken. 
 
Sedan drog vi vidare för att snusa på liten bebis i väntan på kvällsloppis. Vi lyckades undvika marknaden sånär på en passage för att ta oss till bebisens tillhåll, och såklart föräldrarna och övrig släkt till ovannämnda. 
 
 
Lite smått och gott fick följa med hem men det är färre säljare än vanligt på kvällsloppisen, men det blev ganska bra ändå. 

Ny kärlek

Oj vilken tur jag har som har en man som lever efter devisen "nöjd fru, nöjd familj". Idag hade vi bestämt att om det var dåligt väder så skulle vi på soptippen och göra oss av med lite skräp. Jodå vädret var dåligt så det blev tippen och efteråt brukar vi åka förbi reprisen i öjebyn, så även denna gång. 
 
5-åringen gick direkt och satte sig i en soffa, och vilken fanatisk soffa sen. Kärlek vid första ögonkastet, ljuv musik uppstod och hjärtat slog ett extra slag. Den betalades och vi åkte och hyrde ett släp med kåpa då regnet öste ned. 
 
 
Här anländer den till sitt nya hem. 
 
 
Till att börja med får den stå i inglasningen men till vintern får den flytta in då jag inte har hjärta att låta dem stå ute i kylan. Dessutom så blir den en dubbelsäng när den bäddas ut, alltså både snygg och praktisk. Finns det hjätrerumså finns det stjärterum för fina gamla möbler. Däremot så ska vi göra oss av med en Ikea fotölj nu, annars blir det lite väl trångt. 
 
 
 

Björnunge

Igår kom vi hem från en visit i Lycksele. En dag spenderade vi på djurparken och den andra på Lyckolandet som är ett tivoli och lekplats kombinerat. 
 
 
Sonen och den afrikanska dvärgsgeten kom bra överens. 
 
 
På spaning efter järven som sedan villigt poserade.
 
 
Vi har alltid sagt att vår bebis är en liten björnunge då hon låter som en, hon brummar och morrar precis som en liten björn. När hon då fick se en björn för första gången så var lyckan total, hon kände direkt ett släktskap och sträckte ut armarna och ville att björnen skulle lyfta upp henne. Tur att stängslet var kraftigt. Sedan dess har informationsbladet med en bild på björnen fått många pussar. 
 
 
 Dag två som var mulen och betydligt svalare var vi som sagt på Lyckolandet och ska vi vara helt ärliga så föredrog killarna detta även om de trivdes bra på djurparken också. 
 
När man har små barn så får man åka en hel del barnkaruseller, längtar lite efter när vi kan åka lite häftigare attraktioner. 
 
 
Men alltså jag är ju inte alltid så nödbedd, här var min närvaro kanske inte helt motiverad men kul är det! 
 
 

Dopp

Igår var det midsommarafton och då kom sommaren! Som vi väntat, nu gäller det att njuta för snart ska vi börja gälla på värmen. Gårdagen firades traditionsenligt med grillning, släkt, vänner och några för många myggor. Idag drog vi igång poolen för att fortsätta firandet av sommaren. 
 
 
Väntan var lång medan vattnet fylldes på. Vi fyller den med kallt vatten så det tar någon dag innan poolvärmaren gjort sitt. Den äldste sonen kunde dock inte hålla sig, trots avrådan så hoppade han i. Han fick lära sig hur 7 gradigt vatten känns den hårda vägen. En eloge ska han ändå ha, han doppade sig och skuttade runt i cirka 1 minut efter han gav upp. 
 
Medan vi fyllde poolen lagade pappan en av sina tre trasiga mopeder. 
 
 
 
En novolette från 1952 är nu åter i bruk. För förmodligen första gången förseddes den med cykelsits. Båda killarna fick för första gången känna på mopedåkandets sötma.
 
På kvällen drog vi till farfar, där det fanns både en riktig häst och en låtsas. 
 
 
Riktig häst
 
 
Draghäst med kärra dragandes på liten kille, här gestaltad av pojke i hatt. 

Svalka

Eftersom temperaturen nådde hissnande 15 grader idag så passade vi på att njuta av sommarvärmen. Äldste sonen blev så varm att han var tvungen att svalka sig lite granna då. Då vattenspridaren ändå var igång föll valet på den. 
 
 
När han var lagom blå var det dags, om än motvilligt att avsluta. Uteduschen hade tack vare solen värmts upp ganska bra och värmde skönt. 
 
Pappan passade på att klippa lilla ängen medans. Nej, den var inte direkt överväxt men det går lättare att cykla på den nu. Lilla dottern åkte med för första gången och det var kärlek från första stund. Hon grät och försökte krampaktigt hålla sig kvar när jag lyfte ned henne från pappans famn. Det fick helt enkelt bli en åktur till. 
 
 
 
 
Traktorbebisen (jo hon är fortfarande en bebis, ändå tills hon säger nåt annat är hon det).

Jag borde inte skriva det här

Ingen vill läsa om det, alla är spyless på ämnet men jag kan inte låta bli! Vädret alltså. Vi har yttepytte kort sommar här uppe och när vi inte ens fått en försmak ännu då blir man ju upprörd. Jag håller mig flytande genom att flera gånger om dagen kolla flera stora vädersajters 10-dygns prognoser, de visar att denna osommar ska fortsätta in i evigheten men jag tröstar mig med att de alltid har fel. Om det en dag inte ska regna så gör det det ändå! Okej det är åt fel håll, men lite lite tröstgivande är det ändå. 
 
Några deprimerande exempel 
 
 
Fleeceåkpåsen är inte undanstoppad ännu. 
 
 
Vårblommorna är fortfarande igång. 
 
Ja ja vi konsumerar oss lite lyckligare då. Idag kom paketet med våra goggels.
 
 
 
 

Potatis och monarken

Idag har vi satt potatisen, bättre sent än aldrig. Först var det för kallt och sen var det för blött men idag hann vi sätta den mellan regnskurarna.
 
 
Maken körde jordfräs och blåröken spred sig över landskapet... 
 
 
Lite sneda rader men det löste sig i slutändan.
 
Sen blev vi lite sugna på moppe. Vi startade upp var sin, jag premiärkörde Monarken (OBS! Absolut ingen koppling till dagens rojalistiska jippo)
 
 
Kul är den, men lite pill är det kvar på denna. Två nya slangar ska den få och kåpan ska få ny matta och sedan skruvas fast. Hastighetsmätaren fungerar inte så det får vi väl titta på såsmåningom. 
 
 
Jo, som vanligt har jag väldigt anpassad klädsel. Kjolen var kanske i tajtaste laget, men jag hade ju strumpbyxor iallafall. 

Sommarlov!

Idag har största killen gått på sommarlov från dagis och till hösten börjar han skolan! Kanske tycker vi föräldrar att det är mer spännande än vad han själv tycker men SHIT POMMES FRITES vi har snart ett skolbarn! Vi firade lite genom att fara till byske och äta. Vi utforskar närområdets matställen och är nu på nummer två i ordningen. 
 
 
Som synes blev det Byske gästgiveri som fick sig ett besök. Bra val! God mat, fin miljö och trevlig personal. 
 
 
Pappan var glad.
 
 
Mamman var glad och sommarlovs killen tog rekord i att äta, han åt mer än mig!  
 
 
Som den proffsbloggare jag är slänger jag mig över maten och äter lite innan jag tar kort... ser ju så himla gott ut när någon slaffsat i sig en tredjedel, men pulled pork burgaren var god. 

En tur

Jag inte kört så mycket med min nyrenoverade moped, jag har väntat på en värme som aldrig verkar komma. Jag är ju ganska bekväm och gillar inte att köra i dåligt väder men än så länge så är 13 grader och frånvaro av regn en bra dag.
 
Första längre turen gick till affären, det blev väl cirka en mil tur och retur. Lite ojämt går den på tvåan, men inte så mycket att det stör eller att jag skulle idas göra något åt det. När jag skulle köra hem igen ville den inte alls och jag fick ringa maken. Fick kicka som en galning men till slut så startade den och sen gick den som en klocka. Maken har ju bökat på med mopeder en hel del i sin ungdom så han kan fler trick än mig. 
 
 
Mycket praktiskt att köra i kort och tight kjol... Handskar hade däremot varit skönt att ha. 
 
Nu när den är renoverad så har jag beställt lite lull lull. Nytt däck med vit sida och goggels är på väg till mig nu.
 
 
 

Positiv

Vi människor är programmerade att vara pessimistiska, det gör att vi klarar kriser bättre. Vi ska tänka att skörden blir dålig och hitta alternativa sätt att finna föda, vi ska gardera oss och anpassa oss. Det är delvis därför vår art varit och är så framgångsrik. Men nu försöker jag att vara positiv angående väderleken som nu rådit allt för länge.
 
 
1. Blåmärket jag ådrog mig på en fest förra helgen har inte behövt förklaras då det aldrig vistats ute utan tjocka strumpbyxor. 
 
 
2. Vi behöver inte vattna, inte nåt alls faktiskt. 
 
3. Avsaknaden av flygande insekter är ganska skön.
 
Öööö sen tar det slut. Kommer inte på något mer. Enligt prognosen kan vi inte vänta någon större förändring inom överskådlig tid heller. Lite sommar skulle ju inte skada, men vi får väl vänta som vanligt.

Utplantering

I förrgår planterade jag ut tomater i växthuset och lite blommor och örter i trädgården, än så länge lever de. Jag är inte rädd för att chansa lite, det finns fler plantor om det skulle skita sig. Däremot vädret, allvarligt talat detta är rekord dåligt. Inte ens Maj bjöd på försommarväder, bara regn och vind och något bättre vekar inte vara att vänta. Juni brukar vara en besvikelse men Maj! Jaja man ska inte lägga energi på sådant man inte kan göra något åt, men lite frustrerade är det allt.
 
 
Igår sprang grabbarna ut så fort vinden mojnade en aning för att snickra en ramp till trödkojan. Alla fick hjälpa till.
 
 
Och bra blev det!
 
 
Nu grusades helgens planer av magsjuka så vi får roa oss på egen hand medans pappan jobbar. Nån som inte är rädd och vill komma och hälsa på? Inte? Nä, jag förstod det. Bättre lycka nästa helg, då går pappan dessutom på semester igen. 

Följdverkningar

Jag fick ju en duk av svärmor, och det fick vissa följder. Det sägs ju att om man börjar att göra om i ett rum så blir det att alla andra rum också blir omgjorda. I detta fall räckte det med att en ny duk kom in i rummet. 
 
Före:
 
 
En tillfällig lösning med en salig blandning av mattor. 
 
 
Lite mer enhetligt och med mer ändamålsenliga mattor. 
 
Skämt åsido så skulle vi köpa nya mattor men nu blev det just turkosa, vi är ju inte rädda för färg. Fåtöljerna är ju också en tillfällig lösning men den kan bli ganska långvarig då vi vill arbeta så lite som möjligt på sommaren, då ska man ju bada, sola och äta glass istället!

Dukat bord

Makens semester är över och idag var det hans första arbetsdag, vi hade tänkt fortsätta med husvagnen när han kom hem men det sket sig. Regn och blåst grusade våra planer, vädret denna vår har varit allt annat än lysande. Mina uppdrag för husvagen är däremot ganska oberoende av väder och vind. Jag tog itu med borden. 
 
 
Borden var mörka och ganska slitna.
 
 
Jag har klätt borden med vaxduk som jag fäst med själhäftande kardborre. 
 
 
Vi räds ju inte färg, varken i husvagnen eller i huset, så denna Orla Kiely inspirerade sak blev det. Blir man less är det bara att byta, och less blir man ju för eller senare. I de rundade hörnen satte jag bara en liten extra bit kardborre för att hålla det på plats. När jag var klar kom maken på att vi borde måla om stativet också, och jag kan väl inte annat än hålla med. 
 
 
På det lilla bordet fick jag sätta duken kant i kant då fästet mot väggen sitter på kanten.

RSS 2.0