Fokus

Nu fortsätter jag med renoveringen och make overn på fåtöljen. Jag känner att jag har lite dåligt fokus nu när jag har så många projekt igång och detta är det tråkigaste. Jag har klipp till tyget till dynan och målat andra varvet på armstöden idag. 
 
 
Jag kan ha använt väldens dåligare pensel. Det kan vara så att den är anpassad till att måla brädor och att jag kanske inte har köpt någon enkom pensel. Åh så typiskt mig att inte förbereda utan bara taga det man hava. Ja ja det blir nog bra efter ett varv och några svordomar till. Det brukar hjälpa det mesta. 
 
 
Mmm randigt och rinnigt just som jag hade tänkt det...

Mopedhjälm

Jag ska försöka att inte förvandla bloggen till en moppeblogg men just nu upptar det väldigt mycket av min tid.  Däremot så skruvas det i båda två så för tillfället körs de inte. De skruvas i och poleras och fixas istället, men helst vill jag ju bara köra. Nu har jag äntligen fått min hjälm så nu kan jag köra helt lagligt. 
 
 
 
 
Jag visar den sen in action när jag har nåt att köra. Monarscooten ska få ny förgasare och clubmastern ska få motorn ompackad. Jag putsar och polerar och sätter ny kantlist mm. medan maken skruvar. Det är nog säkrast så. 

Finns det hjärterum finns det...

...plats på väggen? Jag köpte ännu en skolplansch på marknaden i Byske men jag har ännu inte hängt upp den. Det börjar faktiskt vara lite dåligt om plats. Iallafall bra platser. Men idag ska den upp iallafall. 
 
Maken frågar alltid vart jag ska ha saker och jag vet nästan aldrig det. Men hittills har jag inte gått bet.  Den dagen det händer får jag väl börja byta ut saker. Jag vill ju inte heller ha ett överbelamrat hem där man inte ser skogen för alla träd. 
 
 

Bing förgasare

Ja nu är skönheten parkerad i garaget. Tyvärr så regnar det ikväll så det blir ingen kvällstur för mig. Det får bli imorgon. Monarscooten behöver en ny förgasare då den som sitter där nu justeras medan man kör och då kan man inte ha kåpan på (!) Helt värdelöst alltså. Den ska brytas snarast. Klart att den måste vara komplett annars tappar den ju all charm. För övrigt är jag mycket nöjd. Den är i fint bruksskick.
 
 
Bakgrunden är ju lite trist, det har ju varit roligare att få visa den i sitt rätta element -ute på en landsväg. 
 
 
Så snygg och så kjolvänlig. 

Monarscoot -60

Det visade sig vara ett mycket klokt beslut att lägga handpenning igår. Killen som sålde den hade blivit nerringd men som tur var, var den redan tingad. Nu är den min och vi sitter i bilen med mopeden på släp. Ni får se mer ikväll. 
 
 

Vinst eller förlust

Idag har jag lagt en...
 
 
Hand...
 
 
penning på en liten grej. Vi får se om det visar sig vara ett klokt beslut. Närmare bestämt imorgon får vi se det.
 
Idag har båda systrarna varit här. Mycket trevligt. Bebisen körde hela showen med flirt och huvudet på sned. Den äldre sonen hade tillverkat ett halsband till den äldre mostern och skulle göra ett armband till den andra men något kom emellan. 
 
 
Nämligen en hjulastare som kördes av pappan. Det var lite intressantare än att pyssla med pärlor. 
 
 
Jag fick också en present! Ett fint tidningsställ i string. Tack! 

Inte arg

När jag var cirka 21 år fick jag läsglasögon. Synfelet är marginellt, endast 1 +. Jag märker aldrig av att jag ser dåligt på nära håll, jag kan kompensera det. Det jag däremot märker är att jag får ont i ögonen och huvudet om jag läser länge stunder. Jag märker också att min "arg rynka" mellan ögonbrynen blir djupare för varje år. Jag har alltid sagt att jag ska botoxa bort den sen, nu är jag inte så kaxig längre. Planen var ju att när jag blev äldre skulle jag inte vara rädd för sprutor och smärta i största allmänhet. Nu är jag fortfarande det så det lockar inte alls. 
 
 
Jag är inte arg, bara beläst. Botox har ju en bieffekt, att man ser förvånad ut. Jag får nöja mig med att se arg ut. 

Jag är rik!

Snart är jag rik iallafall, på bär, grönsaker och kryddor. Jag plockade en del igår men det blev bara två sorter. Jag skulle ju hinna se Varg Veum också. Litet sidospår med hur kan hans dame stanna kvar hos honom? Han utsätter henne konstant för stora risker, visar tydligt att hon är lågt ner på prioriteringslistan och verkar ha undermålig personlig hygien. 
 
 
Jordgubbar och röda vinbär blev det idag. Jordgubbar plockade jag i två omgångar det blev en hel del då jag inte plockade igår. 
 
 
Det är nästan otroligt hur mycket den  vinbärsbusken ger då den ser för jäklig ut och borde verkligen få lite omvårdnad. 
 
 
Jordgubbarna har inte minskat i antal men i storlek, så nu gäller det att plocka så mycket jag bara kan. 

Jävredagen ovan ifrån

Idag har det varit Jävredagen. Vädret kunde inte vara bättre, ca 26 grader och strålande sol. Vi klättrade för första gången upp i fyren som står i jävre vid hamnen. Härlig utsikt och lite fläktade vindar.
 
 
Nedanför var det loppis, musik och lite tilltugg. Uppslutningen var det inget fel på heller.
 
 
 
 
Ikväll blir jag tillfälligt gräsänka då maken ska jobba ett nattpass. Om jag orkar ska jag gå ut och skörda lite. Det mesta är moget nu så det är bara att håva in. Jordgubbar plockar vi varje dag
men nu är även vinbären, sockerärtorna och krusbären mogna. Kryddorna borde jag verkligen ta itu med, men vi får se. Nu ska jag pressa lite innan middagen. 

Nytt lack

Igår lackade jag naglarna. Jag använder uteslutande gellack då det sitter så mycket bättre. Det är ju lite synd att alla andra lack bara blir liggande. Är det någon som har provat använda vanligt lack mellan över-och underlack från gelelacken? Då kan man ju fortsätta att använda alla sina lack. Jaja annars får jag väl testa det någon gång. 
 
 

Runda två

Idag har vi gjort den andra rundan på piteå dansar och ler. Treåringen fick åka ett par karuseller. Jag fick åka en, dock en barnkarusell.
 
 
Japp larven blev den enda karusellen för mig i år. Jag tycker om att åka karusell men känslan infann sig inte riktigt idag. Larven fick duga. 
 
 
Systerns sambo testar marknadsutbudet. Det märks att festivalen har krymt, allt utom scenerna är på samma gata. Tidigare kändes det som nästan hela stan var festivalområde. Men det är bättre än ingenting trots att jag inte är en så flitig festivalbesökare är det trevligt att den anordnas. 
 
 
Sen drog vi hem och sonen fick sig ett kvällsdopp. Nu blir det en slapparkväll framför televisionen. 

Byske marknad

Igår var vi på Byske marknad. Enligt mig den bästa marknaden.  Det är lagom med folk, man kan alltså gå där med barnvagn. Den är även lagom stor. Sen är det loppisar runt om i hela byske.
 
 
Karamellfabriken hade öppet och vi var in där och kollade när de gjorde godis. Vi köpte även en hel del. 
 
 
 
Sedan gick vi in på en  antikaffär längs gågatan. Jag köpte en stor, tung och icke  fungerande pjäs. En trådspelare med radio, inspelning och uppspelning av stenkakor. Min förhoppning är att den ska fungera efter att vi bytt sladd och kontakt. Den var då billig iallafall, och snygg enligt mitt tycke. Alla originalhandlingar finns kvar. Jag köpte även ännu en skolplansch, denna med getter på. 
 
 
Kul affär
 
 
Min spelare. 
 
 

Teese

Har fyndat massor idag. Nu ska jag vara social ikväll så mer kommer imorgon. 
 
 
Här är ett av fynden. Förklaring följer imorgon. 

Fåglarna

 
Igår såg jag fåglarna. Det är ungefär lika smart som när den flygrädde maken såg en film om ett plan som kraschar. En skillnad är dock att jag sett den som barn eller möjligen tonåring. Några scener känns igen och de stora dragen av handlingen. Specialeffekterna lämnar också mycket att önska men med tanke på att den spelades in i början på 60-talet så är jag ganska imponerad. 
 
Grundtanken om att just fåglar är onda och kapabla att åsamka stor skada är jag helt med på. Jag sväljer konceptet med hull och hår. Filmen är en klassiker och den håller fortfarande men det är ju väldigt mycket från början av 60-talet. Allt var inte bättre förr, se bara på specialeffekterna men det mesta. 

Pdol och väskinnehåll

Vi drog en sväng på Pdol som äger rum i helgen i Piteå. 
 
 
Jag premiär använde min strutsväska. 
Innehållsförteckning:
Telefon
Kontanter
Körkort
Icakort
Bankkort
Parfym
Läppbalsam
Nycklar
Våtservetter
Och till sist snus.  Inte illa, inte illa alls. 
 
 
Sonen körde radiobil men var inte så imponerad. Han tyckte inte om att krocka. Jag var mer sugen på "no limit" men hoppade över det idag. 
 
 
Vi köpte en god souvasrulle istället. Lagom festivalkväll för oss. Blir nog en sväng på lördag på dagen också. Om man står ut, det brukar vara trångt och musiken från tivolit är absolut inte i min smak och väldigt hög. Tulan 78 år har sagt sitt. 

Röjigt värre

Idag både rensas och röjs det och det var verkligen nödvändigt. Var det en bra dag för kroppsarbete? Nej! Men jag klagar inte på värmen bara på att vi gjorde det idag. 
 
 
Såhär frodigt hrmff... Såg det ut innan. 
 
 
Efteråt var det aningen bättre, men jag hann inte klart innan bebisen vaknade så det får jag ta sedan. 
 
 
Maken körde röjsåg och råkade slunga en orm långt in i skogen. Efteråt duschade han av sig och premiärbadade i poolen till  sonens stora  förtjusning. Dock med badbyxor, han drog ingen Ohly.

Småbarnsmamma lyx

Man ska väl inte skryta om hur länge man får sova på morgonen när man har småbarn för då vänder det. Men just idag är jag nöjd, att få sova till halv tio när man har en ettåring och en treåring är nog ändå att betrakta som ganska bra. Skönt även med tanke på att vi var uppe till halv tre igår. 
 
Nu har  äntligen sommaren kommit tillbaka så dagen kommer till stor del att spenderas vid poolen här hemma. Lite trädgårdsarbete har jag också tänkt att hinna med. I eftermiddag blir det troligtvis något spännande för grabbarna, vi får se. 
 
 

Strutsar och Amazoner

Nu är vi hemma efter en dag på vägen. Vi började med att möta upp syster med respektive
i Arvidsjaur. Sedan drog vi vidare till slagnäs och strutsfarmen.
 
Mäktiga fåglar och lite skräckinjagande också. Men jag kände mig ändå förvånansvärt fascinerand över dessa gigantiska fåglar.
 
 
Köpte med mig en äkta strutsskinns väska dagen till ära. 
 
Sedan drog vi vidare och kollade på en Amazon som tyvärr innebar för mycket jobb för oss. 
 
 
Rostiga trösklar, sliten inredning och behov av ny lack satte stopp denna gång. 
 
Sen drog vi till Vittjåkk. Där åt vi lite mellis och lekte på lekplatsen. 
 
 
Och det obligatoriska... hålla grodyngel. Det fullkomligt kryllade av dem. 
 
 
Strike a pose! Ja det blev väl sådär. Men varmt och skönt har vi det på fjället, hela 21 grader vid 17 tiden. Sen blev vi bjudna på pizza och varmrökt struts. Båda var riktigt goda. Sen återvände vi hem. Nu lite grillning ute innan sängen. 

Morgonmusik

God morgon, jag fick lite sovmorgon idag och sov till 9. Skönt! Det blir dessutom en lång dag idag. Mitt på dagen drar vi till destination okänd och tittar på objekt okänt. Ni får läsa om det senare. Killarna har hållit en kort och intensiv konsert på xylofon. Finns det något effektivare sätt att väcka  morgontrötta öron? Strax blir det att gå ut och testa poolen, dock inte för mig. 
 
 
Killarna med varsin pinne och aningen osynkade. 

Där ingen kunde tro att nyckeln kunde va

Maken hade tappat bort sina nycklar idag. Letade i alla väskor som hänger nedanför  nyckelskåpet, alla kläder vi hade igår, hela tvättkorgen, soptunnan, båda bilarna, garaget, vagnen, soffan, ute på gården, köket, förhörde barnen, kollade alla skor mm. mm. Vi ringe även och frågade paret vi var hos idag och kollade på bil, eller om han kanske tappat dom på svensbyliden? Sen hörde maken ett skrammel. Han förstod inte alls var det kom ifrån. Han hade ju inte hål i någon ficka? Till slut kände han efter i bakfickan. Jo där var dom.
 
-Men jag brukar aldrig ha nycklarna i bakfickan.
 
Tydligen är resonemanget att det är troligare att han lagt dom i soptunnan än i bakfickan... Detta inlägg är en modern skampåle, så att misstaget aldrig upprepas. Tur att han är snygg och snäll så att han blir förlåten snabbt. 
 
 
Här var dom, hittades efter 1, 5 timmars intensivt sökande. 

Billig poolvärmare

Maken och sonen byggde igår en egen poolvärmare. Den består av slangar, två kopplingar, en pall, en svart soppåse och svart sprayfärg. Totalt fick kalaset på 70 kronor. Temperaturen har stigit två grader på ett dygn så än så länge är det godkänt. Om det är bra väder imorgon ska den äldre sonen få provbada.
 
 
 

Telefonhylla som sängbord

Igår skruvade vi upp sonens efterlängtade sängbord. Nu saknas bara en väckarklocka att ställa på det.  Han är externt nöjd, och jag är lite avundsjuk men det är klart att barnen ska ha det bästa. Jag får kanske leta två till vid tillfälle. 
 
 
Stil och färgmatchning är väl inte exakt men tillräcklig, iallafall i mitt tycke. 
 
 
Krokarna fick en lite konstig placering nu, men jag tror de får hänga kvar. Snyggare det än tre håll i väggen. 

King of the road i barnhjälm

Ikväll provade jag bara på skoj min 3 årige sons hjälm. Blev ytterst förvånad när det passade perfekt. Har jag verkligen så liten skalle, eller har han så stor? Ja ja bättre än ingenting, den får duga till jag har köpt en egen. 
 
 
Inte ser man  lika cool ut som man känner sig om man säger så... Konstigt att detta lilla fordon kan ge en sådan frihetskänsla.
 
 
Nu bär he av! Iförd barnhjälm, arbetsbyxor, fleecetröja och mobilen kring halsen. 
 
 
Öppen landsväg.

Lite moppeinspiration

Förr kunde de verkligen göra vacker reklam. Att moped reklam dessutom ofta riktades till kvinnor gör det inte sämre. 
 
 
En Peugeot Bima
 
 
En mustang, vill ha! 
 
 
En monarscoot vore inte helt fel, särskilt med tanke på att den går att köra i klänning. 
 
 
 
Reklambilden är finare än själva mopeden, men vilken fin reklam då. 
 
Bilderna är från "moped boken".

Nu kommer dom

Nu har det börjat bli tomater på mina plantor. Ja det är ju inte jättetidigt men mina är inte i något växthus. Jag köpte ett litet av plast och stålrör, det gick sönder nästan på en gång. Sen så ryms det bara två växter av den lite större sorten. Nu står dom bara i sina krukor mot väggen, men de verkar ändå trivas ganska bra. 
 
Jag har två sorter,  busktomat och cocktail. Tyvärr så råkade jag bryta av cocktailtomaten när jag skulle binda upp den och jag har bara en av just den. Nu blommar den trots allt så något borde ju komma. 
 
Det känns så lyxigt att bara gå ut och plocka det man vill ha. Igår kväll gick  sonen ut och plockade sitt kvällsfika. Han valde smultron och jordgubbar. Som sagt sommarlyx.
 
 
Liten men naggande god?

Motorcross

Jo, det är väldigt mycket fordon på bloggen just nu. Idag har vi varit med grabbarna på motocross. Den äldre sonen uppskattade det, den yngre brydde sig inte mycket av åldersmässiga skäl. Trots att vi var där och tittade idag så är det min största skräck (nästan iallafall) att någon av barnen ska börja med motorcross. Farligare sport får man leta efter. 
 
 
Nu är de ovan lite äldre än sonen, men ändå. Några riktigt små knattar körde före dom.  Fort går det och högt flyger dom. Jag skulle vara den sämsta crossmamman -nervös, gråtfärdig och allmänt panikslagen. Nä måla eller följa mamman och fiska är mer lämpligt, tyvärr inte så troligt dock. Jag måste nog börja odla lite elefanthud nu om jag ska klara av mina motorkillar. Har jag tur blir det "bara" traktorer men inte heller det särskilt troligt. 
 
 
Det här ekipaget fanns för allmän beskådan. 

Putsa, gnugga och polera

På förmiddagen idag har vi pimpat moppen. Kromet är uppgnuggat och moppen är vaxad. Det var nog första gången. Men bra blev det. Ikväll ska jag beställa lite grejer till den, nytt bakdäck med vita däcksidor och vita handtag. Det förstör ganska mycket att det nu är svart. Hjälm är det också lite bråttom med, men jag ska in till stan imorgon och kolla där först. 
 
 
Nu får maken inte ens ha garaget ifred. Moahaha!

En rex clubmaster -62

Japp vid 28 års ålder blev jag med moppe. Jag hade aldrig någon moppe när jag var ung, jag hade inget behov av en. Det har jag väl kanske inte nu heller men jäklar va kul det är. 
 
 
Ikväll har det avfettats...
 
 
...spolats, gnuggats och gjort lite allmän översyn. Lite pimpning återstår så som byte av handtag, ny baklyckta, vaxning  och fixa upphängningen av avgasröret. Men trots detta går den som ett skållat troll. 
 
 
Startar såklart på första (om man kommer ihåg att öppna bränslekranen)
 
 
Ehh jo det är en stillbild, nä jag har ingen hjälm...än.  Jag har huckle. Jag passar även på att göra en ny kategori- fordon. 

Gissa

Nu har jag helt på impuls köpt något mycket oväntat. Kul är det då. Vad har jag köpt? 
 
 
Har ni några förslag? Svaret kommer ikväll. 

Telefonhylla

Dagens loppisrundor resulterade i endast ett inköp. Men ett bra köp måste tilläggas. Sonen har länge velat ha ett sängbord och idag hittade jag ultimata sängbordet. En telefonhylla med string. Sonens säng kommer från min faster och stilmässigt passar de väldigt bra ihop. 
 
 
Den ska skruvas upp ikväll. Bebisen sover just nu så vi får vänta. Sonen är jättenöjd! Jag tror inte att jag påverkat honom med min stil. Inte alls faktiskt... Lite kanske.  När vi åt lunch på en hamburgerrestaurang idag så pekade han glatt på tavlorna och konstaterade att där är ju Elvis, han som sjunger så bra. Jaaa! Jag njuter så länge det varar. 

Flight

Igår efter kusinträffen såg vi film. Jag hade valt "Flight". Jag har ju flygandet i blodet så att säga, det har inte maken. Inte alls faktiskt. Han har möjligen flyg i en ond grop i magtrakten. Inte ett helt lysande val av film med andra ord. Jag reflekterade inte riktigt över detta faktum när jag valde filmen, utan mindes att det fått bra  recensioner när den kom. 
 
 
Som tur är handlar filmen mer om vem piloten är som person än att grotta ner sig i krasch- och katastrofscener. Den kraschscenen orsakade dock både kramp i foten och svettningar för maken. Det var ju inte riktigt min mening. Tur att vi inte såg den pecis inför en flygresa... Nu håller jag tummarna för att jag inte traumatiserat honom allt för mycket.  Filmen var dock klart sevärd. 

oklädd

Jag har inte klätt på mig än. Okej jag har mjukisbyxor och t-shirt men det räknas liksom inte. Hade jag sovit i pyjamas hade jag haft den på mig än. Vädret är fortfarande lika dåligt idag är det höst, komplett med starka vindar och regnskurar. Vi är bjudna på middag ikväll så snart måste vi börja klä på oss " riktiga kläder". Det är makens alla kusiner på hans mors sida som ska träffas. Ska bli riktigt trevligt, bara makens syster som saknas buhu. Att behöva jobba på sommaren borde omedelbart avskaffas. Ska det va såhär 2013? Nä 10 veckors semester till alla. Vara sjuk, handla, åka kollektivt och så  vidare kan vi väl göra på vintern?
 
 
Grymt snygg stil man har. Byxorna är dessutom alldeles för stora så jag går mest och sliter och drar i dom. Vet inte varför jag tog just dom. 

Inga undanflykter

Igår köpte vi slipmus, färg och möbelspik. Med andra ord har jag inga undanflykter kvar. Jag kan när jag så har lust färdigställa fåtöljen.  Min tidsplan var ju två månader och tiden tickar redan iväg. Tanken är att första lagret färg ska på i början av nästa vecka. Man måste vara realistisk också, jag tycket inte om stress särskilt inte på sommaren. 
 
 
Fotpall är en bra grej. Om tyget räcker och OM den passar till fåtöljen får denna kanske vit färg och gult tyg på sig.  Många om just nu. Jag har sagt att om fåtöljen blir allt för ful så bränner jag upp den. Är ganska osentimental, jag har ändå kvar tre fåtöljer så det går ingen nöd.  Nu hoppas jag ju såklart att det lyckas, men som jag beklagat tidigare så är sömnad min akilleshäl. Vi kommet inte alls överens  jag och symaskinen men jag ska försöka att minimera det och istället maximera hamrandet av möbelspik. 

Entusiaster

Vi har ingen entusiastbil men vi är sannerligen bilentusiaster som åker och tittar på gamla bilar när det regnar. 
 
 
Det var betydligt glesare mellan både bilarna och åskådarna. Men några fina bilar fanns det ändå att se på. 
 
 
Här är en pärla från 30-talet. Mannen som körde den var lika stilig med keps och tweed kavaj.
 
 
Lite vräkigare men lika fin, dock aningen svårare att fickparkera kanske? 

Skolplansch

Vi har varit till Skellefteå idag. På vägen hem körde vi till inte mindre än två loppisar. På den ena köpte jag bara ännu en flaska till blåbärsvinet. På den senare köpte jag en skolplansch. Den var nog inget fynd iallafall i frågan om priset, men jag är jättenöjd ändå. Mer passande än fladdermöss går ju knappast att få. Vi har ju en familj som cirkulerar varje natt, så som en hyllning till dem blev motivet fladdermöss. Det fanns ett tiotal att välja mellan, många väldigt fina. 
 
 
Här finns det skolplanscher, fika och lite annat smått och gott. 
 
 
Makaber? Ful? Skrämmande? Nej, alldeles perfekt! 

Amelia

Jag nappade på ett erbjudande från tidningen Amelia, köp fem nummer få lite smink och betala endast en hundring. Efter att ha läst några nummer inser jag att det inte är tidningen för mig. Kanske är jag för ung för att vara deras målgrupp, samtidigt så känns det som att om tidningen fortsätter såhär kommer jag aldrig att tillhöra den. Sen är ju deras modeller mycket yngre än mig och det är väl meningen att man ska kunna se sig själv i de kläderna? 
 
 
Hade jag sett tidningen i butik har jag inte köpt den. Ingen av rubrikerna intresserar mig. Jag har ingen 37-årskris, jag vill inte träna mig lugn. Jag är redan lugn så det räcker. Jag är ingen campare eller ägnar mig åt meditation. Nej, jag lägger min lästid på något annat istället. Amelia passar någon annan. 

Kalas

Huvudsyftet idag var ändå att fira min pappa i efterskott. Det bjöds både på lunch och tårta. 
 
 
Tårtan var jättegod, till och med maken som inte äter maräng åt den med god aptit. Det om något är väl ett gott betyg. 
 
 
Födelsedagsbarnet.
 
Det var bara varmt på pappas altan idag. Vi satte till och med upp parasollet. Annars så höll det sig kring 15 grader, inget att skryta med direkt. Jag vill också ha en för varm altan! Jag vill svettas och bli tvungen att dricka ofantliga mängder vatten trots att det bara är 15 grader ute varje dag! 
 
Ja ja sen for vi och (bjöd in oss) blev bjudna på middag också. Tack för det! 

Auktion

Ja nu har varit på auktion. Det fanns en hel del fina grejer. 
 
 
Sminkbord
 
 
Fin liten byrå
 
Men det var en gammal loppis som såldes ut. Orkar jag vänta flera timmar? Svar: Nej. Efter drygt en timme drog vi vidare till Arvidsjaur. Där gick vi på sekond hand istället. Jag hittade lite pressglas som vanligt. 
 
 
Bra citat...

Hej

Idag ska vi inte på loppis, nä man kan ju inte vara hur förutsägbar som helst. Variation förnöjer. Så idag blir det årets första... auktion! Helt galet va? 
 
Okej jag kanske föredrar loppis i smyg, det är lite lättare. Dels för att jag har små barn som kanske inte vill vänta hela dagen på nån grej som självklart tas upp sist. Dels kanske för att jag har grymt dåligt tålamod jag  också, för att vara 28 år iallafall. Men det ska bli kul att se vad de har iallafall. Fyndpotentialen på en auktion är inte att förkasta. Till Västerbottens inland går färden idag, nämligen till Hej. 
 
 

Inte mitt i prick

Jag har ju varit på jakt efter några sommar skor, mer specifikt bruna sandaler. Sådana som är lite tråkiga men som passar till precis allt, man behöver ju sånt också. Mina gamla gick ju som allt annat sönder i Turkiet.  Men det blir ju så fel ibland, så nu har jag inte mindre än två par tygskor istället. Dessutom är båda prickiga. 
 
 
Jag lovar, jag behövde dom. Jag hade inte ett enda par som var prickiga. Men om nu detta väder fortsätter behöver jag då inga sommar skor, de varnade för snö i fjällen. Här känns det som höst men snö ska vi väl klara oss ifrån. Det är nog bara att smörja upp höst skorna. 

Sortering

Åh jag skulle inte klagat på vädret igår. Idag är det ännu värre, 12 grader, regn och det blåser hårt och mycket. 
 
 
Det blev helt enkelt en innedag. Jag har bland annat roat mig med att sortera min garderob. Då den är ganska omfattande kallar jag dagens sortering fas ett. Det blir fler sessioner någon annan regnig dag, barnen var inte så roade av det så länge. Tanken är att jag ska sälja en del av det på en loppis till hösten. Det är lika bra att börja i tid då det finns mer än bara kläder att gå igenom. 
 
 
Kill your darligs har varit ledordet idag. Vissa saker klarar sig genom flera rensningar trots att de aldrig används. Säkert är det någon sådan som klarar sig även idag...
 
 
Sen är det ju rätt skönt med en välvikt och genomgången garderob. 

Tillbaka i mitt liv

Nu är kaffet tillbaka i mitt liv. Igår var det första gången som kaffet smakade riktigt bra. Nu är det väl ingenting att sträva efter, men det är det enda jag får i mig till frukost. De senaste månaderna har min frukost endast bestått av en snus. Nu är det både snus och kaffe, typ hela kostcirkeln alltså. Okej te har delvis ersatt kaffet men det var inte nödvändigt som kaffet brukar vara. Nu är allt i sin ordning igen. 
 
 
Jo, jag skulle eventuellt behöva en tandblekning...

Blåbärsvin

Jag gjorde ju två inköp på loppisen vid fyren igår. Två gamla flaskor den ena av större modell. Min tanke är att göra blåbärsvin i den. Jag gjorde det för några år sedan men har helt glömt hur man gör. Så, mamma du får nog snart en receptförfrågan. Blåbären är mogna så nu är det bara att börja plocka, och det ser riktigt bra ut i år iallafall här. 
 
 
Såg liknande flaskor (den större modellen) på en annan loppis och där ville de ha 220 kr för dom. Jag gav 60 kr och känner mig ganska nöjd. Nu är det bara rengöring kvar sen kan de tas i bruk igen. 

Svensson gnäll

Jo, jag gnäller också på vädret. Det gör nästan alla andra också. Fruktansvärt förutsägbart. Men till mitt försvar får jag ändå säga att jag aldrig klagar på  värmen, jag älskar värme. Inte ens utomlands och 40 grader avskräcker mig. Men regn, 16 grader och lite vind på det däremot.  Jag blir rastlös, fruktansvärt rastlös. Vad ska man göra? Resten av året sitter jag mest inne men på sommaren vill jag vara ute. Fara runt och göra roliga saker eller bara vara henna och ligga i solstolen med en bra bok eller en pod i öronen. 
 
Åh önskar att jag bara kunde slappa en sån här dag men det går inte. Viken tur då att vi (bjöd in oss) blev bjudna på middag.  Så nu väntar vi bara på att bebisen ska vakna så kan åka. 
 
 

Ingen mållinje

Det är bara att inse, när man har hus finns det ingen mållinje. Man blir aldrig klar. Konstant skjuter vi projekt på "nästa år". Det året kommer allt längre bort. I år har vi prioriterat ned till ett minimum. Allt som vi sa att vi skulle göra nästa år kommer inte att bli av. Inte ens det som vi sa i våras känns det som nu. 
 
Det gör inte så mycket. Jag är ganska nöjd ändå. Vi har redan gjort en massa kul saker istället och det vill jag fortsätta med. Jag vill inte tänka tillbaka på sommaren och att vi bara arbetade hemma. Självklart är vissa saker nödvändiga och de ska vi också göra. Men det är ganska skönt att kunna välja bort det som inte är lika nödvändigt. Jag ångrar absolut inte att vi köpte hus, det är det bästa köp vi gjort. Jag trivs så fruktansvärt bra här. 
 
Tur att vi inte köpt ett renoveringsobjekt som vi tänkt från början, jag har alldeles för dåligt tålamod för det. Sen är jag nog lite för bekväm också. Vi ska göra lite saker här inne också men bara för att vi vill, inte för att vi måste. Och innearbete det sparar jag till en regnig dag eller till hösten. 
 
 
Sommaren är så kort och jag vill njuta, inte bara arbeta. 

Makens miniguide till Jävre

I jävre finns det mycket att göra. Här kommer ett axplock. Presenterat av maken him self.
 
 
Man kan kolla på den fina fyren. 
 
 
Man kan bli tvingad att posera utanför fyren. 
 
 
Man kan gå på miniloppis vid hamnen. 
 
 
Man kan äta mjukglass på Ica. 
 
 
Man kan leka på lekplatsen. 
 
 
Man kan kolla på bilen på turistinformationen.
 
 
Om den hade varit i funktion skulle man kunna kolla detta också. 
 
 
Fin inredning på turistinformationen. 
 
 
 
Vid ett av jävres många fiskevatten. Ja det finns ju hur mycket som helst att se och detta var bara ett axplock! 

Billig arbetskraft

Den äldre sonen har haft fullt upp idag. Lillebror han smet från sina sysslor genom att somna. Tillfällighet? Knappast. 
 
 
Först spolade han av samtliga bilar. 
 
 
Då passade jag på att klyva ved och göra lite mer jobb åt honom. 
 
 
Grovarbetaren är i full gång. Nu ska väl då all ved äntligen vara klar? Det dyker alltid upp lite mer ved just när man tror att man är klar. 

Vad jag inte gjorde igår

Jag var inte på maiden igår och inte heller i Luleå. Jag var inte på krogen eller i någon husvagn på en full camping. Jag var hemma och såg film och åt ansenliga mängder godis och chips. Men bra mår jag. 
 
 
Inte min cup of tea om man säger så.
 
I eftermiddag blir det loppis som vanligt och före det hoppas jag att jag hunnit klyva veden klart. Den där jäkla fågeln måste ju ha flyttat på sig vid det här laget. Det känns som att det är hög tid att få det gjort, tur att det inte är så hiskeligt många klabbar. Yxan ska svingas idag så det så! 

Pool

Äntligen är poolen igång. Maken hade ju sin första semesterdag idag så ute den synvinkeln är vi ju tidiga. Direkt satte vi igång kan man ju säga...
 
Ja nu är det bara vänta några dagar så att temperaturen får stiga en aning. Vattnet direkt från brunnen håller härliga nio grader. Förra året kom vi upp i 28 grader utan extra värmare. 
 
 
Sen oljade jag in utemöblerna. Fort gick det också, men med tanke på att jag hade en hejarklack bestående av en svärm blindingar är det kanske inte så konstigt. Aj! Började även att handklyva ved men en fågelunge med tillhörande arg mamma satte stopp för det. Jag ville inte bli attakerad av en illsk fågelmamma så vi gick in. Nu är det godisdags.
 
 
Oljat var det här

Otippat

Idag har vi varit på... loppis! Nä men gu ändå så otippat. Dom på loppis. Jo men visst. Jag hittade dock bara den här fina skålen. 
 
 
Nu ska den vara gnuggas upp så är den redo för användning. 
 
Pappan och den äldre sonen kom dock undran med blotta förskräckelsen. Precis när vi skulle fara ringe farfarn och undrade om de ville åka lite tåg.  Självklart ville de det. 
 
 
Är man lite kort är det bra om man får hjälp av farfar. 
 
Sen gick vi på stan och fikade och shoppade lite.   Vi var även förbi den nya viltbutiken i stan och köpte lite godsaker. Nu ska vi jobba lite på gården.  

Den femte medlemmen i The Beatles

Ikväll har vi klippt håret på bebisen. Det är verkligen en utmaning. Både praktiskt och psykiskt. Dels sitter han ju inte alls stilla utan kastar och far konstant med huvudet. Sen gråter och skriker han som om han utsattes för tortyr, det är mycket möjligt att han upplever det så också. Detta trots mutor i form av russin och underhållning av storebror och pappan. Jag var helt svettig efteråt. 
 
 
Här skulle han lätt passat in. 
 
Nu var det absolut nödvändigt att klippa honom då luggen tog i ögonfransarna. Vore han tjej skulle han kanske kunna ha hårspänne men jag är inte så genusneutral att det skulle kännas okej. Nu får han istället vänja sig vid priset att vara hårfager, att klippa håret stup i kvarten. 

Jordgubbsskörd och plättlunch

Nu börjar skörden ta sig. Idag blev det cirka ett kilo jordgubbar. 
 
 
En del av skörden fick gå till lunchen. Vi gjorde en variant på amerikanska pannkakor. Men vi kallar det plättar ändå. Till det serverades vaniljvisp. Till och med jag som för det mesta är grymt less på plättar uppskattade lunchen. Allt blir så mycket bättre med jordgubbar. 
 
 
Jag använder mig av norrmejeriers recept typ.
 
3 dl mjöl blandas med 1.5 msk bakpulver och en nypa salt. Vispa i 3 dl mjölk. Vispa sedan i 2 ägg, 2 msk sirap och 2 msk smör. Klart att börja grädda. Grädda på lite lägre värme, tvåan funkar bäst på min spis. 

Hemma

Idag ska vi nog bara vara hemma. Vi får väl se om vi kan hålla oss. Det var ganska längesedan vi var det. Barnen har bestämt att vi bara ska leka idag, okej bebisen uttryckte väl inte direkt någonting alls men hans handlingar säger mer än ord. Då ska jag läsa har jag bestämt. Jag har en läshörna i lekrummet, för tyvärr är jag ingen bra lektant. Jag saknar helt inlevelseförmåga på det området. Att vara ute och ha vattenkrig eller gunga går bra, och jag ser framemot att få någon att åka karuseller med, men lego eller att köra med traktorer är inte riktigt min grej.  Tur att de har varandra och att de är bra på att leka själva. 
 
 

Motorhistorikerna

Ikväll har vi varit i badhusparken och tittat på fina bilar. Vackert väder och vackra bilar var en bra kombination. 
 
 
Fin Amazon och undertecknad. 
 
 
Fiat med ögonfransar.
 
 
Snygg panel i PV.
 
 
Killarna kollar in en 30-talare.
 
 
HD och sonen i bibliskt ljus.
 
 
Det var lite glest med bilar från början men det fylldes snabbt på. 

Pizza till pumba

Idag har vi avverkat inte mindre än två loppisar. Den ena var en gatuloppis, tyvärr gick vi inte genom hela då det blev för långt för sonen. 
 
 
 
Detta fyndades där. Ett par shorts och en minivattenpistol.
 
På den andra loppisen köpte vi ingenting, men å andra sidan så var vi där lite sent.  Dagens höjdpunkt var ändå när den äldre sonen ville höra "pizza till pumba". Jag förstod inte alls vad han menade och bad att han skulle sjunga lite. Då börjar han sjunga "return to sender". Åh min son, är så glad att han gillar nån bra musik iallafall. Det är bra som motvikt till Sean Banan och Psy.

Torkad timjan

Jag gav mig på att torka min egenodlade timjan igår kväll. Jag  plockade en hel skål med timjan, en fjärdedel av en av mina två plantor gick åt. De rensades, klipptes och åkte in i ugnen. Jag körde den på 75 grader i ungnen i ca 5 timmar. Har ingen egentlig aning om det räcker eller om det är för mycket, men den kändes då torr efter det. Ingen research gjordes för detta experiment så det får bli som det blir. 
 
 
Otorkad timjan. Jag tyckte ändå att jag tog ganska mycket. Förberedde en burk för ändamålet gjorde jag också. Jag räknade ju med att storleken skulle minska dramatiskt. Men allvarligt talat, det blev ju nästan ingenting kvar!
 
 
Ja så här är den, min pyttelilla burk med pyttelite timjan i. Hmm egen härd är guld värd?

Bakluckeloppis, amazon och körsbär

Vi for en sväng på bakluckeloppis, tyvärr fanns det bara två bakluckor. Fail! Nä vi hittade ingenting, men med tanke på utbudet var det väl kanske inte helt otippat.
 
 
En av två bakluckor.
 
Makens kompis var också där så vi stod och pratade en stund med dom, sen kollade vi på deras Volvo Amazon.
 
 
 
Sonen fick också provköra lite.
 
Fin var den och nu är sonen också med på att vi ska ha en Amazon.  Så nu tar vi nog upp letandet igen. Gnistan tändes på nytt. 
 
Sen åkte vi och handlade istället. Jag köpte körsbär, ruggigt gott. Jag hann äta tre, sen började det klia i hela munnen. Jävlar! Jag har tydligen blivit allergisk mot dom också. Snart tål jag inga frukter. 
 
 
Ja det var vår kväll, den var trevlig trots diverse missöden. 

Lyxproblem

Idag fick vi en leverans med ved på gården. Det är bra med ved, jag älskar ju värme och att elda så att det blir 28 grader i vardagsrummet är ett av mina vinternöjen. Nu är det ju bara det att alla våra bingar är fulla. Vilket lyxproblem va? Ja vi får helt enkelt lösa det. Eller vi förresten jag misstänker att det hamnar på makens lott. 
 
 
Lite tur ändå att det inte vart några större mängder. 
 
 
Ja titta barn, här är mammas mormor sommaren 1951. Nä inte riktigt. Jag tror inte att mormor hade snus, eller färgbild, eller en babyvakt runt halsen. Men ändå. 

Förändringar och dess följder

Att man aldrig lär sig. Börjar man ändra nåt i ett rum slutat det med att man gör om allt. Helt oskyldigt köpte vi en ny matta till klädkammaren. Den förra var helt slut och fällde lila ludd, inte alls lämpligt för man klär på sig. Så en blå sak fick flytta in där igår. Nu passar ju inget annat! Snabbt sydde jag en ny gardin an en gammal gardin. Inga svordomar kom, tror jag iallafall. Men jag klarade inte av att svara civiliserat på tilltal, jag grymtade mest. Den blev då klar och det är huvudsaken. 
 
Men nu passar inte lampan och inte heller tavlan som hänger där inne. På kvällen gick jag ut och skulle skruva isär fåtöljen. Sagt och gjort men när alla skruvar var lossade så lossnade benen från armstöden. Åååååh, inget kan ju bara gå lätt och smidigt.  Det var bara att börja limma, har en  illavarslande känsla om att benens vinklar kanske inte är vad de en gång var.  
 
 
Denna gamla gardin blev en ny gardin. 

En orgie i lantliv

Idag har vi trotsat regn och blåst. Vi tog oss en sväng på swensbylijda. Jag stylade mig som Mimmi Pigg och sen åkte vi. 
 
 
Tulan Pigg
 
 
Svensbyliden om man så vill. 
 
 
Den gamla kvarnen. 
 
 
Den äldre sonen fick åka häst och vagn lite extra
 många gånger så det är farfar som är kusk.
 
 
Sedan åt vi våfflor som tillagades av dessa fina damer. 
 
 
Vi kollade på kalvar. 
 
 
På får...
 
 
Stora hjul...
 
 
Vatten som forsar, sen åkte vi hem. 

Projekt

Jag köpte tyg igår till en av fåtöljerna som ska kläs om. Jag valde ett lätt hysteriskt, det blir roligare så. 
 
 
Nu är jag ju verkligen ingen sömmerska så svordomarna lär ju hagla och tidsramen för projektet bör realistiskt vara typ två månader. Nu står den i vår övre hall så om resultatet inte blir perfekt så gör det inte så mycket. Sen ska jag även begå en synd och måla den vit. Jag är generellt emot det men i detta fall tror jag att det blir snyggast. I kväll hoppas jag att fas ett är avklarad, nämligen att skriva isär den.
 
 
Såhär ser den ut än så länge. 

Utlandsresa

Idag har varit i utlandet, igen! Jo lite spontant åkte vi till... Finland. Bebisen har således redan befunnit sig i tre länder. Han betäcknar sig nu som "globetrotter" och "vagabond". Han försökte eventuellt säga -vägen är mitt hem, med lite fri tolkning.
 
 
 
 
Här passerar vi gränsen. 
 
 
Kisande utan för finskt halvtomt köpcenter. Ingen minnesvärd semesterbild direkt...
 
Fast målet idag var trots allt Ikea. Några timmar blev det denna gång. I vanliga fall har jag skrivit en lista och går ganska strikt och effektivt efter den. Idag har jag ingen lista så det blev lite mer planlöst. 
 
 
Sen åkte vi hem. Samtliga manliga medlemmar av familjen sov större delen av hemresan. Tydligen blir de trötta av shopping.

Vad jag lärt mig från P1 under veckan

★ Den population vi har av Mårdhund kommer från Ryssland. Jakten av dessa ses som framgångsrik. 
 
★Jonas Gardell hade mycket svårt att komma på något smart att säga när han träffade Meryl Streep.
 
★Om du skrivit ett kontrakt med en 87-årig dement dam är det svårt att få pengarna tillbaka vid en tvist. 
 
★Manliga serietecknare tror (trodde) att kvinnliga serietecknare bara skriver om mens. 
 
★Vänsterpartiet har fördubblat sina opinionssiffror på några år.
 
★Filip Hammars familj har firat jul med en okänd alkis hans pappa hittade i en snödriva.
 
Tack P1 för denna information. Undra vad det blir i veckan? 
 
 
Mårdhund.

En dag i inlandet

Idag har jag och smågrabbarna varit till stugan. 
 
 
Vi körde rätt ut i skogen...
 
 
...tills vi kom fram. Då såg sonen ett intressantare fordon än vårt, en husbil. Efter det...
 
 
...planterade vi med gemensamma krafter mormorns krusbärsbuske. Sen blev det...
 
 
...väderomslag och vi gick in. Jag beundrade...
 
 
... den finaste tapeten jag vet! Älskar den vill klona den och tapetsera merparten av huset med den, typ. Sen hittade jag ännu en...
 
 
...klänning! Som sagt bästa fynden görs i stugan.  Sen fick jag en present också. Nämnligen en...
 
 
...bok. Inte en deckare, men dock en biografi så det blir fint som snus. Sen satte vi oss i bilen, mätta och belåtna och åkte...
 
 
... hem till pappan som slutat jobbet. 

It's alive!

Jag hade inga höga förhoppningar på vår vindruva. Det såg ut som att jag beskurit den för tidigt och det var mögel (?) vid snittytorna. I våras när allt kom igång så fort visade den inga tecken på liv. Jag var övertygad om att det var kört. Den som var så fin förra sommaren och växte upp över nästan hela fasaden. Vi fick sätta upp mer stöd så att den kunde klättra. 
 
Men nu verkar den ta sig! Aningen mindre vital än förra året men än dock. Nu är man (läs jag) ju så bortskämd med kärnfria druvor så tyvärr äter vi inte många per år, men det går. Jag har någon tanke om att jag ska göra vin på dom. Bara för att prova, jag dricker inte rödvin. Men känslan av att ha gjort sitt eget vin är lockande. 
 
 
Jag vet att den har djävulska rötter men den blir kvar ändå. 

playa

Nu är vi hemma efter en snabb sväng på stranden. Den äldre sonen har således blött ner sig på följande sätt idag.
-Plurrat i en fontän/damm
-Sprungit i vattenspridaren
-Sprutat ner sig själv med vattenpistol
-Badat i havet
-Duschat
Misstänker att han tycker att det är varmt. Det har väl varit runt 25 grader idag. 
 
 
Han ville hemskt gärna ut och springa på sanddynerna som är lite till vänster, men det går liksom inte när man är själv och en är en bebis. Han fick nöja sig med att plaska omkring i viken, han var då nöjd när vi åkte hem. 
 
 
Bebisen och jag vi satt i skuggan av en rönn och åt russin. Bebisen gjorde några tappra försök att smita med det gick tungt. 

Loppis och lek

Ja vi tog oss iväg på loppis på förmiddagen. Jag hade nästan tappat hoppet om att göra några fynd idag, men i slutet på rundan hittade jag sju tallrikar från rörstrand. Blev mycket nöjd. Nu är dom i disken och bara väntar på att bli använda.  
Lite trist att det var sju dock, skulle gärna ha ett jämnare tal. 
 
Loppis i sol och blåst. Kallt i skuggan och riktigt varmt i solen. Och mass
 
Rörstrand Troja
 
Sedan blev det dags för den utlovade leken i  lekplatsen. Av en slump träffade vi några kompisar, och hon som sonen kallar "sin fru". Huruvida det är ömsesidigt lårer vi vara osagt. Men glada båda barnen iallafall. 

Efterlysning

Denna kvinna kan mycket väl ses på en loppis idag. Detta trots att hon vet att hon egentligen inte behöver något. Hon irrar omkring med en barnvagn framför sig och en pojke gåendes vid sidan.
 
Stor risk att hon stannar vid porslin och tänker att, ja en till gratängform vore inte så dumt. Det tycker däremot lådan där formarna är, den flyttar nog snart. Äldre inredningsdetaljer gärna i teak ligger också i farosonen. 
 
Enda räddningen skulle vara att sonen får sin vilja igenom och får leka i lekparken. Hoppas bara att sonen snabbt får denna önskan uppfylld innan hemmet översvämmas. 
 
 
Hon är under medellängd, blont hår, korta breda fötter. 

Nya verk kommer snart

Jag är på den sista olästa boken från min bokhylla. Jag är inte någon flitig biblioteks besökare, tyvärr. Jag köper mina böcker både nya och begagnade men jag läser sällan om någon. Jag brukar byt låna ibland. Det finns en bokbuss som passerar vår by så jag har alla möjligheter att låna därifrån men jag får det inte att bli. Jag vill läsa i min egen takt och tänk om jag inte gillar boken? Då måste jag vänta på bokbussen eller åka in till stan eller låna flera och då kanske jag inte hinner läsa klart dom. Ja ni märker ju att jag letar alla skyll som finns.  Jag tycker att det är jättebra att bussen finns men jag har valt att inte bruka den. 
 
 
En del av min boksamling. Har finns en och annan surdeg som jag inte tagit mig igenom också. Pocket är att föredra för mig då det är smidigare när jag mest ligger i sängen eller i soffan och läser. 

Skräck

Idag har jag rensat i potatis- och i trädgårdslandet. Detta med hög puls och fäkta eller fly instinkten påslagen. Förra året när jag rensade var jag nämligen ytterst nära att ta på en sork. Jag tror att det var en vattensork men jag stannade inte upp och studerade den precis. Nej, jag hoppade, skrek och viftade med armarna allt vad jag kunde i hopp om att den skulle springa långt, långt bort. 
 
De kan tydligen bli uppemot 18 centimeter! Snacka läskig råtta/mullvad. De lever främst i gångar under jord och vi hade massor av gångar förra året, ingen vad jag då har sett i år. Som tur var såg jag inget råttmonster idag. Populationen ökar i cykler så om några år har vi dom säkert igen, jag längtar inte. 
 
 
Inte söt! 

Sovhår

Provar nåt nytt istället för pin curls. Sonen trodde det var godisar när han såg dom.  Men iallafall så här såg jag ut när jag gick och lade mig. 
 
 
Och såhär såg jag ut efter ca 3 minuters fixande på morgonen. 
 
 
Det fick förvånansvärt bra att sova i dessa "korvar" på huvudet. Däremot trodde jag att  lockarna skulle bli tajtare än de blev.  Men det kan kanske bero på att jag hade lite för blött hår när jag lade det, och att det inte hade torkat ordentligt när jag tog ur dem. Blev tvungen att efterblåsa så att det inte skulle rasa helt. Men helt okay resultat ändå och det gick fortare än att lägga pins.

Nu åkte aset ut

Ja alltså vår takfläkt. Den är stor, ful och svart med krom. Den har fått sitta så länge just för att den fyllde en funktion men nu är det nog. Jag har letat en ersättare men nu ger jag upp och kommer att hänga upp en lampa istället. 
 
Till vintern kommer jag säkert att sakna fläkten, den tryckte ner mycket go värme men då får jag väl ta upp jakten igen. Gärna en helvit som nästan smälter in i taket. Det finns inga snygga fläktar men det finns mer diskreta än den vi hade. Den  fullkomligen skrek av fulhet.
 
 
Hejdå saloon/80-tals monstret! 
 
 

Jag överlevde!

Jag grät inte, jag svimmade inte och jag gick inte därifrån innan jag var klar. Jag behövde ingen bedövning heller. Och nästan det bästa, det blev gratis.  
 
Jag kör retro helt igenom. Kläder, inredning, hår och tänder. Tänderna är väl inte ett medvetet val men ändå. Jag kan ju skylla på att om jag hade vissa perfekta tänder skulle det bryta av för mycket av min stil. Någon gång har jag tänkt bleka gaddarna men det känns lite onödigt så länge jag snusar, så vi får se när det blir. Nu hoppas jag bara att det dröjer länge till nästa besök och att tänderna håller ihop. 
 
 

Lur

Jag fick en avisering idag att min pekplatta äntligen kommit. Den gick ju sönder efter bara tre dagar så jag skulle få en ny. Tre (!) Veckor senare skickat dom den alltså. Jag konkar med barnen till affären, men i utlämningen blir det stopp. De letar igenom alla paket men hittar ingenting. Tydligen kan det bli så ibland, den är förmodligen på närmaste postterminal. Surt känns det iallafall. Bra att den är på väg men då hade jag kunnat fortsätta slappa hemma. 
 
Nu får jag hämta den imorgon istället men först blir det tandläkaren på morgonen. Hoppas att lagningen håller längre än tre månader. Det är ju inte jättekul att gå dit. 
 
 
Fortfarande tomt...

Fin dag och sommar i P1

Idag är sommaren tillbaka. Det blåser förfarande med då detta är ett hemskt myggår så håller blåsten bara myggen borta. Solen värmer skönt ändå. Vi har varit in till stan en sväng på förmiddagen och köpt en pool som förhoppningsvis startas på fredag. Även detta bättre sent än aldrig. 
 
 
Det är andra gången jag har på mig bikini idag sedan vi kom hem från Turkiet. Det är liksom dags, solbrännan är inte vad den var för tre veckor sedan. Jag känner mig som en solcell, jag laddar. 
 
 
Med röda träskor på fötterna ( alltid redo) och sommar i P1 i lurarna mår jag fint i min solstol. 

Smalspårig

Ful-litteraturen har redan slagit sina långa smutsiga klor i bebisen. Boken fick han på flyget till Stockholm i våras. Särskilt en sida är extra populär, just den han läser på bilden. Ja man får väl hoppas att smaken breddas en aning senare.   Eller förresten ska jag nog inte klaga, min litterära bredd är inte så bred. Utan smal, jättesmal. Tur för mig att utbudet av min favorit genre är ganska omfattande. Tur för bebisen att i detta hem finns det ganska många bilderböcker som behandlar just ämnet traktorer. Det är nog dags att  introducera honom för fler böcker. 
 
 
Djupt försjunken i en god bok. 

Tråkdag

Vädret har varit värsta tänkbara för årstiden. Det har blåst kraftigt hela dagen och regnat om var annat.  Vi har med andra ord bara varit inne. Men det har inte känns som en sån där mysig innedag, Bara trist. Vi har städat, bakat och pysslat och jag är väldigt uttråkad.  
 
Funderar på att fortsätta städandet med lite sortering men vi får se. Det är mycket möjligt att det blir soffan och en bok istället. Det lockar lite mer. Hoppas morgondagen blir roligare, jo jag vet att det är helt upp till mig. Men när vädret är dötrist har jag också en förmåga att bli det. På morgonen måste jag handla och sen får vi se. Jag hoppas att vädret tillåter någon utomhusaktivitet. 
 

Motvilligt bak

Jag bakar varken ofta, gärna eller bra. Det där med bra har förmodligen att göra med att jag dels inte gör det så ofta och min motvilja till att följa recept. Jag tycker om att fika så därför får jag offra mig ibland. 
 
Jag bakar nästan uteslutande muffins och jag följer aldrig receptet. Jag tar helt enkelt det jag har hemma. Idag blev det chokladmuffins med kokos, Nutella och chokladbitar. Dom blir ofta ganska bra trots att dom är påhittade. 
 
 
Lite bleka men kakaon tog slut.
 
 
Sonen fick skicka skålen och han var mer glad än han ser ut här. 

Mod

Nu äntligen har jag bokat tid hos tandläkaren. Så torsdag efter 11 kan jag förhoppningsvis le utan att folk tror att jag är hemlös och vill ge mig småpengar. Okej liten överdrift kanske, men det är verkligen inte snyggt. Biten som är borta sitter ju fram så det syns. 
 
 
Senast jag lagar den tanden var i mars. Mars! Den höll inte länge om man säger så. Förhoppningsvis går det på någon sorts garanti.

Soptippen fram och tillbaka och rörstrand paris

Vi har varit på soptippen idag och kastat allt spill från förra årets byggen. Bättre sent än aldrig. Nu tycker ju jag att det är onödigt att köra hem släpet tomt... Så det blev att ta hem en fåtölj. Jag är supernöjd! Var jag ska ha den är som vanligt en helt annan fråga. In ska den då. Ikväll har jag gnuggat, putsat och modifierat. Undersidan behövde ett nytt tyg, och otålig som jag är så tager jag vad jag haver. Vem orkar vänta till morgondagen och köpa ett lämpligt tyg? Inte då jag. 
 
 
Så här såg den ut när jag fick hem den. Helt ok enligt mig. 
 
 
Men nytt tyg behövde den.
 
 
Redo för inflyttning. Fläcken på dynan är från rengöringen. 
 
 
Sen blev det en del porslin också. 12 assietter från rörstrand för 120 kr. Den heter Paris men jag hittar ingen information om den på nätet. Endast en bild på en retroblogg. Om någon vet nåt så får ni gärna dela med er. 
 
 
 
?
 

Smakar det bra?

Biltema har faktiskt många bra saker, många dåliga också förstås. Leksaker är en av de bra, även pysselgrejer. Pärlor i hink är poppis hos oss då sonen tillverkar halsband på löpande band. Nu har även lillebror upptäckt fördelarna med biltema.
 
 
Kanske inte det bästa användningsområdet om man säger så. Men vi gör alla vårt bästa efter vår förmåga. Sur blev han då när han inte fick "läsa" längre. 

Röd t-shirt

Igår försökte jag klicka hem en röd t-shirt. Det går inte! Det är helt omöjligt att köpa en vanlig röd kortärmad tröja sommaren 2013. Visst det finns med tryck, oversize, med broderier, nitar osv. Men inte en vanlig röd utan en massa tjafs på. Så om någon ser en vanlig röd en hojta. Här har vi med andra ord dagens i-landsproblem. Inte ens när man bildgooglar kommer det upp något vettigt.

Nu är det klippt

I går klipptes det både här och där hemma på gården. Bebisen fick sig en premiärtur på traktorn, han tyckte det var super. Krampaktigt höll han fast i ratten när tråk-mamman sa att det var dags att äta välling och gå och lägga sig. Trots ljudet från traktorn gjorde han egna ljudeffekter under hela färden, konstigt det där. Själv tycker man ju att det borde räcka. Med andra ord har jag nu tre traktorgalna killar i huset.
 
 
 

Själv höll jag mig till det jag är bäst på, eller överhuvudtaget behärskar. Jag har hittills aldrig ens provkört en traktor, men det är nog lika bra. Kanske jag också skulle förstå tjusningen och börja konkurrera om den då. Nä jag håller mig till min åkgräsklippare.

RSS 2.0