Fullt ös

Idag överraskade vi pojkarna med att åka till ett lekland, vi berättade inte vad vi skulle göra förrän vi var på plats. Det jublades och skreks i bilen när vi rullade in på parkeringen. Leklanden är extra allt för er som inte varit på ett. Den lille killen klarar inte att klättra överallt, och sen så tycker jag att han är för liten för att springa omkring själv, så man får sig ett rejält träningspass. Maken var snabb med att ta plats i soffan med bebisen.
 
 
 
Okej, han gjorde en liten visit in på småbarns delen. 
 
 
Nu ska jag pusta ut i soffan en stund innan jag säkert somnar av utmattning, som killarna. 
Trevlig helg!

39

Idag firar vi lilla maken som fyller år. Inget tjafs som sovmorgon eller frukost på sängen bjuder vi på, nejdå det blev tidig uppstigning för att skjutsa sonen på dagis. Jag är så snäll som låter honom gå ut i den friska morgonluften istället för att ligga i sängen. Sen blev det att bygga lite i garaget med mig som arbetsledare. På eftermiddagen kom det lite främmande och vi bjöd på tårta.
 
 
Nu är paketen öppnade och maken blev riktigt nöjd. Ikväll blir det fiskdamm då det enligt killarna ska vara det på kalas, maken längtar jättemycket men han får vänta tills bolibompa börjar. 
 
Jag har en väldigt rolig, snäll, omtänksam och foglig man och jag hoppas att hans födelsedag blev som han tänkt sig. Han förtjänar det bästa! 
 
 

Ta itu med saker

För en sedan fick jag en skohylla av min syster. Tyvärr gav den vika av vikten av mina skor, men idag tog någon tag i problemet. 
 
 
Hyllplanen bestod av rör och de hade jag sparat. Stommen var av plast tidigare och jag lastade den kanske lite väl full. 
 
Den nya stommen byggs av lite virke vi hade hemma. Men först ska det mätas, noga, noga och utan att bryta av tumstocken. Lite svårt att se upp på plankan men han gick på känsla där. 
 
 
Pappan hjälpte till med att kapa, vi väntar några år med att använda byggsågen, typ 20 kanske, eller aldrig. Så mycket mer blev det inte idag, men bättre lite än inget. Jag hoppas däremot att det går ganska fort för nu ligger alla skor huller om buller i flyttkartonger och det är inte särskilt praktiskt. 
 

Egentid

Idag har äldsta sonen fått lite egentid, för honom innebär det egentid med sin mamma. Vi började med att fara ut på stan för att inhandla lite kläder, de växer de där avkommorna. Väl på stan passade vi på att fika lite också. 
 
 
Han valde en rejäl chokladboll.
 
Mamman fick sig en klänning också, såklart! 
 
Efter middagen var det dags för steg två,  inte lika uppskattat... Frisering av det hästtagels liknande utskotten på huvudet. Tyvärr så är nog hårväxten mitt på huvudet bara på besök i cirka 25 år till om pappagenerna slår till...
 
 
Efter klippningen var han desto nöjdare. 

Första dagen i brillor

Idag var det första gången för i år som jag hade på mig solglasögon, en härlig premiär. 4 minusgrader, sol och ingen vind, så det var bara att passa på. 
 
 
Jag har inte fått en stroke och blivit sned i nyllet men en snus bor där under. 
 
Killarna drog igång diverse motordrivna maskiner. Vi har kört upp en bana på ängen vid huset, nu börjat den vara lämpligt packad.
 
 
 
Lille storebror och lillasyster. 
 
Sen ville ju inte Mamman bara titta på heller! Det blev en liten tur för mig också, möjligen överskrider jag maxvikten på den men lite farligt måste man ju leva...
 
 
Om inte annat så levde fyrhjulingen farligt. 

Gren

Idag har jag en gren, det har jag i vanliga fall också men den syns inte så mycket. Byxor är ett plagg jag nästan uteslutande använder vid arbete och inte annars. Idag är jag ledig och arbetar inte trots detta tänkte jag prova ha på mig underdel med gren. Då vi är i hemmets lugna vrå så kan jag om panik utbryter byta till grenlös beklädnad. Än så länge går det men det känns inte helt bekvämt och kommer knappast bli någon vana.
 
 
Lätt obekväm pose. Äldsta sonen sa att det är som att universum går baklänges när han såg att jag hade byxor, lätt överdrift men det var nog en chock för det lilla livet....
 
Bättre sent än aldrig, ett uttryck som ofta kommer till användning i vårt hushåll stämde bra med dagens aktivitet. Vi har skottat, eller vi och vi mest maken med traktorn. Vi andra gick på en liten promenad och spanade in dimman. 
 
 
 

Expeditionen

På två dagar har jag läst ut Bea Uusmas bok Expeditionen, det är inte helt lätt med tre små barn men är man motiverad så går det mesta. Ännu en gång så avundas jag de som går helt in i något, som engagerar sig bortom rimlighetens gränser. Jag verkar inte äga den egenskapen, visst kan något engagera mig men snart är det något nytt. Kanske har jag inte hittat min grej än men det verkar inte som att jag har den typen av personlighet som kan hålla fokus på en sak under en längre tid, det finns ju så mycket intressant i denna värld. 
 
 
Idag ska jag dela upp min uppmärksamhet mellan mina barn och att laga mina kläder. När man har kläder som är 40 år och över så är det inte helt ovanligt att en fåll släpper eller att en knapp hänger löst. Tyvärr så är jag ingen vidare sömmerska, det blir hållbart men inte särskilt snyggt. Det är något att träna på om inte annat, särskilt kul är det inte. 

Teknikens under

Idag levererades vår kaffemaskin till dörren av vår brevbärare. Denna nymodighet är långt ifrån nödvändig men ack så kul. Det kändes som när man för första gången poppade popcorn i micron och tittade förundrat hur påsen fylldes (jupp så gammal är jag). Vi glodde båda två när den bryggde sin första kopp och jublade. 
 
 
 
Lite sådär löjligt glad var jag med min första kopp. 
 
Maken har doktorerat i kaffemaskiner, som han gör med allt annat som ska inhandlas. Denna ska då vara den mest prisvärda för våra behov. Tyvärr så var det så att jag hade tänkt köpa en i födelsedags present till maken men det sket sig ju så nu har jag en ny idé som jag hoppas ska bli lika bra. Men... om det inte inte blir det så lägger jag all skuld på födelsedags barnet! 

Vägrar underkastelse

Det har snöat, och snöat och snöat. Snart har vi snöat in, det har kommit över två decimeter med pudersnö. Börjar det blåsa nu så får vi hoppas att det blåser bort och inte hit. Vi har inte fått plogat än på gården men det gör inte så mycket. Jag tänker inte gå ut och skotta idag, jag underkastar mig inte!  
 
 
 
Förmodligen biter jag mig själv i arslet eftersom det ska vara -20 imorgon men jag sitter hellre och gottar mig framför brasan och tar morgondagens problem imorgon. Gör inte idag, det du kan göra imorgon. 

Ren

Nu är vi hemma igen efter en shopping/socialvisit i ursprungskällan. En hel del fynd fick följa med hem, även maken fick sig en liten present. Killarna fick leka av sig på det lilla lekandet som finns där, det fick väl godkänt trots sin ringa storlek men det är ju inte alltid storleken har betydelse. 
 
 
Nu är vi hemma och alla sover förutom jag och bebis, hon brukar sova nu men det blev lite knasigt när hon sov i bilen. På vägen hem kom vi lite, lite för nära en ren för att jag skulle vara helt bekväm, min annars höga puls gick upp rejält. Nä, nu ska jag sitta och vara tacksam med en hög med godis och en pigg tjej.

Missnöjd

Nu vräker snön ner så alla snöälskare har sin högsäsong nu. Själv går jag bara ut för att barnen ska få leka en stund och för att vi måste skotta. Allt är så tungt och grått, och nej det blir inte ljust och fint av snö. 
 
 
Det grävdes en snögrotta och från början höll sig lillebror på behörigt avstånd men...
 
 
Det såg ändå ganska intressant ut. 
 
Själv var jag rätt missnöjd.
 
 
Men nu är vi inne så jag ska sluta gnälla. Jag ska försöka uppbringa någon slags inspiration och komma på vad jag ska laga till middag. Jag har lagat hittepåpasta två dagar på raken så något annat än pasta tror jag blir välkommet. Eller så kanske gör jag pasta och hoppas på att få sparken som köksa, maken har jobbat som kock men lever inte direkt upp till det...

Navelsträngen

Stora killen har sovit över hos farfar inatt och kommer inte hem förrän i eftermiddag. Han har säkert jättekul och är i trygga händer, men lite jobbigt är det. Barnen har bara sovit borta när jag legat på bb, så vi är inte så vana att lämna bort barnen. 
 
Helst skulle jag vilja slänga mig i bilen och åka och hämta honom men jag försöker att hålla mig, sen skulle han knappast bli så glad då de planerat att snickra idag.
 
 
Stora killen med två mössor, för säkerhets skull. 
 
För min egen del är det säkert nyttigt att vara ifrån ett tag, de blir ju äldre och kommer ju inte alltid att vara hemma med mig. Men det känns att navelsträngen är stretchad till max nu och längtar efter att korva ihop sig igen.

Drivhus

Igår fick maken i uppdrag att köpa två mini drivhus, som snart ska sättas i drift. Jag tycker om tanken på att äta det vi själva odlat, det finns en viss tillfredställelse i det. På sistone har jag sett en del dokumentärer om maten vi äter och kan meddela att ALLT är farligt, men det visste vi ju redan. Möjligen är ekologisk och närodlade grönsaker, frukt och bär okej, men då inte i växthus. Annars är allt skadligt antingen för dig själv, djuren eller naturen. Och visst ligger det säkert viss sanning bakom alla larm, men äta bör man... Jag utesluter inget ur min kost, förutom då en ganska lång lista av saker jag inte tycker om. Men jag tror att jag och resten av familjen kommer att överleva den kosthållning vi har. 
 
 
Om man ska tro alla larm så skulle jag vid det här laget ha cancer både här och där, möjligen diabetes, vara extremt trött och så vidare. Eftersom jag är så ung och vital så känner jag mig än så länge rätt odödlig och tar chansen att äta det jag tycker om, kanske kommer den inställningen att ändras senare men jag ska njuta så länge jag kan. 

Kropp

Jag har inga problem att visa mig lättklädd på exempelvis min egen gård eller på stranden. Däremot har jag så svårt för lättklädda bilder för att inte säga nakna bilder på kvinnor som ska visa "hur en riktig kvinna ser ut". Om syftet med bilden är att minska objektifieringen och krossa ideal så går det inte riktigt ihop för mig. Är jag inte en riktig kvinna då? Jag är kort, smal och har cirka ett kilo hud för mycket. Jag har inget till övers för retuscherade bilder av anorektiker heller. 
 
Men en mullig kvinna som klär av sig i syfte att visa en mer mångfacetterad bild av kroppen är lika objektifierande för mig som en smal, kan vi inte bara låta kvinnors kroppar vara som dom är?! Byt istället ut bikinimodellerna så att fler får se hur bikinin ser ut på någon som inte är stenhårt retuscherad. Kroppen är ett verktyg inte en dekoration som andra ska bedöma, det gör vi så bra själva...Våra kroppar är hela tiden under lupp och bedöms, vägs, mäts, och opereras. Jag har en kropp men jag är ingen kropp och den fungerar fint till det jag använder den till. Jag hoppas att min dotter slipper ha alla dessa ideal hängande över sig när det blir dags för sånt, men tyvärr verkar det inte särskilt lovande. 
 
 
I somras var jag en riktig kvinna...

Leker vår

Idag har vi lekt vår, det är bara att passa på då det sällan är sol och bara 5 minusgrader i början av januari. Vi gick all in med pulkpremiär för bebis och killarna körde fyrhjuling. 
 
Stora killen fick hjälpa till lite med sitt nyttofordon.
 
 
Vi startade en eld och sedan fick vi till ägorna en sväng för att titta om bävern flyttat tillbaka till ån, men vi verkar klara oss.
 
 
När solen var på väg ned fick vi hem för att fixa lite lunch. 
 
 
Årets första grillning den 4:e januari, det är inte så illa. Hoppas att vintern fortsätter att bjuda på sånt här väder, då kan till och med jag härda ut.
 
 
God fortsättning! 

Det nya året

Nu är det ett nytt år, jag har kanske lärt mig det i slutet av januari i bästa fall. Vi hade en trevlig kväll med riktigt god mat som syrran lagade, tolvslaget tror jag däremot att vi missade lite. Vi såg lite på Zoolander som för övrigt inte är en sevärd film och tiden rann iväg lite. Vi stod nog i hallen när klockan slog men det gör inte så mycket. Bebisen var väldigt nyfiken på det nya året och var vaken vid tolvslaget.
 
Då var det nyårslöftena då. Jag kan lova en himla massa.
Jag ska inte börja träna.
Jag ska inte banta.
Jag ska inte börja äta nyttigare.
Jag är ganska nöjd som det är och löften är ju ändå till för att brytas, nyårslöften brukar ha utgångstid på cirka två månader. Men lycka till ni andra!
 
Idag har vi varit ute i de härliga plusgraderna, pappan åkte bob.
 
 
Självklart vurpade han i en vattenpöl. 
God fortsättning! 
 

RSS 2.0