Upptagning

Idag har vi till slut plockat upp potatisen. Grannen som odlar i större skala började ta upp potatisen igår så då kände vi oss mindre sena. Eller rättare sagt helt rätt! Ha ha för en gångs skull var det rätt att skjuta på arbetet lite längre än vad som borde kännas bra. 
 
 
Den röda sorten som kan inte vet vad den heter fick vi mycket och stora av, mandeln däremot var inte mycket att hurra för. Tur att vi har affär i byn, annars hade det blivit magert i vinter.  
 
 
Självklart matchar jag nagellacket med potatisen. Dagens största!
 
 
En hjälpreda hade vi idag, den andra var på dagis. Hjälpredan tyckte det var kul i cirka 10 minuter sen ville han hellre äta kex och dricka festis, oväntat! 

Nytt

Med den tilltagande kylan följer ett tilltagande intresse för hemmiljön, då man ser den lite mer. För en gångs skull har jag investerat i nya inredningsdetaljer, alltså fabriksnytt. Jag köper mycket och ofta men inte så ofta nytt. Till makens förtjusning har jag köpt ny el, däremot så slipper han inte modifiera den då den har fel typ av stickpropp. Ett tack till arbetskamraterna är på sin plats då de bidragit till denna genom ett presentkort. 
 
 
Ja ja, snart är den nog uppe. Tanken är att den ska hänga i ett långt fönster.
 
 
Detta grafiska mönster pryder numer mitt kök, gardiner, kökshanduk, servetter och duk. Jag gick direkt på all in, ska det va så ska det va. Allt eller inget!
 
 
Och denna lilla bonbonjär/lockask/karamellskål (kärt barn har många namn) ser gammal ut men är helt ny! I min värld är det något positivt. Direkt till finhyllan med den.
 
 

Lurad

Igår var vi och kollade på en minibuss. Vi reserverade den och får hämta den om cirka en vecka om det går som det ska. Det är en äldre Ford galaxy med hela 7 sittplatser! Vi har ju "bara" tre barn än så länge och maken har sagt att vi inte ska ha några fler men jag vacklar ju. Moahahaha (elakt geniskratt) nu kan han då inte skylla på att de inte ryms i bilen! Allt som bidrar till möjligheten till fler barn är bra.
 
 
Yngre sonen i busströja dagen till ära.
 
Nu är det bara att vänta på att den blir klar och åka och hämta den. Sen hoppas jag att vi inte ska byta bil på ett tag, det finns roligare aktiviteter än att leta bil. 

Knöl

Idag har vi grejat på lite ute på gården. Att göra höst är inte alls lika roligt som att göra vår. Men tydligen så ska man inte ha så jäkla kul jämt... Ändå blev vi inte färdiga idag, till exempel så ligger potatisen fortfarande i jorden, kanske kan de få komma upp till helgen. 
 
 
Jag började med att klippa ned vinrankemonstret. Några vindruvor bärgades också, av någon anledning hade de klarat sig trots att vi har haft ett par minusgrader, närkontakt med väggen spelar säkert in. 
 
 
Sen var det bara att börja gräva. Tulpaner, krokus och iris blev det i år. Fördelen med lökar är att man redan nu planerar för nästa säsong. 
 
 
En liten höstselfie på gården. Så var det, det för med anpassad klädsel... Idag jobbade jag i min kappa i ull med guldknappar. Dels för att jag inte kan ha så många andra jackor och dels för att arbetskläder är överskattat.

Meatloaf

Som köttfärslimpan sjöng: And I would do anything for love, but I won't do that. Han måste ju sjungit om att putsa fönster, det är tveklöst det tråkigaste som finns. Som tur är har jag en välartad ung man i hushållet som ställer upp på det ändå. 
 
 
Själv försöker jag göra nytta på annat håll. Just nu är jag inne i en möbelvårdsperiod och oljar limmar och grejar. Till veckan börjar jag kanske med sovrumsbyrån men det är då det. 
 
 
Tänk vad lite olja kan göra. Möblerna blir som nya trots att de är över 50 år. 

Godnatt

 
Lyckos min man som får gå och lägg sig med det här! Va, ingen avis? Lägg till att jag stinker läggningsvätska, och är förkyld och snarkar. Han gör det bra den där maken. 

Fit

Idag har vi varit på Leos, för er som inte har barn så är det ett lekland men extra allt. Hade varit en dröm för mig iallafall när jag var fyra år. Det finns rutschkanor, studsmattor, bollhav, klättergrejor och så vidare.
 
Då lillebror är två år så kan man (bör inte iallafall) släppa dom helt fria, det innebär ju då att man som vuxen också får klättra och åka rutchkana. Ska jag vara helt ärlig så är jag inte helt ovillig att åka just rutchkana. Hoppa studsmatta två månader efter förlossning däremot, det gav mig inte på. 
 
 
Det går vilt till i bollhavet. Jag lade mig också där (lite naivt för att ta det lungt)men när ett huligangäng på 5 barn kom dundrade så föredrog jag att stå på andra sidan nätet. 
 
 
Lunchen var rejäl och helt okej, förutom oliver. Huga, detta avskräde till tallrikspynt! Efter maten böt vi roller, Bebis behövde också lite mat så då fick jag sitta en stund och pappan fick leka. 
 
 
Lite tidning och lite bebis.
 
Nu har jag fått all motion jag behöver för denna månad, synd bara att den snart är slut då. 
 

Ej man

Eftersom jag inte är man så har jag inte avlidit av influensan, utan bara varit lite dålig på att blogga de senaste dagarna. 
 
 
Ännu ett bevis på att jag inte är man är att det idag är det två månader sedan denna tjej föddes, med en jäkla fart. Det känns helt ofattbart hur vi kunnat vara utan henne! Väldigt skönt också att hon är på utsidan min kropp istället för på insidan. 
 
Idag är tydligen också sista dagen av sol och värme så nu ska vi skynda oss ut och fånga de sista strålarna för denna säsong. 
 

Självömkan

Då var det sjukdom på dagordningen igen, denna gång var det min tur att vara först ut. Det måste ju innebära att jag har sämre immunförsvar än en 0-åring. Skit också! Dagen kommer att spenderas i soffan tyckandes synd om mig själv. 
 
Till detta kör jag med kollektiv bestraffning, sonen fick inte åka till dagis idag då jag kände mig för sliten efter en natt med inte allt för god sömn och feber. Ja ja, nu är det bara vänta på att resten av gänget ska börja snora. 
 
 
 
Då hösten innebär lite mer innevistelse så börjar det rycka i inredningsnerven igen. Idag ska jag passa på att leta efter fina tapeter. 

Sluttampen

Fortfarande är det väldigt fina dagar med nästan somriga temperaturer, däremot så har det varit nattfrost så nu ska de sista grödorna skördas. Allt utom potatisen, den får klara sig ett tag till.
 
 
Lite trist är det allt att det är slut nu. Jag tröstar mig med att det bara är 5 månader till jag ska sätta nyss frön. Nu får vi utvärdera vad som varit bra och mindre bra med årets urval av växter och grönsaker och vad vi ska ha nästa år.
 
 
Frostskadade dahlior.
 
 
Salladen har av någon underlig anledning klarat sig och den börjar vara rikligt hög nu, trots att vi norpar från den hela tiden. 
 
 
Nu är det tomt även i växthuset. Dessa får följa med in och ligga i fönstret ett tag sen är det slut. 

Önskelista

Med ganska god framförhållning kommer nu årets önskelista. 
 
 
Delar från arabias "Ahmet"
 
 
Salladsbestick
 
 
Dessertskålar på fot
 
 
Smycken
 
 
Klocka gärna med brunt armband
 
 
Denna från indiska
 
 
Eftersom jag inte fick någon förra året så står denna kvar på listan. Obs! Det ska vara den med inbyggd mc annars får det va. Man vill ju inte kompromissa när det gäller en batmobile.
 
Sen blir jag även glad över teckningar, pärlplattor och kramar! 

Löpa linan ut

Helgen har spenderats i stugan medan pappan jobbat. Då det blåste lite sådär lagom tyckte jag att det var en god idé att flyga drake. 
 
Jag- Om jag bara visar lite hur man gör så kan ni få prova sen. 
Sonen-Är det min tur nu? 
Jag- Nej, det är lite svårt. Om jag bara får upp den i luften så kan du ta över sen. 
Sonen -Nu kan jag ta den. 
Jag- Nja det är lite svårt att lämna över den när man flyger den.
Sonen- (gick iväg)
 
 
Mamman leker. Grymt kul!
 
 
Högt där uppe med hela linan ute flyger Musse Pigg.
 
Barnen har helt enkelt roat sig med annat. 
 
 
 Dragit och snickrat med lådbilen...
 
 
... och lekt argaleken med hund.
 
 
Det är höst men riktigt varmt och skönt har vi haft.
 
 
Jag spenderade ganska många timmar sittandes på bron i solen med en kaffekopp i handen. Bra liv! Nu ska vi vänta tills pappan kommer hem och sen fara och rösta. Det är ändå lite känsla att rösta på självaste valdagen, därför har vi inte förtidsröstat. 

Rött

Maken säger att han är less. Jag vill bara ha mer! Politik alltså. Ju mer jag ser desto mer vill jag veta och se. Jag var redan från början helt på det klara vad jag skulle rösta på men att få mer kunskap och bli mer säker på sitt val är en ganska skön känsla.
 
Till och med 4-åringen är intresserad och förstår att de där Sverige demokraterna är ena riktiga bovar. Däremot faller hans röst (teoretiskt) på ett annat parti än det jag röstar på. På ett sätt blir jag lite stolt över det ändå, han gör sig en egen uppfattning.  Visst det är på en 4-årings nivå, men ändå. 
 
 
Jag väljer rött, men huvudsaken (med några få undantag...) är att utnyttja sina demokratiska rättigheter och skyldigheter. 

Besiktning

Idag är det besiktning av bebis som står på schemat, och killarna ska ha barnvakt. Det händer verkligen inte ofta och killarna längtar efter att farfar ska komma. Vi har ju inte så mycket släkt i närheten så vi spar på den vi har. 
 
 
Bebis har dragit på sig finstrumporna och är så redo hon kan bli. Bebisar (iallafall våra) har långa smala fötter som inga sockar sitter bra på, dessa tillhör ändå gruppen acceptabla. Kan ingen innovativ person uppfinna någon bra lösning på detta som inte innefattar lim, el-tejp eller liknande? Hos oss ligger det ofta en liten socka på golvet och bebisen har en liten fot som är kall. 

Lyxkonsumtion

Idag har den äntligen anlänt. Min nya plånbok! Helt onödig och alldeles, alldeles underbar. Det är alltid den onödiga konsumtionen som ger den största tillfredsställelsen för en shopoholic ironiskt nog. När jag beställde den var den däremot lite, lite nödvändig eftersom min plånbok var borta. Den kom ju som tur var till rätta men den nya blir kvar hos mig ändå. Min lyxkonsumtion är ändå ganska begränsad så jag tröstar (skyller i från mig) mig med det.
 
 
 

Planer...

Vi har det ganska bra. 4-åringen är på dagis som han älskar, 2-åringen sitter och leker med " byggan" ett annat ord för lego och bebisen kräks precis upp överskottet på sin mor.
 
 
Själv har jag druckit en halv kanna kaffe och ska snart dricka upp den andra halvan. Längre än så sträcker sig inte planerna för idag. Kan inte klaga. 

Dagen i bilder

Idag drog vi till Skellefteå för lite shopping och lunch på stan, och sen for vi vidare till motorfestivalen. 
 
 
Jag och sonen är lite suddiga men vi var helt på det klara! Det var 23 grader enligt bilens termometer men ändå drog jag på mig strumpbyxor på morgonen. Då var visserligen 18 grader men ändå man tror inte att det är sant. Mycket härligt är det iallafall. 
 
 
Äldsta sonen ville att jag skulle köpa denna så att han kunde följa med mig när jag ska köra moppe. Jag ska påminna honom när han är 14.
 
 
Messerschmitt
 
 
Önskar mig denna i 30-års present! En mustang från -65.
 
 
Jag vill också ha söklampa.
 
 
Dagens höjdpunkt! Provsittning av dragster.

Skörd

Nu skördar vi för fullt. Idag smakade vi de första vindruvorna från vår egna ranka som växer mot väggen på huset. 
 
 
 
Ska jag vara helt ärlig så är de mer snygga än goda. De är rätt sura och har många kärnor. Den lilla killen tyckte dock att de var goda så han fick alla. 
 
 
Äpplen har vi också i överflöd precis som alla andra verkar det som i år.  De tål jag inte inte i färsk form så de vet jag inte riktigt hur de smakar men vi får väl se om det blir någon paj nån dag.

Basilika

Idag tar jag hand om basilika. Jag har haft en enorm planta i inglasningen men nu börjar det snart bli för kallt på nätterna för den där.
 
 
Jag torkar den i ugnen på 150 grader i ca 10 minuter, när allt är så torrt att det frasar när man tar i det är det klart. 
 
 
Såhär ser det ut då, jag krossar det lite och förvarar i burk. 
 
Grabbarna är ute och leker med jordfräsarna/tvåhjulstraktorerna. Förstår inte riktigt deras storhet men jag låter det vara. Jag har ju också lite udda faschinationer.

RSS 2.0