Religiöst orelaterat mirakel

När jag kom struttande ner för trappan imorse trodde jag inte mina ögon, på bordet låg min plånbok! Jag gnuggade ögonen ordentligt i tron om att det var en dröm, en ljuv önskedröm. Som tur var, var det inte det. Allt var dessutom kvar, alla kort och precis som innan fanns absolut inga kontanter, tyvärr. Maken hade jobbat natt så jag kunde inte fråga var han fått tag på den. Oj, vad jag längtade till hans väckning. Det dröjde inte länge... Först ville han nästan inte berätta var han hittat den (måste nog tagga ner lite så att jag inte framstår så skrämmande...) men till sist berättade han att den legat i hans arbetsväska. 
 
Han har ingen aning om hur den kom dit och det har inte jag heller men det spelar inte så stor roll, huvudsaken är att den är tillbaka. 
 
 
 
Igår hann jag beställa en ny likvärdig plånbok, så snart har jag två fina ena. Win, win för mig alltså. 
 
 

Jävla slarv!

Jag har tappat bor min plånbok. Jo det är riktigt besvärligt att spärra alla kort och beställa nya, men alla värst är det att själva plånboken är borta!  
 
 
Här var du vacker och ung. 71 veckor fick vi tillsammans. Brööölll och hulk och snor.
 
Jag har vänt upp och ner på både huset och bilarna utan resultat. Åh vad jag vill skylla på någon annan men det är tyvärr bara att inse att det är den lätt förvirrade mamman som alldeles själv förlagt den någonstans. Hoppet om att den ska komma till rätta lever än men blir allt svagare så det är bara att gå vidare.

Första utlandsresan

Maken kunde ju inte nöja sig med en jordfräs eller tvåhjulstraktor som det tydligen också kallas utan var tvungen att köpa ännu en.  Denna gång från Överkalix, alltså inte i närområdet. Vi passade på att åka över till Finland och köpa muminmuggar och bonbon godis, ni vet godiset som heter öronvax, ankkrubb osv. Mycket delikat. 
 
 
Detta innebar ju även att bebisen var utanför Sveriges gränser för första gången. Hon tyckte det var jättekul! Kulturen, folket och maten, allt var väldigt intressant. Kan åter igen vara så att hon inte brydde sig ett skvatt.
 
 
Vi drog vidare till Ikea där maken tog fördelaktiga bilder på sin fru i sängläge. Det blev att handla lite ändå, allt ska och bör man kanske inte köpa begagnat. Efter det bar det iväg till Överkalix där vi i detta nu väntar på att tingesten lastas, väntan är lång...

Lite för tidigt

Idag har jag äntligen fått på mig vigselringen igen efter graviditeten. 
 
 
Som ni ser så var det någon vecka för tidigt. Nu kan jag omöjligen ta av mig den, tur att jag inte ska jobba! Men den sitter där den sitter och stasar lite så jag håller tummarna att cirkulationen till fingret är tillräcklig för att det ska sitta kvar. Cliffhanger! Jag uppdaterar om fingret ändrar färg. 
 
Bebisen växer så det knakar och idag har jag vikt bort de allra minsta kläderna. Bebisångsten blir inte mindre av det kan jag säga. Jag har ju sagt att vi inte ska ha fler barn men vacklar konstant, att de små kläderna inte ska bäras av något fler av våra barn känns sådär. De kommer att få vara kvar ett tag till utifall att. Det vore ju inte så dumt med fyra heller...
 
 
Trots att jag är rätt osentimental så är det lite trist. 

Veterantraktorplöjning

Idag har vi varit på den årliga veterantraktorplöjningen i Holmträsk. Vädret var inte till arragemangets fördel därför var åskådar antalet mindre än vanligt. 
 
 
Dagens yngsta åskådare, inte för att hon skådade så mycket. Inget alls faktiskt men hon var rätt nöjd i vagnen och bröderna var lite avundsjuka på att hon fick ligga där och må gott. 
 
 
Starkt startfält.
 
 
De hade lite olika former... i denna hytt kan även en man eller kvinna på 250 cm sitta med rak rygg.
 
 
Vi åkte hem innan vinnaren utsågs.
 
 
Men innan det åt vi väldigt goda vårrullar och eftersom de fick endel mat över fick vi även med oss en del hem. Nu ser vi fram emot en kväll med sockerchock och kanske någon bra film.

Snabb pannacotta

Världens enklaste och snabbaste pannacotta. 
 
Ca 3 portioner
 
1 förpackning vaniljvisp (mildas, då den har högre fetthalt)
Gelesocker
Ev. Extra vanilj
 
Gör såhär:
Koka upp vaniljvispen med gelesocker. Följ anvisningarna på sockerförpackningen.
 
Häll upp i skålar.
Låt svalna i kyl i ca 2 timmar.
Klart!
 
 
Lite bär på är inte helt fel. 
 
 
Choklad är inte heller fel, det är aldrig fel!
 

(För?) Mycket fritid

Jag håller på att sortera och rensa i min garderob. Det finns en hel del att gå igenom och jag börjar vara halvvägs efter två dagar. Nää inte hela dagar, så stor garderob har jag inte men det tar sin tid. Denna sortering satsade jag på att optimera färgskalan...
 
 
Från svart till vitt. Vadå för mycket fritid? 
 
Systemet har ändå sina fördelar, insåg att jag hade 8 gröna klänningar. Då vet jag att jag inte behöver nån mer (alltså rent intellektuellt vet jag ju det men sen så kan det ju ändå råka hända att man vill ha en till), just nu har jag dessutom 8 gröna klänningar som jag är för stor för. 
 
 
Mmm grönt. 

Helomvändning

Nu är det höst och för bara någon dag sedan var det sommar. Idag eldar vi i kaminen och för någon vecka sedan beklagade till och med jag mig över att det var i varmaste laget. 
 
 
Imorse fick jag ligga kvar i sängen och maken steg upp med killarna, när jag kom upp blev jag serverad kaffe. Någonstans där borde jag kanske börjat ana ugglor i mossen, men icke. Sedan kröp det fram att han ska fara och köpa en jordfräs, hans senaste nörderi. Ja, man kan verkligen fördjupa sig i det mesta. Sen ska han tydligen inte bara ha en heller... Men jag är ju lite likadan, att det är svårt att bara ha en så jag ska nog inte klaga så mycket. Tur att vi ska få köpa ett förråd av grannen. 

Mättad

Idag åkte bara jag och bebisen in till stan, lite konstig känsla att bara ha en bebis med mig. Men iallafall så gick vi på loppis, det var ett tag sen sist. Känslan ville ändå inte riktigt infinna sig, jag tror att jag blivit lite less. Trodde aldrig att det skulle hända men jag är tydligen så oförutsägbar att inte ens jag själv kunde förutsäga det.
 
Visst har jag fulla skåp hemma men nästa vår är jag säkert sugen på nya fynd.
 
 
Vi gick en liten runda på stan istället och inhandlade lite kläder till mig i lite större storlekar. Förnuftig och dötrist shopping med andra ord.

Mohawk

Som för många andra så återvände vardagen för oss idag, eller mest för maken som började om att jobba. Vi andra fortsätter vara lediga, vissa i någon vecka till och andra i några år...
 
Idag har vi varit ute på gården och haft bärprovning. Följande sorter har vi nu:
Hallon 
Smultron
Röda vinbär
Svart vinbär
Krusbär
Körsbär
Blåbär
 
Barnen försökte även att äta varsitt äpple trots att de inte var mogna. Det var inget fel på viljan att äta upp dem men de var helt enkelt för sura och hårda. 
 
Annars spenderats dagarna med att beundra bebisens fantastiska mohawk...
 
 
...och att gosa på små fötter
 
 

Återerövrad

Den manliga dominansen över åkgräsklipparen är nu över, idag körde jag för första gången efter förlossningen. Ni som fött barn förstår kanske varför jag väntat i tre veckor med att skumpa omkring på ett fordon som körs på ojämnt underlag? Det gick ändå ganska bra, man anpassar bara hastigheten lite. Bebisen låg i vagnen och tittade på när pappa och storebror klöv ved. Jo, det är väldigt sent på säsongen för det men det var trädet som åskan tog så vi hade inget val.
 
 
 
 

Mopedens dag 2014

Idag var det Mopedens dag i Piteå. Vi var där som åskådare detta år också men jag hoppas kunna ställa ut någon moped nästa år, då är jag förmodligen varken gravid eller nyförlöst. Men man ska väl aldrig säga aldrig, eller hur lilla maken?
 
Jag känner mig inte riktigt i form för att köra moppe några mil ännu, underredet känns inte redo för den påfrestningen. Sen vill varken jag eller bebisen vara ifrån varandra den tid det skulle ta, som mattant bör man vara tillgänglig. 
 
 
 
 

Missnöjd?

Nu börjar kroppen så sakta återhämta sig från graviditet och förlossning. Nu går det ganska bra att förflytta sig och det utnyttjas. Idag har vi varit på Nolia på förmiddagen och ikväll var vi på svensbyliden och tittade på gamla bilar. Mitt på dagen är det så jäkla varmt så då låg vi faktiskt i soffan inne. Trodde aldrig att det skulle ske. 
 
 
Jag var inte alls så missnöjd med tillvaron som jag ser ut, jag var mer missnöjd med att bli fotad. Men jag bjuder ändå på en surbild.
 
 
Snart blir det en kalldusch och hoppas på att sovrummet svalnat av något. 

Avskurna från omvärlden

Jag och alla barnen har spenderat helgen i stugan tillsammans med delar av min familj. Till vår stora fasa upptäckte vi att vi varken har täckning eller internet! Hur ska det gå?! Vi överlevde trots avsaknad av instagram, sms och diverse vädersidor.
 
 
Lådbilen har modifierats och har nu ryggstöd. Tyvärr har den fortfarande ingen motor och är lite, lite tyngre att dra. Tur i oturen för mig är att jag är nyförlöst och därmed har ett giltigt skäl att inte dra den. 
 
 
Igår kväll gick vi ned till sjön och metade lite.
 
 
Succé! Efter bara några minuter nappade en riktigt fin abborre. 
 
 
Den åts senare upp till kvällsfika. Detta uppskattades särskilt av lille storebror, mycket otippat kan tilläggas. 
 
 
Idag har vi varit en sväng till playan men det var bara mormorn och största brorsan som badade. Nu är vi hemma och väntar på att pappan ska komma hem.

RSS 2.0