Motvillig pyntare

I eftermiddag ska det Tulanska palatset julpyntas. Lätt motvilligt från min sida, men vad gör man inte för sina barn. Jag föredrar helt enkelt mina vanliga lampor, gardiner och annat jox. Jag hade med mig en ljusstake in i boet, det var så långt jag sträckte mig när jag var själv och bestämde. 
 
Som nästan alla barn så älskar även mina barn julen och allt som hör den till.  Den äldre sonen har argumenterat för att vi ska ta fram julgranen idag, men där har jag dragit en gräns. Den väntar vi med i någon vecka till. 
 
 

Godisglass

Idag har maken varit i skogen och dragit hem det som alla bli nästa års vred. Jag har... inte gjort mycket alls faktiskt. Jag tänkte baka, men vi hade inget smör så det sket sig. Jag och barnen slog in de få julklappar vi köpt. Det blev extra allt på, då sonen fick bestämma. 
 
Däremot år vi en riktigt god glass idag, den smakade godis. Vad kan gå fel med fryst grädde med smak av godis! Kan det kanske bli det som efterträder chipsen som kvällsfika? Jag håller mig ju gärna till en huvudlast under en längre tid, men nu har chipsen hängt med i säkert två år det är kanske dags att byta? 
 
 
 
 

Skellefteå-Luleå 1-0

För någon vecka sedan var vi till Luleå och gjorde några ärenden. Denna gång var det Skellefteås tur att få ett besök, för det mesta blir det Skellefteå helt enkelt för att det är närmast. Rubriken således inget att göra med sport, så tyvärr för er som klickat er hit i hopp om det. 
 
Det är väldigt stor skillnad på hur man bemöter människor i dessa städer. Kan det vara så enkelt att Luleå är större och därmed är alla mer anonyma och känslan av samhörighet mindre? För att återuppliva ett högstadieuttryck, så är de stroppigare i Luleå. Jag är också snabb att säga att det finns undantag åt båda hållen i båda ställena, men den sammantagna bilden är ändock denna. I Skellefteå småpratar man med främlingar, folk håller upp dörrar, och man får ett allmänt öppnare intryck. Jag är säkert färgad av att jag bott där tidigare, men Skellefteå vinner stadskampen i min turnering. 

Medan det varar

Igår kväll tog jag helg. Mycket skönt, till och med kollegorna undrade om jag verkligen jobbar deltid. Kanske är de less mig men var det ett tag sedan jag var långledig. Idag har jag och den äldre sonen gjort bort städningen. Lillebror producerar cirka två liter snor i timmen så han fick ledigt från sina sysslor idag. 
 
Jag tog hand om tvätten och sonen dammsög. När jag kom upp från  källaren hade han till och med dammsugit i soffan under kuddarna. Han hade noggrant provat alla munstycken och valt ut det som passade ändamålet bäst. Jo, jag vet att det är en fas men jag tänker nyttja den medan den varar. Det blir ju svårt att argumentera att man inte kan dammsuga när man är 13 om man klarade det med glans innan man fyllt fyra. 
 
 
Noggrant och systematiskt. 

Bandvagn

Idag har jag och den äldre sonen åkt bandvagn, för mig var det första gången det var det inte för sonen. Han börjar vara ganska rutinerad nu. 
 
 
Detta är skapelsen vi åkte i, förmodligen är den från sent 70-tal eller tidigt 80-tal. 
 
 
Hörselskydd var ett måste. 
 
 
Erfaren och koncentrerad chaufför ett annat. 
 
Lite nervöst var det att köra över ett dike men det gick galant. Sen var dagens höjdpunkt självklart att träffa min familj. 

Snögubbe

Idag har vi varit ute, till och med jag tyckte det var skönt och då har det gått för långt. Grabbarna har varit sjuka så vi har spenderat väldigt mycket tid inomhus. Nu är det bara den äldre sonen som har lite hosta kvar, pappan har också slutat se döden lura i skuggorna.
 
 
Idag är alla i familjen lediga tillsammans det händer inte allt för ofta. Pappan är nu ute och fixar med veden för nästa vinter. Vi trivseleldar bara men jag tycker om mycket trivsel, cirka tio kubik trivsel per år. Han har med andra ord en hel del att göra. Tur ändå att vi har annan uppvärmning också. 

Självständiga barn

Vi har ganska självständiga barn. Idag steg vi upp vid halv åtta. Jag började med att göra upp en eld i kaminen. Medan jag gjorde detta gick bebisen in i köket själv. När elden hade tagit sig kom jag efter, han hade då försett sig själv med lite frukost. Det var  havrekuddar både i munnen på golvet och mosade i händerna. 
 
Jaaaaaa, om nu barnen ordnar frukost på egen hand så behöver jag ju inte stiga upp så tidigt. Storebror kan säkert ta fram något drickbart så frukosten blir lite mer komplett. 
 
 
Vi ses vid elva snåret imorgon! 
 
Eventuellt kan de behöva hjälp med någon liten detalj (komma upp ur sängen, öppna grinden, byta blöja, näringsriktig frukost, borsta tänderna  se till så de inte gör illa sig osv.) men det är ju därför de har en pappa. 

Pluspoäng

Taklisten i sovrummet kom faktiskt upp igår och detta utan hotelser eller mutor.  Nu ligger han på plus! Inte för att han låg på minus tidigare men extra plus just nu. Nu är det bara kvar att dra över ett varv till med färg, helst innan vi vant oss och slutat bry oss.  Det blir lätt så annars efter ett tag. 
 
Ikväll blir det jobb, jag och maken jobbar i skift på sjukstugan som råder här hemma. Alla utom jag har varit/är förkylda. Tre förkylda snoppdjur kräver ganska mycket vård, tur att man är utbildad. 

Tanten är tillbaka

Igår gjorde jag mitt första försök att lägga håret med foam curlers sen jag kapade av det. Det gick! Det var inte helt enkelt, men allvarligt så har jag nog kommit över större hinder än så. Nu kan jag åter vara den tant jag egentligen är. 
 
Maken har sagt att listen i sovrummet ska komma upp idag så jag väntar nu med spänning tills han kommer hem. Är så jäkla nöjd med tapeten och vilken fantastisk smak jag har! Ja herre gud. Snart ska jag klura ut vad ska ha för tapet i resten av rummen som ska tapetseras, hoppas att jag har lika god smak då.
 
 
Tantfrilla yeah!

Herbarium

Idag har jag tapetserat om i vårt sovrum. Jag tycker att det är jättekul, efteråt. Medan jag gör det haglar svordomarna och jag tycker mycket synd om mig själv. Tyvärr så tycker jag om mycket mönstrade tapeter och det gör ju alltid det hela lite mer komplicerat. Men nu är det klart, nu är det bara lite piffning kvar. 
 
 
Denna ljusbruna tapet som fondvägg är nu ett minne blott. 
 
 
Kablam! Nu är det sommar året runt i sovrummet. Ja jag vet att  sängborden skär sig lite men det är ett senare problem.  Vandalen till höger tyckte tydligen att vi skulle piffa rummet med traktortidningar på golvet. Nu är det bara taklisten som saknas och det uppdraget tillfaller maken. 

Bebisperuker?

Bebisen har ett visst överskott när det kommer till hår. Jag känner redan nu att mina kunskaper som frisör inte räcker till. Det är många men tunna hårstrån med slumpmässigt utplacerade virvlar. Idag var det så dags igen för klippning, när håret går ner till ögonen är det dags.  Det är en både fysisk och psykiskutmaning för oss båda, men nu är det gjort. Om någon har ett barn som är sämre utrustad på det området så är det bara att höra av sig, vi har material till flera bebisperuker. 
 
 
Obs! ficklampan användes endast som underhållning.
 
 

Påpälsad

Idag är i Luleå och shoppar. Det är sällan vi åker hit då det är närmare till Skellefteå och det senare har ju dessutom varit min hemort i tre år så det är lite mer bekant. Men maken skulle ha jeans och då är det Luleå som gäller. Självklart blev varken jag eller barnen lottlösa. Jag som shoppar så genomtänkt nu för tiden köpte en väldigt nödvändig lös fuskpälskrage. Då jag är förberedd på motstånd så är detta mina köpargument:
 
● hade ingen
● snygg (okej då,  smakfråga)
● skönt
● får vilken sketen kappa som helst att andas vintage
● var på slut, slut rea. Vill inte ens tänka på vad som hade hänt med den om inte jag köpt den. 
 
 
Bjuder på en skönt grynig bild på skapelsen. 

Mer presenter!

Nu har jag får alla presenter utom en. Och vilka presenter! Hur ska de toppa detta nästa år när jag fyller jämnt!? Höhöhö vadå storhetsvansinne?
 
 
Turkost pressglas!
 
 
Mer Ahmet
 
 
En stor bracka traktörpanna som lindrar min hurmycketmatkommertvåstorpojkarattätaångestperfekt! 
 
 
Och örhängen och en massa annat. 
 
Jag är så oroligt nöjd och glad, och ja jag gillar att få presenter. Genomtänkta presenter, och precis det har jag fått i år. 

Barnvakt

Bebisen har haft barnvakt för första gången i vaket tillstånd. Ja, den äldre också men för honom var det inte första gången. Innerst inne vet jag ju att det går bra, men lite jobbigt var det ändå. För mig alltså! I denna blogg fokuserar vi ju på mig... Nä skämt åsido så var det nog bara jag som våndades. Barnen var nöjda och glada och barnvakten var också nöjd. 
 
Jag höll mig från att ringa i två timmar, men sen var jag tvungen. Arbetskamraterna hade ganska roligt åt min vånda, men de är ganska snälla ändå. De som har barn vet hur det känns när ens barn har barnvakt för första gången. Nu är det gjort och det gick galant! 

RSS 2.0