Stugfynd och loppisfynd

I onsdags när vi var till stugan hittade jag denna kjol. Även den en av mammas avlagda från 1970-talet. 
 
 
Lite inåtfött först...
 
 
Sen min nya favorit pose. 
 
Vi var ju på kvällsloppis igår och jag gjorde några små inköp. 
 
 
Två dukar detta var en av den. Nu står den under den gamla rakspegeln.
 
 
Det största fyndet vart dock denna lampa. Imorgon ska jag köpa en ny snygg tygklädd kabel till den. 

Rabarbersaft

Jag har kokat rabarbersaft idag. Den är jätte enkel att göra och dessutom väldigt god. 
 
 
Skala och hacka 1 kg rabarber. Koka dessa med 1, 5 liter vatten i 15 minuter.  Rör inte om! 
 
 
Sila bort rabarbern. Koka upp spadet med saften från 1 citron och 4,5 dl socker. Låt svalna. 
 
 
Häll upp i flaskor. Använd med fördel tratt. Om du använder tratt tänk på att det rinner efter lite sakta om du har en liten tratt. Saft är kletigt och lockar snabbt till sig bebisar som kan finnas i närheten. Att torka golvet samtidigt som en bebis försöker känna lite på kletet är inte jättelätt... 
 
Ja ja avnjuts en sommardag väl kyld eller en dag du önskar vore somrigare.

Rediga äpplen

Mitt äppelträd har redan gett frukt. Tunga gråa äpplen. Eventuellt är de av betong. Eventuellt är ett, ett päron.  
 
Kunde inte motstå dom, de var superbilliga. Inköpta på biltema för 12 kronor styck, som hittat. 
 
 
 

Dagen i bilder

Ja alltså det var ju loppis kvällstid idag... Sönerna fick dock leka av sig en stund innan vi drog vidare till stan.
 
Sonen provade skor på egen hand.
 
 
Sen for vi och kollade på gamla maskiner. Sonen provade alla...
 
 
Mamman provade en gengas lastbil från 1939 och...
 
 
... en grålle. Sen for vi och pallade...
 
 
Rabarber hos farfarn. Sen blev vi bjudna på middag med sjukt god efterrätt. Huvudrätten var också grymt god. 
 
 
Sen drog vi på kvällsloppisen. Fynden från den får ni kanske ser imorgon. Go natt! 

På väg

Är vi på väg på loppis. Nå det blev inte okristligt tidigt så jag räknar inte med några stora fynd idag. Jag har däremot på mig ett fynd, ett stugfynd. En klänning som mamma sydde på 70-talet. Tur för mig att den sitter som ett smäck. Jag lämnade tillbaka ett plagg och tog hem tre. Bra fördelning tycker jag 
 
 

Det blev inga skor

Kombinationen av urplockad sommarrea och  vanskapta fötter gjorde att inga skor fick följa med hem idag. Däremot en hel del växter. 
 
 
De ser ju lite ledsna ut i påsen men jag hoppas att de ska bli gladare i rabatten och i pallkragen.
 
 
Låt mig presentera en smulgubbe. 
 
 
Fler nävor också.  Hoppas att de sprider sig så där lämpligt och täcker en del kala hål i rabatten. 
 
 
Och en liten sommarblomma fick också följa med, en solros. Sen blev det lite annat smått och gott också. 

Askungens syster

Jag har korta men breda fötter. Det gör att jag har svårt att hitta nätta skor. 
 
 
När jag såg dom här skorna kunde jag inte låta bli. Tyvärr så kan jag inte ha dom, det känns som att hälsenan ska slitas av när jag går. Jag  har inte kunnat göra mig av med dom, kanske kommer fötterna att krympa ihop någongång...  Nä förmodligen inte men Askungens systrar hade ju en fiffig lösning på problemet med små skor, bara att skära bort det som inte ryms. Nu är jag ju rädd för allt som gör ont så dom får nog fortsätta stå på en hylla och se fina ut. 
 
Jag skippar operation och åker till Skellefteå och tittar på fler skor. Förhoppningsvis några jag kan ha. Ok, dom som känner mig tycker kanske inte att jag behöver fler par skor men jag har inte köpt ett enda par sommarskor i år. Ett par "måste" man ju ha, ett par av årsmodell 2013.

SMHI hade rätt!

Köp en lott, fråga chans, skicka in arbetsansökan för nu kan tydligen allt hända. Smhi hade rätt, det blev åska ikväll. 
 
Jag försökte fotografera de dramatiska molnen med det blev för mycket för lilla  mobilkameran, det såg bara mulet ut. Istället blev det att leka lite med effekterna. 
 
 
Ja man ser ju att det är lite mulet i bakgrunden iallafall. Nu spöregnar det, vi får väl se imorgon om mina stackars plantor och grönsaker orkar stå upp efter detta.  
 
 
Maken fick också modella lite. Aningens motvilligt men vad gör man inte för konsten. 

Inredningsdetaljer

Ett vackert lekrum för ordningsamma barn var detta igår. Jag vet inte riktigt vad som hänt.  Någon måste ha tagit sig in och slängt ut alla bilar på golvet.  Konstigt att det blir mest att leka med bilar trots att utbudet är mer varierat än så. 
 
 
En av vandalerna syns i bakgrunden. Hans föräldrar är underrättade. 
 
 
Han visar dock ingen ånger. Han sa nåt om att det var storebror och hans kompis som gjort det. Men han är inte heller oskyldig. Det finns  bildbevis. 
 
Tur att det dock är just ett lekeum och att det finns en dörr. Klart att barnen måste få leka. 

Borta

När vi kom hem från stugan igår möts vi av det här:
 
 
Veden var travad och klar! Till och med skräpet var ihopkrattat. Nu är det bara kvar att svinga yxan på några korta klabbar kvar och det kan jag faktiskt tycka är lite kul. Det luktar gott, man får nån muskel och det blir resultat. Jag rör mig ju bara om det ger mig något konkret. Och ved är väldigt konkret. Tack maken! Nu inväntar jag och smågrabbarna tre brudar. En åt oss var... typ. 

Stugan

Idag var jag och smågrabbarna i stugan. Mamma och hennes kompis var också där. Vi solade, kollade på gamla grejer, åt, grävde efter mask och metade. Mamma fick en abborre, det nappade hela tiden men de hade knappt lämnat yngelstadiet så de högg inte så hårt. 
 
 
Sonen intervallfiskade a' två minuter åt gången.  Mormorn fick ta över rätt ofta. 
 
 
Liten men naggande god?
 
 
Mormorn fileade och allt men det gick inte riktig hem så det blev renskav och potatis istället. 

Alltid slut

Allt är alltid slut i vår kyl. Ändå tycker jag att jag handlar jämt. I perioder gör jag en matsedel som jag försöker hålla. Det brukar gå sådär. Just nu går det inte alls, är det varmt och kvavt blir iallafall inte jag så sugen på palt. Jag tänker ibland på hur det ska bli när killarna blir äldre och har potential att äta oss ur huset. Kanske har jag lärt mig till dess. Inte för att vi inte har mat på bordet. Inte alls, men ofta saknas det någon ingrediens och någon av oss måste åka och panikhandla. 
 
Just nu är allt slut och jag handlade för en vecka sedan? Nä igår! Och inget av det vi verkligen behövde handlade jag. Eller jo, blöjor behövde vi nu. Men allt annat, typ bunkrande av tvål? Inte så nödvändigt.  I och med min ostukturella  inhandling av onödiga artiklar så var vi tvugna att panikhandla på morgonen innan vi drog innåt landet.  

Han tog mig på orden

Vi ska iväg till inlandet idag. Jag har sagt att det är bra om vi kommer iväg i tid då vi inte ska sova över utan bara åka över dagen. Bebisen tog mig verkligen på orden. Halv sju var det uppstigning. Halv sju! Jag gjorde allt för att förhala det, men det var kört. Han brukar sova längre. Jag brukar sällan stiga upp före klockan åtta utan ligga och dra mig med pojkarna i sängen. Några sådana möjligheter fanns det inte idag. Bebisen var hungrig och lite arg. Nu är han däremot glad. Han ligger på golvet i lekrummet och leker med traktorer.  Mamman är däremot fortfarande trött. Så just nu tänker jag som vanligt att ikväll då ska jag minsann gå och lägga mig i tid. Föga troligt men en god tanke iallafall. 
 
 
Traktorlekande bebis på bilmatta. 

Det kom ett paket

En till fördel med att bo på landet är lantbrevbärarn. Idag när vi fick paket levererades detta fram till dörren. Skönt! 
 
 
För en gångs skull var inte paketet till mig...
 
 
Det var till den här besten från 1956. En lyftarm har gått sönder på den. Men nu kan den snart arbeta igen. 
 
 
Då ryker dagisavdelningen "ängen" för myggorna. Moahahaha!

Myggfälla av petflaska

 
En myggfälla bestående av en petflaska med jäst och socker i har cirkulerat på Facebook. Jag har varit lite sugen på att prova då myggpopulationen ökat kraftigt. Men jag vill ju inte lägga ner tid på något som kanske inte fungerar. Efter lite googling på ämnet så tror jag att jag låter bli. Den verkar inte fungera för någon. Iallafall har ingen skrivit att den fungerar. Lustigt att något kan få en sådan spridning utan att den har någon funktion. 
 
Makten hos Facebook är nästan skrämmande. Vad som helst kan få spridning. Problemet med myggen kvarstår dock. Är det bara stora gasoldrivna (?) myggdödarna som gäller? Är det någon som har någon annan lösning. Vi har redan fladdermöss men de orkar inte äta allt. 
 
 
Funderar tydligen inte. 

Dagen i punkter

Idag har jag:
Ätit frukost ( !)
Fått hallonbuskar och blommor
Bränt mig på en brännässla
Blivit bränd av en bräms
Tittat när barnet sprang i vattenspridaren
Tröstat trillande bebis
Somnat på soffan
Fått oväntat främmande
Ätit chips
 
Japp här sov jag för en stund sedan. Vad har ni gjort idag? 

Fullitteratur

 
Jag älskar att läsa. Jag läser nästan varje kväll innan jag somnar. Ett tag höll telefonen på att ta över denna rit, men nu är det bättre med det. Innerst inne vet jag ju att det är mer underhållande att läsa en bra bok motför att spela subway surfers.
 
Jag läser nästan uteslutande deckare. Är det ingen som dör i boken så passerar jag sällan sidan 50. Undantaget är de mer skönlitterära biografierna. Men de tillhör verkligen undantaget, ca 2%. 
 
Jag dras särskilt till de brittiska verken. Lite torrt och nästan alltid dåligt väder. De handlar nästan alltid om en ensamstående man i medelåldern med vissa  attitydsproblem. Älskar det, kan inte få nog! Några av mina favorit författare är Peter Robinson, Simon Beckett och Reginald Hill.
 
 
Denna har jag just påbörjat. 

Jordgubbar

Jag älskar verkligen jordgubbar. Detta trots att jag vid två års ålder fick chansen att äta hur mycket jag ville och utnyttjade det till max. En tvååring gör ingen vidare  konsekvensanalys, så jag åt en hel liter som senare kom upp samma väg som den gick ner. 
 
Det enda jag inte kan äta med jordgubbar är kräm. Någon gång under min barndom fick jag  jordgubbskräm för att lättare svälja antibiotika.  Urk smaken sitter fortfarande kvar i minnet. 
 
Tyvärr är det några eller i bästa fall någon vecka kvar innan vi kan skörda.
 
 
Sådär ser de ut nu. Men det ser bra ut! Det finns massor. 
 
 
Såhär var skörden 2/8 förra året. Och så var det i flera veckor. 

Ny kategori

Känner att det är dags för en ny kategori på bloggen. Det är väldigt mycket som hamnar under allmänt så den nya kategorin blir " livet på landet". Den borde kunna innefatta ganska mycket då mitt liv faktiskt är just på landet. 
 
Idag har livet på landet inneburit klyvning av ved. Satt upp en spaljé till ärtorna och ikväll blir det att köra rider. 
 
 
Ok jag medverkade kanske inte jättemycket vid spaljé tillverkningen men jag tittade på. 
 
 
Jag klöv ved istället. Mycket ved! Maken och sonen travade in den medans.
 
 
Det där med anpassad klädsel tycker jag för övrigt är överskattat. Det går jättebra ändå. 

Konsonanter

När man är ett år är det här med konsonanter en utmaning. Bokstaven R är som de flesta vet en riktig utmaning de första åren. Båda våra barn har R i sina namn. Är vi sadister tänker kanske någon. Nä det har bara blivit så, vi valde vara namn vi tyckte om. 
 
Om bebisen fått välja skulle nog storebrors namn helt sakna ovanstående. Så lätt livet hade varit. Att ropa på sin bror och säga det helt felfritt och alla skulle förstå vad han sa. För storebror skulle det nog inte vara lika kul, inte i längden iallafall. Hans namn skulle ju då vara mer ett läte än ett namn. 
 
 
Iiiaaa? Öööee? Eller kanske Ääa? 

Praktmagnolia

Vi har en rätt trist fondvägg i vårt sovrum, den är bara beige. Jag såg för några månader sedan som jag gillade. Jag bestämde att den ska vi ha. Jag meddelade maken detta igår, man behöver väl inte berätta sina planer på en gång heller? Men nu när jag tittar på den så blir jag tveksam.  Mycket tveksam. Under dessa månader har min hjärna förvandlat den till en klarblå tapet med vita blommor. Den är ju inte alls klarblå.
 
Måste nog fortsätta leta trots att jag redan bestämt mig. Det är ju bara bestämma igen. Tur att jag inte hunnit köpa den. Alltså från början när jag tyckte att den var helt perfekt. Vad jag än väljer så bli jag säkert less men det är ju trist att vara missnöjd från början. Det är en väldigt fin tapet, men inte riktigt vad jag vill ha. 
 
 

Penisavund

Det här med det påstådda penisavundet måste en man med hybris kommit på. Den enda kvinnan med penisavund måste vara den transsexuella och är då helt förståeligt. Annars nä. Den manliga är utvändig och helt oskyddad, vår är till största del skyddad. Vi kan baka barn i vår. En helt ny människa! Ok ni är med vid tillverkningen men den tid ni medverkar är ytterst liten i förhållande till vår. Ni kan göra helikoptern och stå när ni kissar. Det sistnämnda kan vi också bara vi tar av oss på underkroppen.
 
Det vi kvinnor (jag iallafall) kan vara avundsjuk å är de förmåner som kommer med det manliga könet. Att vara normen i nästan alla sammanhang. Att per automatik få högre lön. Att man antas ha högre kompetens. 
 
Om jag var man för en dag skulle jag utnyttja kroppen till max. Jag är 7 centimeter under medellängd som kvinna och vore jag det som man skulle jag vara 174 centimeter. Jag skulle fara och handla och kunna nå alla matvaror utan att be om hjälp. Jag skulle få uppleva hur det är när ett bilsäte är skålat på rätt ställe på ryggen. Jag skulle inte behöva klättra på stolar för att nå i mina egna skåp i köket.
 
Såna här kan vi göra

God morgon på er!

Hur mår ni? Själv mår jag bra, jag kan dock ha sovit lite för mycket. Jag somnade i soffan strax efter 21 sen fick jag och la mig. I natt har jag drömt att jag sov bort hela sommaren och när jag vaknande snöade det.  När jag var liten trodde jag att midsommar betydde att sommaren snart var över, och det är väl till viss del sant det går fort. Men egentligen har ju sommaren bara börjat. Idag anar man hösten i luften men om man ska tro prognosen blir det sommar till veckan. Man kan ju alltid hoppas på att de prickat rätt. 
 
 

Intagit position

När man har en liten kille som brukar gå och lägga sig 18.30 och som dessutom inte sovit på eftermiddagen blir det inte att vara ute och ranta så länge. Han klubbade direkt han tog i sängen. Vi hade tyvärr en ganska kall midsommar i år. Kroppen frös väl sådär lagom, men händerna oj oj oj en helt annan historia. Huden skrumpnade ihop förmodligen för att allt blod var i kroppen för att skydda de mer vitala delarna. När vi åkte hem hade de börjat domna bort.
 
 
Nu har jag intagit position i soffan och tänker ligga här tills jag går och lägger mig.  

Glad midsommar!

På morgonen har jag:
Druckit te
Sett barnprogram
Kokat potatis
Blivit skallad med blodvite som följd
Duschat två killar
 
Ni då? 
I eftermiddag drar vi på midsommarfirande. Det behövs nog hållas någon tumme för att det inte ska regna. Ja ja det blir nog bra ändå, bara vi får till glöden på grillen. 
 
 
Tyvärr är det inte vår egna potatis, den får vi vänta ett tag till på. 

Bilar

Det är inte jag som skruvar i vår familj, och tur är väl det. Om jag skulle skruva skulle bilarna se ut som krockade släpvagnar i bästa fall. Jag har varken kunskapen eller tålamodet till sådan aktivitet. Jag har knappt tålamod till att maken skruvar. Det tar alltid så himla lång tid. När han kommer in från garaget leende och nöjd undrande om jag tyckte att det gick snabbt denna gång då, så vill jag så gärna säga ja. Men tyvärr så känns det sällan så. Tur dock att han har både kunskapen och tålamodet. 
 
Bilar och utgifter har en förmåga att hetsa varandra. Allt med bilar är dyrt. Går en sak sönder så följer snart fler efter. Det kostar också alltid mer än vad man tror. Ingen utgift kring fordonen ger en kick för en shopaholic som mig. Om det då iallafall kunde ge det, men icke. Belöningscentat är helt dött efter att ha köpt en ny drivknut eller bromsok.
 
Bilar ska bara fungera. Jag gillar att köra bil, jag gillar dom när de fungerar. Acceptansen för fel är mycket låg men tyvärr finns det ju ingen underhållsfri bil... än.
 
 
 
Lite såhär känner jag ibland. 

Body shop

Ännu mer body shop idag. De har rea just nu och jag brukar passa på att bunkra lite. Jag älskar deras kroppsprodukter. Deras smink har jag faktiskt inte ens prövat. 
 
Jag var lite wild and crazy idag och köpte papaya som jag aldrig tidigare haft. Däremot jordgubbe är en gammal favorit. Den luktar barnsligt mycket jordgubbe. Hoppade för en gångs skull moringa som annars är en riktig höjdare. Det får bli nästa gång. 
 
 
 
 

Kokosnöt

På sommaren har jag gärna på mig kokosdoftande produkter. Sådär lagom förutsägbart. Till min stora lycka fick jag till present av min syster en kokkosduschcreme. Verkligen helt rätt då jag hade en helt ny oöppnad body butter ovan nämnda doft. Nu kan jag gotta in mig totalt! 
 
 

Förvandling

Idag gick man från ordentlig dam till skogshuggare i kick. Gräset behövde klippas igen, den krävde även att jag körde med uppsamlaren. Höga krav den har den där gräsmattan... Nja mest jag kanske men sist jag klippte var det ju obscent högt och det döda gräset som låg kvar var inte så smickrande för den gröna mattan.
 
Sen har vi det så bra att när vi var på semester har en av våra grannar kapat och kluvit träden vi fällde tidigare (läs maken). Så nu är det dags att börja stapla. Maken och sonen staplade tre kubik jag staplade ca tio klabbar, men jag är nöjd med min insats ändå. Jag klippte ju gräset och hann lyssna på inte mindre än två gamla vinterprat.
 
 
http://picasion.com/i/1UzQx/
Lägger in ett extra idolkort på Stina aka "Biffen". Blev förvånad när jag såg bilden, jag har ju muskler!
Ok inte jätte stora men ändå, inte illa pinkat av en soffpotatis.
 

Ändrade vanor

Sedan vi kom hem från utlandet har jag inte varit sugen på kaffe. Magen fick kanske som bekant en rejäl omgång ock då är det direkt kaffe man längtar efter. Att hälla i sig den bruna drycken skulle i det närmaste vara ett självskadebeteende. Så just nu har jag konverterat till den något snällare drycken te.
 
Jag har ändå trugat i mig två koppar kaffe sen vi kom hem. Men nä det ger mig inte så mycket just nu. Och varför ska man truga i sig kaffe?! Vanan möjligen men det är ju inte den nyttigaste drycken i någon bemärkelse. Tills jag känner suget igen då gör det vara. Däremot så vet jag av erfarenhet att det inte brukar vara så länge. 
 
 

Svenska Hollywoodfruar

Hörde på radion idag att det blir en till säsong av SHF. Årets nytillskott är Britt Ekland. Tja det blir nog bra. Jag vet att det inte anses vara det mest  intellektuella som finns i tablån men jag väljer att inte problematisera utan bara låta mig underhållas.
 
Jag ser även de amerikanska motsvarigheterna också men bara om jag råkar vara inne. Jag följer dom inte på samma sätt. Det är dock alltid intressant att se en värld som är så långt ifrån min egen. 
 
 
Snygg Britt för några decennier sedan. 

Dagens pincurls

Jag köpte visserligen hårfärg igår men jag har inte nyttjat den än. Det blev att läsa tidningarna som damp ned i brevlådan igår istället. Sen bor jag ju i skogen så det är nog bara jag som stör mig på den inte så smickrande ombre effekten. 
 
Om jag dessutom anstränger mig lite och fixar en frilla på morgonen så orkar inte ens jag bry mig. 
 
 
 
Så nu sitter jag i min slarviga 40-50-tals frilla och ser på  barnkanalen.

Dahlior

Nu är det planterat och klart. Medan bebisen sov var jag och den äldre sonen ute och fixade planteringarna. Dahliorna är på plats utanför ingången. 
 
I Turkiet har de jätte tagetes och sonen tyckte att de var så fina så jag köpte såna också. När jag ändå var igång fyllde jag på köksträdgården som jag så fint kallar en pallkrage. Jag köpte gräslök och mynta. Gräslöken hann jag dock nästan äta upp.  Mums så gott! 
 
 
 
Nu blir det att ta en dusch och sen inte göra nåt resten av dagen. Eventuellt, eventuellt åka och handla yoghurt. Vi får se. Ikväll blir det att leka frissa på grabbarna. 

Feta

Jag bara måste tipsa om denna excellenta ost. Och ja, jag vet att den inte är helt ny. Men jag är sällan först med nåt. Bättre att låta andra gå före och bana väg för oss andra lite segare. Den funkar till allt:
Sallad
I biffar
På smörgås
Som snacks
Det är bara så god. Så småningom ska jag försöka att göra en egen variant med egenodlad persilja, men än så länge så frossar jag i denna. 
 
 

Överlevnadsinstinkt

Förra året grävde jag upp dahliorna för de var så rackarns fina. Gula med rosa toppar, spetsiga blad och dramatisk.
 
Såhär såg de ut på ett ungefär. 
 
 
Jag hade tre knölknippen eller vad man då ska kalla det. En endaste en har (först nu) tittat upp. Resten är stendöda. Ändå gjorde jag enligt konstens alla regler. Så i eftermiddag åker jag in till stan och köper några blommor med nån jäkla  överlevnadsinstinkt! Kan vara mitt eller vädrets fel att de inte kommit upp men jag skyller allt på knölarna. Lättast så. 
 
 
Den här lilla plutten är ju inte så mycket att skryta med än, men har jag tur blir den stor och fin. 

Explotion

Under tiden vi var på semester verkar det som att alla insekter fått för sig att ha födelsedag. Det har fullkomligt exploderat. Mygg, humlor, brämsar, blindingar och sist men inte minst getingar. Mitt hatdjur. Vad är vitsen liksom? De har ju dessutom sämre humör än en nyväckt 1 åring. Första sommaren hade vi hit antisimex för att hjälpa till med bekämpningen, nu börjar det kännas aktuellt igen. 
 
Det känns ganska olustigt då de svärmar precis där vi går ut ur dörren. Mest håller de ändå till vid garaget men det är ju ändå inte så trevligt. Nä det blir nog att höra av sig till någon skadedjursfirma till veckan. 
 
 
 
Jag har ändå kommit ganska långt i min rädsla. Jag springer bara om de är extremt närgångna. Tidigare var det mer skrik, panik och spring. Nu lite tafatt viftande och hopp. Vilka framsteg alltså! Riktigt farliga saker som småfåglar utan känsla för personligt utrymme däremot, huga!
 
Varning! Dessa djur vet inte hur nära man kan flyga utan att orsaka obehag för den drabbade. Obs! individen på bilden är inte personligen utpekad utan är bara menat som exempel på störande djurart. Så prova inte ens stämma mig för förtal. 

Små marginaler

Idag är det sol och hittills ingen nederbörd. Men det kan ju snabbt ändras. Det verkar vara på väldigt små marginaler man kan klippa gräset. Tyvärr är det väl egentligen för fuktigt i gräset för att klippa idag men det kan helt enkelt inte vänta längre. 
 
 
Sen så har vi snart mer smörblommor än gräs på sina ställen. Inte bra. 
 
 
En liten bukett har jag plocka idag. Bara att passa på. 

Ombre

Många lägger pengar på att färga håret ombre. Det får jag helt naturligt efter nån månad utan väteperoxid. Nu är det lite extremt dessutom. Jag ville inte färga håret innan vi for till Turkiet då det bleks rätt hårt i solen. Nu börjar det kännas väldigt angeläget. Men jag får vänta till måndag då jag ska in till stan. 
 
 
Eh ja man ser lite skalp i det vackra ljuset från kameran.  Den avslöjar även att det är nog det enda stället jag bränt mig på under vår utlands vistelse.  

Före och efter

Efter mekanisk rengöring ser naglarna ut så här
 
 
Tur att det inte syns så mycket efter man lackat dom. Däremot tånaglarna orkar jag inte byta färg på så dom får fortsätta vara rosa och fingernaglarna blev orangea. 
 
 
I blixtens ljus att det lite genomskinligt ut men i vanligt ljus syns det inte. 

Reparatörn

Här hemma har vi en reparatör, han har trots sin ringa ålder varit verkasam i 2 år nu. Första egna projektet var ett skrivbord i källaren som han tog sig an vid den ringa åldern 1,5 år. Nu har han gått vidare till stolar. Tyvärr för stolarnas räkning är det inte första gången han har varit tvungen att dra ihop dom, de har en fantastisk förmåga att rappa upp.
 
Storebrors tålamod är kanske det som imponerar mig mest. Själv hade man ju blivit galen efter några skruvar.
 
Lillebror är förstås med. Han inspekterar noga storebrors arbete. Han fungerar även som skyddsombud, underhållare och sabotör.
 

Buffé

Buffé i all ära men man blir lite less ändå. Det blir så lätt att man tar ungefär samma lika varje dag.   Slöseriet kändes också lagom fräscht. Alla (nästan) inklusive vi tog för mycket mat och man kan ju bara spekulera i vad för mängder de kastade. Så en av sakerna vi saknade under vår semester var vår egen mat. Lustigt då man annars jämt är så less på den. Bra att man för en gång skull kan uppskatta den. Mjölk saknades med lite extra glöd. Idag blev det således plättar till lunch och blodpalt till middag. Det avrundades med svenska (dock ej egna) jordgubbar. 
 
 
Sonen gick lite hårt fram med smöret på plättarna...

Tillbaka

Igår kom vi tillbaka efter en vecka i Turkiet. Jag har även haft en veckas internetdetox. Den berodde främst på hotellets dåliga wifi men efter ett tag var det ganska skönt att vara utan. Inläggen som kommit under veckan har varit tidsinställda. Lättja har varit ledordet för semestern. Vi har bott på all inclusive och inte gjort många knop. Skönt har det varit. Det som var mindre bra var:
Turistmage för samtliga
Min väska gick sönder
Min bikini gick sönder i  rutschkanan
Mina skor gick sönder
Min pekplatta fick sönder
Det sistnämnda var tråkigast iallafall för mig.  
 
Annars har allt varit bra, men jag måste erkänna att det är lite skönt att komma hem också. 
 
Jag har bara tagit bilder med kameran och orkar inte ladda in några bilder nu. Sen är det ju inte så kul att titta på någon annans  semesterbilder så jag bjuder på en dagensutsikt istället. 
 
 
Regn och 12 grader. Perfekt väder för att packa upp resväskor. 

Äppelträd

Vi har tre äppelträd på gården. Ett verkar däremot inte må så bra. Vi flyttade det förra året till framsidan där det är mer sol. Men trots att stammen är svart och hela trädet är helt skevt så blommar det i år för första gången. Yeeey hoppas att det håller i sig och att det överlever.  
 
Har även ett körsbärsträd men vi har aldrig hunnit smaka något körsbär. Fåglarna hinner alltid först. Skulle gärna ha fler fruktträd. Har ni några bra tips för växtzon 5?
 
 

en man med många talanger

Nej jag menar inte mr Ripley. Han jag menar kan varken spela piano eller har en fallenhet för mord. Det är min make jag menar. Han fick äran att klippa mitt ledsna hår. Ja, gott folk så går det till i skogen. Man tager vad man haver. En make och en kökssax. Nu blev det bara topparna som trimmades så resten är ändå kvar. Det får helt enkelt bli en senare fråga. Jag är då nöjd så länge.

Tåg

Jag tycker inte om att åka tåg. Jag blir åksjuk. Däremot tåglåtar älskar jag. Låtar som låter som tog eller handlar om tåg. 
 
https://www.youtube.com/watch?v=YOxVExh1ULI&feature=youtube_gdata_player
Mitt första exempel är lite äldre men mycket bra. Väldigt tågaktigt också. Me like!
 
http://m.youtube.com/watch?v=IdfZnWsps34
Mitt andra exempel är lite nyare, men bara lite. Här är det mest texten som påminner om tåg.
 
http://m.youtube.com/watch?v=Q_eE0NPArEY
Självklart ska ju Elvis också vara med. 
 
Plus i kanten ska låtarna ha för att de både handlar om tåg och att det finns bakgrundssångare med.

Tillrättalagt

Ett flygbolag har gjort en parodi/ ripoff på kungahusets förlovningsfilm. Klockers. Den illustrerar kanske ännu tydligare hur konstlat och tillrättalagt det ser ut. Jag är emot monarkin.   Kanske rätt uppenbart med tanke på detta inlägg. Jag är inte emot att de kostar pengar för det skulle en annan representant också göra. Men jag är emot att man ärver sitt ämbete. Är vår kung verkligen dem bästa representanten för Sverige? Jag både hoppas och tror inte det. 

Hattfnatt

Jag har köpt min första sommarhatt. Jag ska vara lite mystisk i sommar med solglasögon och hatt. Eller nä då blir man ju inte brun. Det blir att noga avväga om man ska vara mystisk eller brun. 
 
Snygg liten fotomodell hittade jag också.

Gult

Gult är en svår färg för mig då jag är blond. Det ser alltid bättre ut på någon som är lite mörkare. Men jag vill ha gult. Man blir glad av gult och på sommaren när man fått lite färg så känns dragningen till gult ännu starkare.
 
 
Ok på håll ser man eventuellt lite naken ut...
 
På närmare håll syns det förhoppningsvis att man har på sig nåt senapsgult. Förhoppningsvis.

Misstänksam

Idag fick jag en SMS avisering. Jag hade tydligen ett paket att hämta ut, paketet var från en databutik på nätet. Jag hade inte beställt nåt därifrån. Frågade makten och han såg helt ovetande ut. Nyfiken som jag är så åkte jag nästan direkt. Jag resonerade länge och väl med personalen om jag skulle hämta  ut paketet då jag inte visste vem det kom ifrån. Nyfikenheten tog så klart över och jag hämtade ut det. Skulle det nu vara nåt skräp som någon trodde att jag ville betala för så fick jag väl stå för returkostnaden då.
 
Åkte hem med paketet. Öppnade det försiktigt  om det nu skulle tillbaka. Såg rätt snart att det var en surfplatta. Maken stod bredvid och sa då varsågod! Du får den av dina killar. Say what!? Bara helt sådär fick jag en platta. Och min man som helt saknar pokerface har lyckats hålla sig. Han räknade dessutom med att jag skulle vara så nyfiken att jag skulle hämta ut paketet. Tur att han känner mig. Är så glad och tacksam att jag har så snäll och omtänksam man! Och småkillar förstås, dom var ju också med.
 
 
Fick även ett snyggt skydd som jag valt utan att veta om det. Maken frågade vad jag tyckte om för färg och jag valde denna. Lurig den där maken.

Lead Belly

Dagens musik får illustrera det regniga, blåsiga vädret vi har. Inne är det fortfarande varmt och kvavt, tack och lov. Lead Belly var en riktig badboy. Han upptäcktes när han fortfarande satt i fängelse. Han har suttit inne för både mord och mordförsök och var känd för sitt dåliga temperament. Sjunga kunde han dock och han spelade en rad olika instrument, men blev mest känd för sin 12-strängade gitarr. Han föddes 1888 och dog 1949 långt innan Curt Cobain gjorde en cover på denna låt.
 
http://www.youtube.com/watch?v=a6yCEsDsGx4
 

Svärmorsdröm

Idag har den äldre sonen har idag gett mig inte mindre än två presenter. På dagis har han knåpat ihop ett jätte fint halsband. Här har vi en kille som vet vad mamman vill ha. 
 
När vi kom hem drog han på sig sina stövlar och han sig ut på ängen för att plocka blommor till mig. Jag smälter då, sen har han ju kanske redan mig runt sitt lillfinger men det är helt irrelevant. Jag suger då på karamellen nu för om några år får jag nog inte lika många presenter eller svar på frågor, hjälp hemma, se honom, neeeeej snart flyttar han!
 
Vi måste börja bygga det där  gårdshuset och påbörja hjärntvätten att han ska flytta dit och inte Australien och jobba som bartender. Det vore ju katastrof. Och om han träffar nån där och blir kär ja då är det ju helt kört! 
 
Ja jag fick blommor och ett halsband idag. 
 

Undrens tid

Undrens tid är inte förbi. Det var inte bara sonen som fick mer badkläder. Jag hittade nämligen en * trumvirvel*.... bikini! Hela rumpan ryms, inte bara överrumpan. Man behöver inte knyta en massa snören för att den ska hålla ihop.  Den har byglar och inte bara små trekanter fram.  Är den köpt på en affär för den lite mognare kvinnan? Ja! Men jag är ganska mogen. För det mesta iallafall. Beach 2013 nu kommer jag! 

Badburka

De heltäckande baddräkterna till barn som skyddar från solen har jag varit starkt emot. Jag har föraktfullt kallat dom badburkor. Barn behöver ju också sol.  Men ok nu har jag ändrat mig. Bara sådär. Vänder kappan efter vinden.  Det kan ju lätt bli så när man inser att de faktiskt fyller en funktion. Jag tror att det var lättare att hålla storebror i skuggan också, då hade man ju bara en. Nu är det lite mer komplicerat. 
 
Lillebror har redan fått en och idag bär det in till stan för att kolla på en till storebror också.  Han lät inte så sugen på den idén men det löser sig säkert. 
 
Lillebrors badburka. Kan säga att han bär upp den mycket väl. 

playan

Idag hade vi en fantastiskt... tråkig förmiddag. Man är ju inte van vid dåligt väder längre. Det regnade ute och vi var inne. Inte mycket kul att hitta på där. Vi försökte lite trevande med att hålla oss sysselsatta, men det blev bara tråkiga hushållssysslor som att städa, tvätta, ja ni fattar.
 
Som tur var så återkom det fina vädret på eftermiddagen. Puh nu slapp vi sitta inne längre. Vi for på en byaragg med playan som första stopp.
 
Sonen samlade pinnar som han skulle kasta i vattnet, det är ju inte riktigt badtemperatur än.
Sonen klev ut i vattnet och utbrast: Jag glömde att jag inte hade stövlar!
Mamman fick komma till undsättning. Babywatch!
Nja, det var ju inte så farligt bara blöta skor och byxor. Så mamman knatade glatt tillbaka. Sen glömde han det igen, och igen. Nu spelade det ju ingen roll han var ju redan blöt. Sen tog vi bebisen och den byxlöse och åt glass.

Depend gellack

Nu har jag haft min morsdagspresent i en vecka och det är fortfarande lika fint. Glansen är kvar och inga flagor. Några repor har det blivit, men det är ju inte så konstigt med tanke på att jag bland annat jobbat på i trädgården. Det tog ca 25 minuter att göra, vilket är helt ok särskilt med tanke på hur länge det håller. Det följer inte med något nagellack i startkitet utan det får man köpa till. Ikväll ska jag prova att göra på tånaglarna också. Jag är jätte nöjd. Uppenbarligen är jag inte sponsrad då jag har en alldeles för liten blogg. 
Ett stycke kapad hand.  Dock med snygga naglar. 

Koutsläpp

Idag har vi varit på koutsläpp. Direkt när vi kom dit så fick sonen sitta i en John Deere = en av hans absoluta favorit traktorer. Kossorna hade lite svårt att imponera efter det, med korna var nog nöjda med dagen i alla fall.
 
http://picasion.com/i/1TUIv/
Sen när vi hade återvänt till hemtrakterna fortsatte vi att plantera, så in gräs, gödsla gräsmattan osv. Känner mig riktigt nöjd med dagens prestationer. Sen blev det grillat och jag åt alldeles för mycket, så nu mår jag sådär faktiskt. Nu väntar jag med spänning på om det blir åska eller ej, det är så kvavt att man kan skära i luften och det har börjat mörkna.  

Plötsligt händer det!

Igår kväll satte vi potatis. Bara det är ju ett under av produktivitet, särskilt i denna värme. Då fixade vi även att sätta alla grönsaker i landet också. Ärtor, morötter, sallad, lök, rödbetor bland annat. Sonen både hjälpte och stjälpte. Det är ju lite svårt att veta var man kan gå ibland. 
 
Jordgubbarna var det enda som redan var på plats. Nu finns det mycket annat gott på tillväxt. 
 
Living the dream! Yeah! 

RSS 2.0